ΓΔ: 2245.61 -0.09% Τζίρος: 341.17 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Φώτο: Shutterstock

Σφοδρές χιονοπτώσεις στην Ολλανδία - Κλειστό το αεροδρόμιο Σίπχολ

Η ιστοσελίδα του αεροδρομίου του Άμστερνταμ κατά τις 12 τοπική ώρα σήμερα ανέφερε ότι σχεδόν 150 εισερχόμενες και εξερχόμενες πτήσεις είχαν ματαιωθεί.

Δεκάδες πτήσεις προς και από το αεροδρόμιο του Άμστερνταμ, το Σίπχολ, ακυρώθηκαν σήμερα εξαιτίας της σφοδρής χιονόπτωσης η οποία αναμένεται να πλήξει την Ολλανδία αργά το μεσημέρι.

Η ιστοσελίδα του αεροδρομίου κατά τις 12 τοπική ώρα σήμερα ανέφερε ότι σχεδόν 150 εισερχόμενες και εξερχόμενες πτήσεις είχαν ματαιωθεί. Η ολλανδική αεροπορική εταιρία KLM, ο βασικός χρήστης του αεροδρομίου, δήλωσε στο ολλανδικό πρακτορείο ειδήσεων ANP ότι ματαίωσε 65 ευρωπαϊκές πτήσεις για το μεσημέρι και το απόγευμα.

Κατά την διάρκεια των προηγούμενων ημερών το κύμα κακοκαιρίας έπληξε τη βόρεια και ανατολική Γερμανία, με τα περισσότερα προβλήματα να εντοπίζονται στη Βαυαρία, προκαλώντας χάος στις συγκοινωνίες, αφού ακυρώθηκαν οι πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο του Μονάχου, ενώ τουλάχιστον μέχρι και αύριο, Δευτέρα, θα παραμείνει κλειστό το σιδηροδρομικό δίκτυο. Σοβαρά προβλήματα από τις σφοδρές χιονοπτώσεις έχουν σημειωθεί και στην Αυστρία.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ντόναλντ Τραμπ Γροιλανδία
ΔΙΕΘΝΗ

Ολλανδία: Σε συντονισμό με ΕΕ για τους νέους δασμούς Τραμπ

Η Ολλανδία αντέδρασε στην ανακοίνωση Τραμπ για νέους δασμούς σε ευρωπαϊκές χώρες με στρατεύματα στη Γροιλανδία. Ο Ολλανδός ΥΠΕΞ δήλωσε ότι η χώρα είναι σε επαφή με την ΕΕ και τους εταίρους για την απάντηση.
Χιόνι
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καιρός: Η πρόγνωση για αύριο, Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2026

Στο νομό Αττικής και στην πόλη της Αθήνας περιμένουμε νεφώσεις με λίγες ασθενείς βροχές, κυρίως στα βόρεια και ανατολικά του νομού. Χιονόπτωση θα εκδηλώνεται κατά περιόδους στην Πάρνηθα και στο Κιθαιρώνα.