ΓΔ: 2613.49 1.22% Τζίρος: 290.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:18
Φώτο: Shutterstock

Η Φινλανδία έκλεισε όλα τα μεθοριακά περάσματα με τη Ρωσία πλην ενός

Μετά το κλείσιμο την περασμένη εβδομάδα 4 μεθοριακών σταθμών, η χώρα έκλεισε τη νύχτα που πέρασε και τα υπόλοιπα μεθοριακά περάσματά της για έναν μήνα πλην ενός στον απώτατο βορρά, το Ράγια Γιόσεπι, στην Αρκτική.

Η Φινλανδία έκλεισε προσωρινά τις επτά από τις οκτώ μεθοριακές διαβάσεις της με τη Ρωσία σε απάντηση σε μια ασυνήθιστα υψηλή εισροή μεταναστών, για την οποία το Ελσίνκι κατηγορεί τη Μόσχα.

Πάνω από 700 μετανάστες από χώρες, όπως η Υεμένη, το Αφγανιστάν, η Κένυα, το Μαρόκο, το Πακιστάν, η Σομαλία και η Συρία, πέρασαν τις τελευταίες δύο εβδομάδες στη Φινλανδία μέσω της Ρωσίας. Το Ελσίνκι δηλώνει ότι η Ρωσία κατευθύνει μετανάστες στα σύνορα. Το Κρεμλίνο απορρίπτει την κατηγορία αυτή.

Μετά το κλείσιμο την περασμένη εβδομάδα 4 μεθοριακών σταθμών, η Φινλανδία έκλεισε τη νύχτα που πέρασε και τα υπόλοιπα μεθοριακά περάσματά της για έναν μήνα πλην ενός στον απώτατο βορρά, το Ράγια Γιόσεπι, στην Αρκτική.

Το Ράγια Γιόσεπι άνοιξε τις πύλες του στην κυκλοφορία στις 11:00 ώρα Ελλάδος σήμερα το πρωί και θα συνεχίσει να δέχεται αιτήσεις χορήγησης ασύλου κατά τη διάρκεια των τεσσάρων ωρών που παραμένει ανοιχτό καθημερινά, ανακοίνωσε η Φινλανδική Συνοριοφυλακή.

Κανένας μετανάστης δεν έφτασε στην συνοριακή διάβαση στη διάρκεια της νύχτας προτού να ανοίξει, πρόσθεσε. Η Συνοριοφυλακή εντείνει τις περιπολίες της κατά μήκος των φινλανδικών συνόρων με τη Ρωσία, που φθάνουν τα 1.340 χιλιόμετρα.

Για τον σκοπό αυτό θα λάβει πρόσθετους πόρους από την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής Frontex της ΕΕ, η οποία ανακοίνωσε χθες, Πέμπτη, ότι θα αναπτύξει 50 συνοριοφύλακες και άλλο προσωπικό στη Φινλανδία μαζί με εξοπλισμό, όπως οχήματα περιπολίας, για να ενισχύσει τις δραστηριότητες ελέγχου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Η Φινλανδία κλείνει τα σύνορά της με τη Ρωσία για δύο εβδομάδες

Η χώρα την περασμένη εβδομάδα έκλεισε όλα τα συνοριακά σημεία για τους ταξιδιώτες από τη Ρωσία, εκτός από ένα, το οποίο διατήρησε ανοιχτό στο βορειότερο τμήμα που βρίσκεται στην Αρκτική. Αλλά και αυτό θα κλείσει τώρα.
Βλαντίμιρ Πούτιν
ΔΙΕΘΝΗ

Πούτιν: Ζώνη ασφαλείας 660 χλμ στα ουκρανικά σύνορα σχεδιάζει η Ρωσία

Ο Πούτιν ανακοίνωσε ότι η Ρωσία δημιουργεί «ζώνη ασφαλείας» στα ουκρανικά σύνορα, η οποία δεν θα αποτελέσει αντικείμενο διαπραγμάτευσης με το Κίεβο, ως απάντηση στις ουκρανικές επιθέσεις στο Κουρσκ.
Βολοντίμιρ Ζελένσκι γραφείο
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: Ο ουκρανικός στρατός χτύπησε ρωσικό διυλυστήριο στην Ουχτά

Ο ουκρανικός στρατός έπληξε το διυλιστήριο πετρελαίου στην Ουχτά, ιδιοκτησίας Lukoil, 1.900 χλμ. από τα σύνορα. Ο Ζελένσκι δήλωσε πως οι ουκρανικές απαντήσεις στις ρωσικές επιθέσεις είναι ακριβείς και αποτελεσματικές.
Άνωθεν θέα ντρόουν πολέμου
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσικό drone επιτίθεται σε ουκρανικό φυλάκιο στα σύνορα με Πολωνία

Ρωσικό drone χτύπησε το ουκρανικό χωριό Σταροβοΐτοβε, κοντά στην Πολωνία, προκαλώντας ζημιές σε φυλάκιο συνόρων. Δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματίες ή θύματα, σύμφωνα με τον προσωρινό κυβερνήτη Βολυνίας.
Σημαίες Πολωνίας Ρωσίας
ΔΙΕΘΝΗ

Πολωνία: Φόβοι για ρωσικά πλήγματα στα σύνορα με Ουκρανία

Ο Πολωνός πρωθυπουργός Τουσκ δήλωσε ότι αποτράπηκε νυχτερινή απειλή σε συνοριακό σταθμό με Ουκρανία, τονίζοντας ότι η Μόσχα στοχεύει αυτά τα σημεία για να πλήξει το Κίεβο οικονομικά. Τα μέτρα ελήφθησαν με συνεργασία των υπηρεσιών ασφαλείας.
Άνωθεν θέα ντρόουν πολέμου
ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανία: Τουλάχιστον 2 νεκροί σε ρωσική επίθεση κοντά στη Μολδαβία

Δύο νεκροί και τρεις τραυματίες μετά από επίθεση ρωσικών drones σε συνοριακό φυλάκιο Ουκρανίας-Μολδαβίας τη νύχτα, σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Οδησσού Όλεχ Κίπερ. Οι πληροφορίες θεωρούνται ακόμη προκαταρκτικές.