ΓΔ: 2711.51 0.60% Τζίρος: 28.12 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:58:03
Μαργαρίτης Σχοινάς ομιλία

Μ. Σχοινάς: Οι πιο ευρωπαϊκοί αγώνες στην ιστορία έρχονται στο Παρίσι

Όπως σημείωσε ο κ. Σχοινάς, το "Paris 2024" θα είναι οι πρώτοι αγώνες στην Ευρώπη εδώ και πάνω από μια δεκαετία και θα ακολουθήσoυν οι Ολυμπιακοί "Milano Cortina 2026" και οι Χειμερινοί Παραολυμπιακοί Αγώνες.

Ολυμπιακοί Αγώνες των Παρισίων θα είναι μία μοναδική ευκαιρία να κάνουν τον ευρωπαϊκό πολιτισμό, τα σύμβολα και τις αξίες να λειτουργήσουν ως φορέας των ολυμπιακών αξιών, τόνισε ο Αντιπρόεδρος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς στην τοποθέτησή του στο Συμβούλιο των αρμόδιων υπουργών στις Βρυξέλλες.

Όπως σημείωσε ο κ. Σχοινάς, το "Paris 2024" θα είναι οι πρώτοι αγώνες στην Ευρώπη εδώ και πάνω από μια δεκαετία και θα ακολουθήσoυν οι Ολυμπιακοί "Milano Cortina 2026" και οι Χειμερινοί Παραολυμπιακοί Αγώνες.

«Οι προτεραιότητες του "Paris 2024" για την εκπαίδευση, τον εθελοντισμό, την υγεία, την κοινωνική ένταξη, την καινοτομία και τo περιβάλλον είναι πολύ συνεπείς με τις προτεραιότητες του ευρωπαϊκού αθλητισμού», προσέθεσε ο Αντιπρόεδρος της Επιτροπής.

Τέλος, όπως είπε ο κ. Σχοινάς, θα διοργανωθεί το ετήσιο αθλητικό φόρουμ της ΕΕ 100 ημέρες πριν την έναρξη των Αγώνων και συγκεκριμένα 16 - 17 Απριλίου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μαργαρίτης Σχοινάς ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μαργαρίτης Σχοινάς: Οι Γάλλοι δεν γύρισαν την πλάτη στην Ευρώπη

Εκτιμά, δε, ότι «το αποτέλεσμα των γαλλικών εκλογών δεν πρόκειται να αλλάξει την δυναμική του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου», διότι «υπάρχει μια ξεκάθαρη πλειοψηφία δυνάμεων η οποία θέλει να προάξει την Ευρώπη».
Σφυρί δικαιοσύνης δικαστηρίου
ΔΙΕΘΝΗ

Δίκη για διαφθορά της πρώην υπουργού Ρασιντά Ντατί υπέρ Renault-Nissan

Η Ρασιντά Ντατί και ο Κάρλος Γκοσν δικάζονται για διαφθορά και αθέμιτη επιρροή, κατηγορούμενοι ότι συνήψαν συμφωνία με αντικείμενο την προώθηση των συμφερόντων της Renault-Nissan ενώ η Ντατί ήταν ευρωβουλευτής.
Σημαία της Χιλής
ΔΙΕΘΝΗ

Πέθανε ο Πατρίσιο Γκουσμάν, ο σπουδαίος σκηνοθέτης ντοκιμαντέρ για τη Χιλή

Ο διακεκριμένος χιλιανός ντοκιμαντερίστας Πατρίσιο Γκουσμάν, γνωστός για την τριλογία «Η Μάχη της Χιλής», πέθανε στο Παρίσι σε ηλικία 85 ετών. Το έργο του παραμένει ορόσημο του πολιτικού κινηματογράφου.
Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι-Μακρόν: Συνάντηση στη Νέα Υόρκη συμφωνήθηκε τηλεφωνικά

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι ανακοίνωσε ότι θα συναντηθεί με τον Εμανουέλ Μακρόν στη Νέα Υόρκη, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, μετά από τηλεφωνική επικοινωνία τους για προσπάθειες τερματισμού του πολέμου.
Επίθεση στο Κίεβο
ΔΙΕΘΝΗ

Γάλλος ΥΠΕΞ: Οι ρωσικές επιθέσεις στο τρένο στόχο έχουν τον εκφοβισμό Ευρώπης

Οι ρωσικές επιθέσεις στην Ουκρανία, μεταξύ τους και σε τρένο κοντά στα πολωνικά σύνορα, στοχεύουν να εκφοβίσουν και να διχάσουν τους Ευρωπαίους, δήλωσε ο Γάλλος ΥΠΕΞ, τονίζοντας τη χρονική σύμπτωση με διεθνές οικονομικό φόρουμ.
Εμανουέλ Μακρόν πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Η Φινλανδία συμμετέχει στην πυρηνική αποτροπή που πρότεινε ο Μακρόν

Η Φινλανδία συμμετέχει στην πρωτοβουλία πυρηνικής αποτροπής του Μακρόν, αυξάνοντας σε δέκα τις ευρωπαϊκές χώρες που εντάχθηκαν. Θα δημιουργηθεί πυρηνική πιλοτική ομάδα για την υλοποίηση της συνεργασίας στους επόμενους μήνες.