ΓΔ: 2220.02 -0.66% Τζίρος: 284.18 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:26:44
Εurotunnel
Φωτο: shutterstock

Απεργία εργαζομένων στο τούνελ της Μάγχης - διεκόπη η σιδηροδρομική σύνδεση

Ο Γάλλος υπουργός Μεταφορών ζήτησε να εξευρεθεί «αμέσως» λύση στην αιφνιδιαστική απεργία του προσωπικού της Eurotunnel, της υποθαλάσσιας σήραγγας που συνδέει τη Βρετανία με την ηπειρωτική Ευρώπη.

Έπειτα από απροειδοποίητη απεργία εργαζομένων στο τούνελ της Μάγχης (Eurotunnel) διεκόπη από το μεσημέρι, σήμερα Πέμπτη, η σιδηροδρομική σύνδεση Γαλλίας - Ηνωμενου Βασίλειου.

Η απεργία, που προκήρυξαν γαλλικά συνδικάτα, είχε ως αποτέλεσμα «την πλήρη διακοπή της υπηρεσίας και το κλείσιμο των τερματικών μας στη Γαλλία και το Ηνωμένο Βασίλειο», ανέφερε σε δήλωση η Getlink - η μητρική εταιρεία του Eurotunnel. Η ανακοίνωση της ακύρωσης των απογευματινών τρένων προς Παρίσι, Βρυξέλλες και Άμστερνταμ από το σταθμό St Pancras του Λονδίνου προκάλεσε πανικό στους επιβάτες, αναφέρουν ανταποκρίσεις γαλλικών μέσων ενημέρωσης από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο Γάλλος υπουργός Μεταφορών ζήτησε να εξευρεθεί «αμέσως» λύση στην αιφνιδιαστική απεργία του προσωπικού της Eurotunnel, της υποθαλάσσιας σήραγγας που συνδέει τη Βρετανία με την ηπειρωτική Ευρώπη, που οδήγησε σε αναστολή των σιδηροδρομικών δρομολογίων μέσω του τούνελ της Μάγχης.

«Ο αποκλεισμός της σήραγγας κάτω από τη Μάγχη είναι απαράδεκτος. Μια λύση πρέπει να εξευρεθεί αμέσως. Είμαι δεσμευμένος για αυτό. Καλώ όλους να αναλάβουν τις ευθύνες τους προκειμένου να διασφαλιστεί η κυκλοφορία και οι αναχωρήσεις για διακοπές με τους καλύτερους όρους», έγραψε ο Κλεμάν Μπον στον λογαριασμό του στην πλατφόρμα X.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μπιγκ Μπεν και σημαία
ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανία-Γαλλία: Κοινό σχέδιο για ασφαλή ναυσιπλοΐα στο Ορμούζ

Οι υπουργοί Άμυνας Βρετανίας και Γαλλίας κάλεσαν σε κοινό σχέδιο για την ασφάλεια των Στενών του Ορμούζ, υπογραμμίζοντας ότι μια «ειρηνική δύναμη» θα δημιουργηθεί μόνο αν επιτευχθεί βιώσιμη ειρήνη στην περιοχή.
Λονδίνο τη νύχτα
ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία - Βρετανία: Νέα συμφωνία για μπλόκο στις διελεύσεις στη Μάγχη

Γαλλία και Βρετανία υπέγραψαν νέα τριετή συμφωνία για την αποτροπή μεταναστευτικών ροών στη Μάγχη, με τη βρετανική χρηματοδότηση να εξαρτάται εν μέρει από την αποτελεσματικότητα των μέτρων που θα ληφθούν.
δεξαμενόπλοιο σε λιμάνι
ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανία: Στρατιωτικές συνομιλίες για αποστολή ασφάλειας στο Ορμούζ

Η Βρετανία φιλοξενεί συνάντηση με εκπροσώπους από 30 χώρες για τη διαμόρφωση αποστολής υπό τη Βρετανία και τη Γαλλία, με στόχο την προστασία της ναυσιπλοΐας στα Στενά του Ορμούζ και τη στήριξη κατάπαυσης του πυρός.
Κιρ Στάρμερ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Στάρμερ: Να επιλυθεί ειρηνικά η κρίση στο Ιράν

Η Βρετανία εμμένει στη διπλωματική επίλυση της κρίσης με το Ιράν, αποφεύγοντας τη στρατιωτική κλιμάκωση. Ευρωπαϊκοί ηγέτες προτείνουν πολυεθνική αμυντική αποστολή για σταθερότητα και ασφαλή ναυσιπλοΐα στα Στενά του Ορμούζ.
Εμανουέλ Μακρόν πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μακρόν: Άμεσο και άνευ όρων άνοιγμα των Στενών του Ορμούζ ζητά η σύνοδος Παρισιού

Ο Εμανουέλ Μακρόν ζήτησε άμεσο και χωρίς όρους άνοιγμα των Στενών του Ορμούζ, μετά από τηλεδιάσκεψη 40 χωρών με τον Κ. Μητσοτάκη. Χαιρέτισε την παύση πυρός ΗΠΑ-Ιράν και τόνισε τη σημασία της ελεύθερης ναυσιπλοΐας χωρίς διόδια.