ΓΔ: 2025.62 0.93% Τζίρος: 10.79 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:37:40
Εurotunnel
Φωτο: shutterstock

Απεργία εργαζομένων στο τούνελ της Μάγχης - διεκόπη η σιδηροδρομική σύνδεση

Ο Γάλλος υπουργός Μεταφορών ζήτησε να εξευρεθεί «αμέσως» λύση στην αιφνιδιαστική απεργία του προσωπικού της Eurotunnel, της υποθαλάσσιας σήραγγας που συνδέει τη Βρετανία με την ηπειρωτική Ευρώπη.

Έπειτα από απροειδοποίητη απεργία εργαζομένων στο τούνελ της Μάγχης (Eurotunnel) διεκόπη από το μεσημέρι, σήμερα Πέμπτη, η σιδηροδρομική σύνδεση Γαλλίας - Ηνωμενου Βασίλειου.

Η απεργία, που προκήρυξαν γαλλικά συνδικάτα, είχε ως αποτέλεσμα «την πλήρη διακοπή της υπηρεσίας και το κλείσιμο των τερματικών μας στη Γαλλία και το Ηνωμένο Βασίλειο», ανέφερε σε δήλωση η Getlink - η μητρική εταιρεία του Eurotunnel. Η ανακοίνωση της ακύρωσης των απογευματινών τρένων προς Παρίσι, Βρυξέλλες και Άμστερνταμ από το σταθμό St Pancras του Λονδίνου προκάλεσε πανικό στους επιβάτες, αναφέρουν ανταποκρίσεις γαλλικών μέσων ενημέρωσης από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο Γάλλος υπουργός Μεταφορών ζήτησε να εξευρεθεί «αμέσως» λύση στην αιφνιδιαστική απεργία του προσωπικού της Eurotunnel, της υποθαλάσσιας σήραγγας που συνδέει τη Βρετανία με την ηπειρωτική Ευρώπη, που οδήγησε σε αναστολή των σιδηροδρομικών δρομολογίων μέσω του τούνελ της Μάγχης.

«Ο αποκλεισμός της σήραγγας κάτω από τη Μάγχη είναι απαράδεκτος. Μια λύση πρέπει να εξευρεθεί αμέσως. Είμαι δεσμευμένος για αυτό. Καλώ όλους να αναλάβουν τις ευθύνες τους προκειμένου να διασφαλιστεί η κυκλοφορία και οι αναχωρήσεις για διακοπές με τους καλύτερους όρους», έγραψε ο Κλεμάν Μπον στον λογαριασμό του στην πλατφόρμα X.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θάνατος με θανατηφόρα ένεση
ΔΙΕΘΝΗ

Ισχυρή ανησυχία ΕΕ για το νέο νομοσχέδιο θανατικής ποινής στο Ισραήλ

Βερολίνο, Παρίσι, Ρώμη και Λονδίνο εξέφρασαν με κοινή ανακοίνωση τη βαθιά ανησυχία τους για ισραηλινό νομοσχέδιο που διευρύνει τη θανατική ποινή, τονίζοντας ότι θέτει υπό αμφισβήτηση τις δημοκρατικές αρχές του Ισραήλ.
Κτήριο έδρας του ΝΑΤΟ
ΔΙΕΘΝΗ

Συνάντηση 30 χωρών για διεθνή συμμαχία ασφάλειας στο Στενό του Χορμούζ

Βρετανία και Γαλλία συμπροεδρεύουν συνάντησης 30 χωρών για διεθνή συμμαχία ασφάλειας στο Στενό του Χορμούζ. Τη συνάντηση ηγούνται ανώτατοι αξιωματούχοι άμυνας και το Λονδίνο προτείνει τη φιλοξενία νέας διάσκεψης για το θέμα.
Δεξαμενόπλοιο στο Ορμούζ
ΔΙΕΘΝΗ

Είκοσι χώρες έτοιμες να βοηθήσουν για το άνοιγμα του Στενού του Χορμούζ

Είκοσι χώρες, όπως ΗΑΕ, Βρετανία, Γαλλία, Καναδάς και Ιαπωνία, εξέφρασαν ετοιμότητα να συμβάλουν στο άνοιγμα του Στενού του Χορμούζ, καταδικάζοντας τις επιθέσεις του Ιράν και ζητώντας άμεσο μορατόριουμ κατά των πολιτικών υποδομών.
Εμβόλιο και ένεση
ΔΙΕΘΝΗ

Εμβόλιο φοιτητών Βρετανίας-Γαλλίας καλύπτει νέο στέλεχος μηνιγγίτιδας

Οι βρετανικές υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν ότι το εμβόλιο Bexsero προστατεύει από το στέλεχος μηνιγγίτιδας ST-41/44, που ευθύνεται για πρόσφατο ξέσπασμα στη νοτιοανατολική Αγγλία. Η ανάλυση συνεχίζεται.
Σημαίες Ισραήλ και Λιβάνου
ΔΙΕΘΝΗ

Λίβανος: Ευρωπαϊκοί ηγέτες ανησυχούν έντονα για την αύξηση της βίας

Οι ηγέτες Γαλλίας, Γερμανίας, Βρετανίας, Ιταλίας και Καναδά εκφράζουν ανησυχία για τη βία στον Λίβανο, καταδικάζουν τις επιθέσεις σε αμάχους και καλούν Ισραήλ και Λίβανο σε διαπραγματεύσεις για μόνιμη λύση.