ΓΔ: 2011.41 -1.32% Τζίρος: 234.01 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:05
Χρηματιστήριο και νομίσματα
Φωτογραφία Shutterstock

Επιφυλακτικοί οι επενδυτές ενόψει λήξης τριμήνου και πιθανών διορθώσεων

Παρά τα συνεχή ρεκόρ, οι επενδυτές τηρούν στάση αναμονής, εκτιμώντας ότι θα υπάρξουν πιο ελκυστικά σημεία εισόδου, ενώ η αγορά αναμένει πιθανό year-end rally και αναβαθμίσεις. Γράφει ο Πέτρος Στεριώτης*

Επιφυλακτικοί οι επενδυτές σε Αθήνα και εξωτερικό και λογικό είναι, καθώς τα αλλεπάλληλα ρεκόρ και οι ακούραστες αποτιμήσεις κάνουν αρκετό "κόσμο" να σκέφτεται το "ταμείο" στο κλείσιμο του 3ου ανοδικού τριμήνου, ενώ, σύμφωνα με τους μη επενδεδυμένους, θα υπάρξουν ευκαιρίες εισόδου από πιο... "λογικά" επίπεδα.

Ο Γενικός Δείκτης συνεχίζει να κοιτάζει από "απόσταση" και με... σεβασμό την στήριξη των 2.000 μονάδων, αν και εκτιμούμε ότι τα "μαγνητικά φαινόμενα" προς το εν λόγω επίπεδο δεν θα εκλείψουν στο υπόλοιπο του έτους. «Το παλεύει» μια χαρά πάντως ο ΓΔ για να πετύχει θετικό πρόσημο για 11ο σερί μήνα, οι λίγες εναπομείνασες συνεδριάσεις του μήνα θα δώσουν όλες τις απαντήσεις.

Πλέον το ζήτημα είναι αν το εντυπωσιακό momentum εταιρικής κερδοφορίας και οι κυοφορούμενες εγχώριες επιχειρηματικές εξελίξεις αρκούν ώστε να υποστηρίξουν ή και να αυξήσουν τα forward P/E του 2026. Υπέρ της Λεωφόρου Αθηνών το ότι σημαντικά τμήματα της αγοράς διαπραγματεύονται σε discount έναντι των ομοειδών ευρωπαϊκών.

Σε κάθε περίπτωση, τα αλλεπάλληλα τρίμηνα βελτίωσης των ισολογισμών έχουν δημιουργήσει αισιοδοξία στις διοικήσεις των εισηγμένων αλλά και... «μαξιλαράκια ασφαλείας» για τη συνέχεια. Και όλα αυτά με τις προσδοκίες για ένα year-end rally αλλά και για νέες αναβαθμίσεις να βελτιώνουν τις προοπτικές.


* Πέτρος Στεριώτης, μέλος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τεχνικών Αναλυτών

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αθηναϊκή Ριβιέρα θάλασσα
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η Αθηναϊκή Ριβιέρα: Από κοσμοπολίτικο παρελθόν σε έξυπνη πόλη του μέλλοντος

Το Athens Riviera Forum 2025 ανέδειξε τη Ριβιέρα της Αθήνας ως κομβικό σημείο επενδύσεων, τεχνολογίας και βιώσιμης ανάπτυξης, εστιάζοντας σε νέες τάσεις σε ακίνητα, τουρισμό και υποδομές.
Τελετή Χρηματιστηρίου Αθηνών
ΑΓΟΡΕΣ

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Ξεκινά η διαπραγμάτευση νέου ομολογιακού στο ΧΑ

Η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ γιόρτασε την έναρξη διαπραγμάτευσης του ομολογιακού της δανείου στο ΧΑ με σημαντική υπερκάλυψη. Η εταιρεία δήλωσε έτοιμη να επενδύσει τα αντληθέντα κεφάλαια σε κρίσιμους τομείς, ενισχύοντας την ελληνική οικονομία.