ΓΔ: 2059.39 -0.75% Τζίρος: 209.80 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
5G-diktyo-texnologia-tilepikoinwnies-smartphones
Φώτο: Shutterstock

Υποδομές συνδεσιμότητας 5G θα κατασκευαστούν στα σύνορα της Βουλγαρίας

Περισσότερα από 3,36 εκατ. ευρώ έχουν εγκριθεί για την κατασκευή υποδομών 5G κατά μήκος του διασυνοριακού διαδρόμου της Σόφιας με τα σύνορα της Βουλγαρίας με τη Σερβία. Το δεύτερο έργο (5G SEAGUL) αφορά τη συνδεσιμότητα 5G κατά μήκος του διασυνοριακού διαδρόμου μεταφοράς Βουλγαρίας-Ελλάδας.

Υποδομές συνδεσιμότητας 5G θα κατασκευαστούν κατά μήκος του διευρωπαϊκού διαδρόμου μεταφορών Ανατολή/Ανατολική Μεσόγειο, ανακοίνωσε σήμερα το βουλγαρικό υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών. Τα έργα θα χρηματοδοτηθούν από τον ευρωπαϊκό μηχανισμό «Συνδέοντας την Ευρώπη» (Connecting Europe Facility).

Περισσότερα από 3,36 εκατ. ευρώ έχουν εγκριθεί για την κατασκευή υποδομών 5G κατά μήκος του διασυνοριακού διαδρόμου της Σόφιας με τα σύνορα της Βουλγαρίας με τη Σερβία.

Το δεύτερο έργο (5G SEAGUL) αφορά τη συνδεσιμότητα 5G κατά μήκος του διασυνοριακού διαδρόμου μεταφοράς Βουλγαρίας-Ελλάδας. Αυτό θα υλοποιηθεί από μια κοινοπραξία βουλγαρικής και ελληνικών εταιρειών τηλεφωνίας, όπως μεταδίδει το βουλγαρικό πρακτορείο ειδήσεων ΒΤΑ. Το έργο στοχεύει στην ανάπτυξη και αναβάθμιση του 5G στα δίκτυα μεταφορών των ελληνικών και βουλγαρικών αυτοκινητοδρόμων για την υποστήριξη συνδεδεμένων και αυτοματοποιημένων υπηρεσιών κινητικότητας.

Θα υπάρξει ταχεία διαδικτυακή σύνδεση κατά μήκος 300 χιλιομέτρων αυτοκινητόδρομου στην ελληνική πλευρά και 173 χιλιομέτρων στη βουλγαρική.

Το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του έργου είναι 36 μήνες.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εγκαταστάσεις ΔΕΘ Θεσσαλονίκης
ΔΙΕΘΝΗ

Συνεργασία ΔΕΘ-HELEXPO με Βοϊβοντίνα και Νόβι Σαντ για διεθνείς σχέσεις

Υπεγράφη Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ ΔΕΘ-HELEXPO, Βοϊβοντίνας και Νόβι Σαντ στη Philoxenia, με στόχο την ενίσχυση των δεσμών Ελλάδας-Σερβίας στον τουρισμό και τις εκθέσεις, όπως ανακοίνωσε η ΔΕΘ-HELEXPO.
Επιχειρηματίας συζήτηση γραφείου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παπασταύρου: Η Ελλάδα σε ρόλο ενεργειακού και γεωπολιτικού κόμβου

Ο Στ. Παπασταύρου τόνισε ότι η Ελλάδα αξιοποιεί τη γεωγραφική της θέση και τις νέες ενεργειακές συμφωνίες, προσελκύοντας ExxonMobil και Chevron και ενισχύοντας τον ρόλο της ως περιφερειακού κόμβου.
Δήμας, Κυρανάκης, Βαφειάδης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ελλάδα - Κύπρος ενισχύουν τη συνεργασία σε μεταφορές και οδική ασφάλεια

Οι Υπουργοί Μεταφορών Ελλάδας και Κύπρου συζήτησαν την ενίσχυση της συνεργασίας σε οδική ασφάλεια και υποδομές, καθώς και τη στρατηγική θέση των δύο χωρών στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο Μεταφορών.
Φορτηγό LNG σε λιμάνι
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Στηρίζουμε Ελλάδα και Βαλκάνια στον αγωγό φυσικού αερίου

Οι ΗΠΑ στήριξαν την πρωτοβουλία Ελλάδας, Βουλγαρίας, Ρουμανίας, Μολδαβίας και Ουκρανίας για ενεργειακή ασφάλεια, προωθώντας νέα διασυνοριακά προϊόντα φυσικού αερίου και συνεργασία για την ενίσχυση της ενεργειακής ανεξαρτησίας της Ευρώπης.
Σήραγγα Μετρό Θεσσαλονίκης
ΔΙΕΘΝΗ

Βουλγαρία-Βόρεια Μακεδονία: Συμφωνία για σήραγγα μετά από 100 χρόνια

Βουλγαρία και Βόρεια Μακεδονία υπέγραψαν συμφωνία για τη σιδηροδρομική σήραγγα Γκιουέσεβο, μήκους 2,4 χλμ., ενισχύοντας τη διασύνδεση και την οικονομική ανάπτυξη μέσω των Διαδρόμων 8 και «Δυτικά Βαλκάνια - Ανατολική Μεσόγειος».
Λογότυπο ΠΑΣΟΚ νύχτα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΟΚ: Σοβαρά ερωτήματα για την ασφάλεια στους ελληνικούς σιδηρόδρομους

Το ΠΑΣΟΚ εκφράζει ανησυχία για την ασφάλεια των σιδηροδρόμων μετά το περιστατικό με τρένο σε λάθος γραμμή, ζητώντας απαντήσεις και ουσιαστικά μέτρα, στον απόηχο της τραγωδίας των Τεμπών.