ΓΔ: 2015.7 0.10% Τζίρος: 23.27 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 11:28:36
Εurotunnel
Φωτο: shutterstock

Απεργία εργαζομένων στο τούνελ της Μάγχης - διεκόπη η σιδηροδρομική σύνδεση

Ο Γάλλος υπουργός Μεταφορών ζήτησε να εξευρεθεί «αμέσως» λύση στην αιφνιδιαστική απεργία του προσωπικού της Eurotunnel, της υποθαλάσσιας σήραγγας που συνδέει τη Βρετανία με την ηπειρωτική Ευρώπη.

Έπειτα από απροειδοποίητη απεργία εργαζομένων στο τούνελ της Μάγχης (Eurotunnel) διεκόπη από το μεσημέρι, σήμερα Πέμπτη, η σιδηροδρομική σύνδεση Γαλλίας - Ηνωμενου Βασίλειου.

Η απεργία, που προκήρυξαν γαλλικά συνδικάτα, είχε ως αποτέλεσμα «την πλήρη διακοπή της υπηρεσίας και το κλείσιμο των τερματικών μας στη Γαλλία και το Ηνωμένο Βασίλειο», ανέφερε σε δήλωση η Getlink - η μητρική εταιρεία του Eurotunnel. Η ανακοίνωση της ακύρωσης των απογευματινών τρένων προς Παρίσι, Βρυξέλλες και Άμστερνταμ από το σταθμό St Pancras του Λονδίνου προκάλεσε πανικό στους επιβάτες, αναφέρουν ανταποκρίσεις γαλλικών μέσων ενημέρωσης από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο Γάλλος υπουργός Μεταφορών ζήτησε να εξευρεθεί «αμέσως» λύση στην αιφνιδιαστική απεργία του προσωπικού της Eurotunnel, της υποθαλάσσιας σήραγγας που συνδέει τη Βρετανία με την ηπειρωτική Ευρώπη, που οδήγησε σε αναστολή των σιδηροδρομικών δρομολογίων μέσω του τούνελ της Μάγχης.

«Ο αποκλεισμός της σήραγγας κάτω από τη Μάγχη είναι απαράδεκτος. Μια λύση πρέπει να εξευρεθεί αμέσως. Είμαι δεσμευμένος για αυτό. Καλώ όλους να αναλάβουν τις ευθύνες τους προκειμένου να διασφαλιστεί η κυκλοφορία και οι αναχωρήσεις για διακοπές με τους καλύτερους όρους», έγραψε ο Κλεμάν Μπον στον λογαριασμό του στην πλατφόρμα X.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βάρκα με μετανάστες
ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανία: Απελαθείς μετανάστης πέρασε ξανά τη Μάγχη προς αγγλικές ακτές

Ένας από τους πρώτους μετανάστες που απελάθηκε από τη Βρετανία στη Γαλλία βάσει της συμφωνίας "ένας μέσα, ένας έξω" επέστρεψε στη Βρετανία με πλοιάριο και θα απελαθεί ξανά. Από τις αρχές του έτους σχεδόν 37.000 μετανάστες έφτασαν στη Βρετανία διασχίζοντας τη Μάγχη.
Ντόναλντ Τραμπ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ευρωπαίοι ηγέτες στηρίζουν την πρόταση Τραμπ για εκεχειρία στην Ουκρανία

Ηγέτες χωρών της ΕΕ και η Ουκρανία εξέδωσαν κοινή δήλωση, στηρίζοντας το αίτημα Τραμπ για άμεση κατάπαυση πυρός στη γραμμή των μαχών. Τραμπ και Πούτιν θα συναντηθούν σύντομα στη Βουδαπέστη, πρωτεύουσα της Ουγγαρίας.
Ντόναλντ Τραμπ Ζελένσκι
ΔΙΕΘΝΗ

Ευρωπαίοι ηγέτες στηρίζουν τη θέση Τραμπ για κατάπαυση στην Ουκρανία

Ηγέτες από Ευρώπη και ΕΕ εξέδωσαν κοινή δήλωση στήριξης προς Ουκρανία και στις προσπάθειες του Τραμπ για τερματισμό της σύγκρουσης, ζητώντας αύξηση της πίεσης στη Ρωσία και αξιοποίηση των παγωμένων ρωσικών περιουσιακών στοιχείων.
Σημαίες Γαλλίας πλήθος
ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία: 400 μετανάστες διασώθηκαν κοντά στις ακτές το σαββατοκύριακο

Περίπου 400 μετανάστες διασώθηκαν το Σαββατοκύριακο στα ανοιχτά της Γαλλίας σε προσπάθεια να περάσουν στη Βρετανία. Δύο γυναίκες και ένας έφηβος έχασαν τη ζωή τους, αρκετοί τραυματίστηκαν ή εμφάνισαν υποθερμία.
Σημαία Ισπανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ισπανία: 12 χώρες στηρίζουν οικονομικά την Παλαιστινιακή Αρχή

Δώδεκα χώρες, μεταξύ των οποίων Γαλλία, Βρετανία και Ιαπωνία, ίδρυσαν συνασπισμό για να στηρίξουν οικονομικά την Παλαιστινιακή Αρχή, λόγω κρίσης ρευστότητας από παρακράτηση εσόδων της από το Ισραήλ, σύμφωνα με την Ισπανία.