ΓΔ: 2492.71 1.49% Τζίρος: 263.07 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
opla-weapon
Φώτο: Shutterstock

Οι ΗΠΑ εγκρίνουν την πώληση πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς στην Ιαπωνία

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ δήλωσε ότι η πώληση είχε ως στόχο να «βελτιώσει την ασφάλεια ενός σημαντικού συμμάχου που είναι μια δύναμη πολιτικής σταθερότητας και οικονομικής προόδου στην περιοχή του Ινδο-Ειρηνικού».

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ δήλωσε ότι εγκρίνει την πώληση ύψους 2,35 δισεκατομμυρίων δολαρίων που περιλαμβάνει δύο τύπους πυραύλων Tomahawk, οι οποίοι έχουν βεληνεκές 1.600 χιλιομέτρων. Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ δήλωσε ότι η πώληση είχε ως στόχο να «βελτιώσει την ασφάλεια ενός σημαντικού συμμάχου που είναι μια δύναμη πολιτικής σταθερότητας και οικονομικής προόδου στην περιοχή του Ινδο-Ειρηνικού».

Η πώληση «θα βελτιώσει την ικανότητα της Ιαπωνίας να αντιμετωπίσει τις τρέχουσες και μελλοντικές απειλές, παρέχοντας έναν συμβατικό πύραυλο επιφανείας-επιφανείας μεγάλου βεληνεκούς με σημαντικό βεληνεκές που μπορεί να εξουδετερώσει τις αυξανόμενες απειλές», ανέφερε σε δήλωση.

Ο πρωθυπουργός Φούμιο Κισίντα δήλωσε σε κοινοβουλευτική επιτροπή τον Φεβρουάριο ότι η κυβέρνησή του αναζητούσε 400 πυραύλους Tomahawk ως μέρος μιας μεγάλης αμυντικής ώθησης. Η Ιαπωνία έχει θορυβηθεί από την αυξανόμενη στρατιωτική επιρροή της Κίνας, συμπεριλαμβανομένων των ασκήσεών της γύρω από την Ταϊβάν, καθώς και από τις πυρηνικά εξοπλισμένες δοκιμές πυραύλων της Βόρειας Κορέας.

Η συμφωνία για τους πυραύλους προχωρά παρά τον διάλογο με την Κίνα με στόχο την άμβλυνση των εντάσεων. Ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ συναντήθηκε χωριστά τις τελευταίες ημέρες στο περιθώριο της συνόδου κορυφής Ασίας-Ειρηνικού στο Σαν Φρανσίσκο με τον Κισίντα και τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν.

.

 

 

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βαρέλια πετρελαίου και γράφημα
ΔΙΕΘΝΗ

Πετρέλαιο: Πτώση τιμών άνω του 5% λόγω πιθανής συμφωνίας ΗΠΑ-Ιράν

Οι τιμές πετρελαίου σημείωσαν σημαντική πτώση στις ασιατικές αγορές, καθώς η απουσία νέων συγκρούσεων μεταξύ ΗΠΑ-Ιράν ανακούφισε τους επενδυτές. Το Brent υποχώρησε 5,58% στα 91,38$ και το WTI 5,46% στα 84,43$.
Μιγκέλ Ντίας-Κανέλ σε συνέδριο
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Ντίας-Κανέλ καταγγέλλει το εμπάργκο των ΗΠΑ ως «πολιτική γενοκτονία»

Ο πρόεδρος της Κούβας, Ντίας-Κανέλ, χαρακτήρισε το εμπάργκο και τις κυρώσεις των ΗΠΑ ως «πολιτική γενοκτονία», καταδικάζοντας την αμερικανική τακτική και απορρίπτοντας τις κατηγορίες για εμπλοκή της Κούβας σε αμερικανικές υποθέσεις.
Ηνωμένα Έθνη κτίριο
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Ο Τραμπ αφήνει περιθώρια για διάλογο, λέει ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στον ΟΗΕ

Ο Τραμπ ανέστειλε τις επιθέσεις κατά του Ιράν για να δοθεί χώρος στη διπλωματία, δήλωσε ο Αμερικανός πρεσβευτής στον ΟΗΕ. Το Πεντάγωνο σταμάτησε τους βομβαρδισμούς και το Ιράν τις επιθέσεις στις γειτονικές χώρες.
Τεχεράνη πανοραμική εικόνα
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Πωλήσεις πετρελαίου ύψους 18 δισ. δολαρίων από την αρχή του πολέμου

Το υπουργείο Πετρελαίου του Ιράν ανακοίνωσε ότι από τον Φεβρουάριο ως τον Ιούλιο, κατά τη διάρκεια του πολέμου με τις ΗΠΑ, οι πωλήσεις πετρελαίου έφτασαν τα 18 δισ. δολάρια, υπερβαίνοντας το 60% των προβλεπόμενων εσόδων του έτους.