ΓΔ: 2530.46 -2.22% Τζίρος: 763.98 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Βλαντίμιρ Πούτιν

Ο Βλ. Πούτιν βρέθηκε αντιμέτωπος με τον ψηφιακό «σωσία» του

Ο «σωσίας» βρήκε την ευκαιρία να θέσει μια ερώτηση στον Πούτιν σχετικά με την τεχνητή νοημοσύνη κατά τη διάρκεια της ετήσιας συνέντευξης Τύπου όπου δεκάδες πολίτες απ’ όλη την χώρα είχαν συνδεθεί με τον πρόεδρο μέσω βιντεοσύνδεσης.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν έδειξε να τα χάνει για λίγο, μπερδεύοντας τα λόγια του, όταν βρέθηκε αντιμέτωπος με μια έκδοση του εαυτού του που δημιουργήθηκε από τεχνητή νοημοσύνη.

Ο «σωσίας» βρήκε την ευκαιρία να θέσει μια ερώτηση στον Πούτιν σχετικά με την τεχνητή νοημοσύνη κατά τη διάρκεια της ετήσιας συνέντευξης Τύπου όπου δεκάδες πολίτες απ’ όλη την χώρα είχαν συνδεθεί με τον πρόεδρο μέσω βιντεοσύνδεσης.

«Βλαντίμιρ Βλαντιμίροβιτς, γεια σας, είμαι φοιτητής στο κρατικό πανεπιστήμιο της Αγίας Πετρούπολης. Θέλω να ρωτήσω, είναι αλήθεια ότι έχετε πολλούς σωσίες;», ρώτησε ο σωσίας, προκαλώντας τα γέλια του κοινού στην αίθουσα με τον Πούτιν στη Μόσχα.

«Και επίσης: Πώς βλέπετε τους κινδύνους που φέρνουν στη ζωή μας η τεχνητή νοημοσύνη και τα νευρωνικά δίκτυα;»

Η ερώτηση προκάλεσε έναν σπάνιο δισταγμό από τον Πούτιν, ο οποίος βρισκόταν ήδη στην τέταρτη ώρα που δέχονταν ερωτήσεις στη μαραθώνια αυτή συνέντευξη Τύπου.

«Βλέπω ότι μπορεί να μου μοιάζεις και να μιλάς με τη φωνή μου. Αλλά το σκέφτηκα και αποφάσισα ότι μόνο ένα άτομο πρέπει να μου μοιάζει και να μιλάει με τη φωνή μου, και αυτό θα είμαι εγώ», είπε.

«Αυτός είναι ο πρώτος μου σωσίας, παρεμπιπτόντως», συμπλήρωσε ο Πούτιν ως εκ των υστέρων.

Υπήρξαν επανειλημμένες εικασίες, ιδίως στα δυτικά μέσα ενημέρωσης, ότι ο Πούτιν έχει έναν ή περισσότερους σωσίες που τον καλύπτουν σε ορισμένες δημόσιες εμφανίσεις του λόγω υποτιθέμενων προβλημάτων υγείας. Το Κρεμλίνο είχε διαψεύσει κάτι τέτοιο και δήλωσε ότι η υγεία του προέδρου είναι άριστη.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βλαντίμιρ Πούτιν πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Πρόθυμη η Μόσχα για νέες συνομιλίες με Ουκρανία τον Νοέμβριο

Ο Πούτιν ενημέρωσε τον απεσταλμένο των ΗΠΑ ότι η Μόσχα είναι ανοιχτή σε συνομιλίες με Ουκρανία και ΗΠΑ για τον τερματισμό του πολέμου, τονίζοντας πως αυτές θα επικεντρωθούν στις εγγυήσεις ασφάλειας και για τις δύο χώρες.
Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: Το Κίεβο πρέπει να συμμετέχει σε συνομιλίες Πούτιν-Τραμπ-Σι

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι τόνισε πως η Ουκρανία πρέπει να συμμετέχει σε κάθε διαπραγμάτευση που αφορά το μέλλον της, σχολιάζοντας την ενδεχόμενη συνάντηση ΗΠΑ, Ρωσίας και Κίνας για τον πόλεμο, χωρίς την παρουσία της Ουκρανίας.
Σημαίες ΗΠΑ Ρωσίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία-ΗΠΑ: Έρχονται σύντομα νέες κοινές πρωτοβουλίες

Η Ρωσία και οι ΗΠΑ θα ανακοινώσουν σύντομα νέες κοινές πρωτοβουλίες, πέρα από τη συμφωνία για το ντίζελ, με επίκεντρο τη δημιουργία κέντρων δεδομένων που ίσως χρησιμοποιούν ρωσική πυρηνική ενέργεια, σύμφωνα με τον Κιρίλ Ντμίτριεφ.
Μη επανδρωμένο αεροσκάφος αέρα
ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανικά drones χτύπησαν το μεγαλύτερο data center ΤΝ της Ρωσίας

Ουκρανικά drone επιτέθηκαν στο μεγαλύτερο κέντρο δεδομένων της Ρωσίας, ιδιοκτησίας της Sberbank, στοχεύοντας τις τεχνολογικές φιλοδοξίες της Μόσχας. Η Sberbank διαβεβαιώνει ότι τα συστήματά της λειτουργούν κανονικά.
Κρεμλίνο στη Μόσχα
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία: Το Κρεμλίνο εξετάζει τα προβλήματα της Yandex μετά τα πλήγματα

Το Κρεμλίνο εξετάζει τα προβλήματα της Yandex μετά τις ουκρανικές επιθέσεις σε τρία κέντρα δεδομένων της. Ο εκπρόσωπος Πέσκοφ τόνισε ότι είναι νωρίς για να αξιολογηθούν οι ζημιές και ότι η κυβέρνηση συζητά ενδεχόμενα μέτρα στήριξης.