ΓΔ: 2131.01 0.03% Τζίρος: 135.96 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:14:41
Σπασμένο παρμπρίζ λεωφορείου
Σπασμένο παρμπρίζ λεωφορείου μετά από τροχαίο ατύχημα. Η εικόνα χρησιμοποιείται σε σχετικές ειδήσεις.

Τροχαίο με λεωφορείο αφήνει 19 ανθρώπους νεκρούς στη Νικαράγουα

Σε πλάνα που μετέδωσαν μέσα ενημέρωσης εικονίζονται το κίτρινο λεωφορείο πεσμένο στο πλάι, καρφωμένο σε μεταλλική μπάρα που το διαπέρασε, και πτώματα στο οδόστρωμα.

Τουλάχιστον δεκαεννέα άνθρωποι, ανάμεσά τους δέκα παιδιά, έχασαν τη ζωή τους και άλλοι περίπου σαράντα τραυματίστηκαν χθες Σάββατο, όταν λεωφορείο ανατράπηκε σε αυτοκινητόδρομο βόρεια της πρωτεύουσας της Νικαράγουας, ανακοίνωσαν οι αρχές. Το δυστύχημα, στο ύψος του Ράντσο Γκράντε, κοινότητας του νομού Ματαγάλπα, βόρεια από τη Μανάγουα, στοίχισε τη ζωή σε «19» ανθρώπους και τραυμάτισε άλλους περίπου 40, σύμφωνα με τον ιστότοπο της κυβέρνησης της Νικαράγουας, που επικαλέστηκε δεδομένα του υπουργείου Υγείας.

Τα δέκα παιδιά που χάθηκαν ήταν ηλικιών μεταξύ 4 και 16 ετών, κατά την ίδια πηγή. Οι αρχές ανέφεραν πως το όχημα είχε υπερβεί το όριο ταχύτητας και ότι η αστυνομία συνέλαβε τον οδηγό του λεωφορείου όταν προσπάθησε να διαφύγει. «Είμαστε ταραγμένοι, μοιραζόμαστε απόλυτα (...) την οδύνη των οικογενειών και καλούμε για περισσότερη αυστηρότητα στην εφαρμογή των νόμων για τα μέσα μεταφοράς», τόνισε η Ροσάριο Μουρίγιο, αντιπρόεδρος —και σύζυγος— του προέδρου Ντανιέλ Ορτέγα, σε δηλώσεις της στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Canal 4.

Ο οδηγός φέρεται να έχασε τον έλεγχο του οχήματος με κάπου 70 επιβάτες. Το όχημα «ανατράπηκε» καθώς διέσχιζε γέφυρα, σύμφωνα με την αντιπρόεδρο Μουρίγιο. Σε πλάνα που μετέδωσαν μέσα ενημέρωσης εικονίζονται το κίτρινο λεωφορείο πεσμένο στο πλάι, καρφωμένο σε μεταλλική μπάρα που το διαπέρασε, και πτώματα στο οδόστρωμα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Νέος αυτοκινητόδρομος Κρήτης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χρ. Δήμας: Με τον ΒΟΑΚ κλείνουν οι εκκρεμότητες στους αυτοκινητόδρομους

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρίστος Δήμας, τόνισε τη σημαντική πρόοδο των έργων υποδομής στην Κρήτη, με έμφαση στον ΒΟΑΚ και το νέο αεροδρόμιο Καστελλίου, στο πλαίσιο του «Crete Forward» του travel.gr και του Πρώτου Θέματος.
Επιχειρηματίας σε συζήτηση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δήμας: Καστέλι και ΒΟΑΚ αλλάζουν την Κρήτη, στο 70% το νέο αεροδρόμιο

Ο υπ. Υποδομών Χρίστος Δήμας τόνισε στο Greece Talks στο Ηράκλειο ότι το νέο διεθνές αεροδρόμιο Καστελίου θα είναι η πιο σύγχρονη αεροπορική πύλη της χώρας. Η κατασκευή έχει φτάσει σχεδόν το 70%.
Τρένο εκτροχιασμένο συμβάν
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αναστολή της γραμμής Οδοντωτού λόγω κατολισθήσεων στις ράγες

Συχνές πλέον οι πτώσεις βράχων στις γραμμές του Οδοντωτού μεταξύ Διακοπτού και Καλαβρύτων, με πρόσφατο περιστατικό βράχου που έπεσε καθώς περνούσε τρένο, χωρίς θύματα αλλά με υλικές ζημιές. Απαιτούνται παρεμβάσεις πέραν του ΟΣΕ.
σημαία της Ιταλίας
ΔΙΕΘΝΗ

Καθιστική διαμαρτυρία στον σταθμό Πίζας κατά μεταφοράς στρατιωτικού υλικού

Περίπου 100 διαδηλωτές έκαναν καθιστική διαμαρτυρία χθες βράδυ στον σταθμό της Πίζας, επιδιώκοντας να εμποδίσουν τρένο με στρατιωτικό υλικό. Η κινητοποίηση προκάλεσε καθυστερήσεις στα δρομολόγια, χωρίς εντάσεις με την αστυνομία.