ΓΔ: 2665.93 0.90% Τζίρος: 397.40 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Βλαντίμιρ Πούτιν

Ο Βλ. Πούτιν βρέθηκε αντιμέτωπος με τον ψηφιακό «σωσία» του

Ο «σωσίας» βρήκε την ευκαιρία να θέσει μια ερώτηση στον Πούτιν σχετικά με την τεχνητή νοημοσύνη κατά τη διάρκεια της ετήσιας συνέντευξης Τύπου όπου δεκάδες πολίτες απ’ όλη την χώρα είχαν συνδεθεί με τον πρόεδρο μέσω βιντεοσύνδεσης.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν έδειξε να τα χάνει για λίγο, μπερδεύοντας τα λόγια του, όταν βρέθηκε αντιμέτωπος με μια έκδοση του εαυτού του που δημιουργήθηκε από τεχνητή νοημοσύνη.

Ο «σωσίας» βρήκε την ευκαιρία να θέσει μια ερώτηση στον Πούτιν σχετικά με την τεχνητή νοημοσύνη κατά τη διάρκεια της ετήσιας συνέντευξης Τύπου όπου δεκάδες πολίτες απ’ όλη την χώρα είχαν συνδεθεί με τον πρόεδρο μέσω βιντεοσύνδεσης.

«Βλαντίμιρ Βλαντιμίροβιτς, γεια σας, είμαι φοιτητής στο κρατικό πανεπιστήμιο της Αγίας Πετρούπολης. Θέλω να ρωτήσω, είναι αλήθεια ότι έχετε πολλούς σωσίες;», ρώτησε ο σωσίας, προκαλώντας τα γέλια του κοινού στην αίθουσα με τον Πούτιν στη Μόσχα.

«Και επίσης: Πώς βλέπετε τους κινδύνους που φέρνουν στη ζωή μας η τεχνητή νοημοσύνη και τα νευρωνικά δίκτυα;»

Η ερώτηση προκάλεσε έναν σπάνιο δισταγμό από τον Πούτιν, ο οποίος βρισκόταν ήδη στην τέταρτη ώρα που δέχονταν ερωτήσεις στη μαραθώνια αυτή συνέντευξη Τύπου.

«Βλέπω ότι μπορεί να μου μοιάζεις και να μιλάς με τη φωνή μου. Αλλά το σκέφτηκα και αποφάσισα ότι μόνο ένα άτομο πρέπει να μου μοιάζει και να μιλάει με τη φωνή μου, και αυτό θα είμαι εγώ», είπε.

«Αυτός είναι ο πρώτος μου σωσίας, παρεμπιπτόντως», συμπλήρωσε ο Πούτιν ως εκ των υστέρων.

Υπήρξαν επανειλημμένες εικασίες, ιδίως στα δυτικά μέσα ενημέρωσης, ότι ο Πούτιν έχει έναν ή περισσότερους σωσίες που τον καλύπτουν σε ορισμένες δημόσιες εμφανίσεις του λόγω υποτιθέμενων προβλημάτων υγείας. Το Κρεμλίνο είχε διαψεύσει κάτι τέτοιο και δήλωσε ότι η υγεία του προέδρου είναι άριστη.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αλεξάνταρ Βούτσιτς πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Επαφές Βούτσιτς με τον Πούτιν για την εξασφάλιση φθηνού αερίου

Ο Βούτσιτς είχε αποχαιρετιστήρια συνομιλία με τον Πούτιν πριν παραιτηθεί από πρόεδρος Σερβίας, συζητώντας διμερή θέματα, Βαλκάνια, Ουκρανία και φυσικό αέριο. Στόχος του είναι η πρωθυπουργία αν κερδίσει το κόμμα του στις εκλογές.
Βλαντίμιρ Πούτιν
ΔΙΕΘΝΗ

Πούτιν: Οι εκλογές μετρούν τη στήριξη στον πόλεμο, κάλεσμα για ψήφο

Ο Πούτιν κάλεσε τους Ρώσους να συμμετάσχουν στις εκλογές, τονίζοντας πως αποτελούν «βαρόμετρο» υποστήριξης του πολέμου στην Ουκρανία. Οι πρώτες εκλογές μετά το 2022 γίνονται με οικονομικές πιέσεις και αποκλεισμό αντιπολεμικών υποψηφίων.
Βλαντίμιρ Πούτιν
ΔΙΕΘΝΗ

Πούτιν: Πόλεμος με Ρωσία η αποστολή ευρωπαϊκών στρατευμάτων στην Ουκρανία

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε ότι η αποστολή ευρωπαϊκών στρατευμάτων στην Ουκρανία θα σήμαινε πόλεμο με τη Ρωσία, ξεκαθαρίζοντας ταυτόχρονα πως η Μόσχα δεν απειλεί και δεν σκοπεύει να απειλήσει τις ευρωπαϊκές χώρες.
Βλαντίμιρ Πούτιν
ΔΙΕΘΝΗ

Πούτιν: Η Δύση θέλει να ξαναπάρει ηγεσία από τους BRICS «απρεπώς»

Ο Πούτιν, από το φόρουμ BRICS στην Ινδία, δήλωσε ότι η Δύση προσπαθεί να επανακτήσει την πρωτοκαθεδρία της με απρεπείς μεθόδους, καταφεύγοντας σε καταστροφές εγκαταστάσεων και κατασχέσεις πλοίων για να διατηρήσει την ισχύ της.
Δημήτρης Παπαστεργίου ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παπαστεργίου: Ψηφιακή και καινοτόμα Ελλάδα το 2030 με στήριξη στην έρευνα

Η Ελλάδα παρουσίασε τις προοπτικές ενίσχυσης υποδομών και Τεχνητής Νοημοσύνης στη 90ή ΔΕΘ, με έμφαση σε σύγχρονα data centers και το AI Factory «PHAROS», ενισχύοντας τη θέση της στην ευρωπαϊκή ψηφιακή στρατηγική.