ΓΔ: 2079.62 -1.04% Τζίρος: 47.04 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 12:14:41
Φωτο: Shutterstock

Πάπας Φραγκίσκος: Οδυνηρή η κατάρρευση της εκεχειρίας στη Μέση Ανατολή

Ο πάπας είπε εκτός των άλλων ότι η σκέψη του είναι με τους ανθρώπους εκείνους που είναι ακόμη όμηροι στη Γάζα και με την έλλειψη των απαραίτητων αγαθών στο παλαιστινιακό έδαφος.

«Οδυνηρή» χαρακτήρισε την πρόσφατη κατάρρευση της εκεχειρίας της Χαμάς με το Ισραήλ και την συνέχιση του πολέμου ο πάπας Φραγκίσκος και κάλεσε όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές να καταλήξουν σε μια νέα συμφωνία για την κατάπαυση του πυρός το συντομότερο δυνατόν. Ο πάπας είπε ακόμη ότι η σκέψη του είναι με τους ανθρώπους εκείνους που είναι ακόμη όμηροι στη Γάζα και με την έλλειψη των απαραίτητων αγαθών στο παλαιστινιακό έδαφος.

Το μήνυμα του πάπα, ο οποίος πάσχει από λοίμωξη του αναπνευστικού, διάβασε ένας βοηθός του κατά τη διάρκεια του σημερινού του κηρύγματος, το οποίο εκφώνησε από τον εσωτερικό χώρο της κατοικίας του στο Βατικανό και όχι από το μπαλκόνι που βλέπει στην πλατεία του Αγίου Πέτρου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαίες Ισραήλ Χαμάς
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Γάλλος ΥΠΕΞ επισκέπτεται το Ισραήλ την Παρασκευή λόγω Μέσης Ανατολής

Ο Γάλλος ΥΠΕΞ Ζαν-Νοέλ Μπαρό επισκέπτεται αύριο το Ισραήλ, μετά την αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους από τη Γαλλία, για συνομιλίες για ασφάλεια και ανθρωπιστικά ζητήματα, συνεχίζοντας τις διπλωματικές προσπάθειες του Παρισιού.
Ορίζοντας του Τελ Αβίβ
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραήλ: Δύο νεκροί από ιρανικό πυραυλικό πλήγμα κοντά στο Τελ Αβίβ

Δυο άτομα έχασαν τη ζωή τους κοντά στο Τελ Αβίβ μετά από πτώση θραυσμάτων ιρανικών πυραύλων, σύμφωνα με την ισραηλινή αστυνομία. Ζημιές σημειώθηκαν σε αυτοκίνητα και άλλες υποδομές, όπως φαίνεται σε εικόνες της Magen David Adom.
Καπνός πάνω από Βηρυτό
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραηλινός στρατός: Πλήγματα κατά της Χεζμπολά σε όλο τον Λίβανο

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε πως πραγματοποιεί βομβαρδισμούς σε στόχους της Χεζμπολά σε όλο τον Λίβανο, ως αντίποινα για προηγούμενα πυρά της οργάνωσης, τονίζοντας ότι ήταν προετοιμασμένος για τέτοια σενάρια.
Σύγκρουση Παλαιστίνης Ισραήλ
ΔΙΕΘΝΗ

Δημοσκόπηση: Μειώνεται η υποστήριξη των Αμερικανών στο Ισραήλ

Δημοσκόπηση της Gallup δείχνει ότι το 41% των Αμερικανών στηρίζουν περισσότερο τους Παλαιστινίους και το 36% τους Ισραηλινούς, καταγράφοντας αντιστροφή σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια υπέρ του Ισραήλ.
Σύγκρουση Παλαιστίνης Ισραήλ
ΔΙΕΘΝΗ

Αραβικές χώρες καταδικάζουν δηλώσεις Αμερικανού πρεσβευτή υπέρ Ισραήλ

Αραβικές χώρες αντέδρασαν έντονα σε δηλώσεις του Αμερικανού πρεσβευτή στο Ισραήλ, Μάικ Χάκαμπι, που υποστήριξε ότι οι Ισραηλινοί δικαιούνται με βάση τη Βίβλο εδάφη που εκτείνονται σε μεγάλο μέρος της Μέσης Ανατολής.
Σύγκρουση Παλαιστίνης Ισραήλ
ΔΙΕΘΝΗ

ΟΗΕ: Το Ισραήλ ενισχύει τη ντε φάκτο προσάρτηση της Δυτικής Όχθης

Η Ρόουζμαρι ΝτιΚάρλο, υψηλόβαθμη αξιωματούχος του ΟΗΕ, ανέφερε ότι τα ισραηλινά μέτρα στη Δυτική Όχθη αποτελούν σταδιακή ντε φάκτο προσάρτηση, μεταβάλλοντας συνεχώς την πραγματικότητα στην περιοχή.