ΓΔ: 2178.76 3.62% Τζίρος: 327.76 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Agores, Metoxes, Stocks, Xrimatistiria, Markets
Φωτό: Shutterstock

Πλήρης αλλαγή τάσεων στο ΧΑ, πιέσεις για τράπεζες και blue chips

Σε χαμηλά επίπεδα παραμένει η αξία των συναλλαγών, με πτωτική πορεία για τις περισσότερες μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης και αντιστροφή τάσεων για τράπεζες.

Πλήρης η αλλαγή του σκηνικού στο Χρηματιστήριο Αθηνών το οποίο αλλάζει άρδην την κατεύθυνσή του και μετά το ιδιαίτερα θετικό ξεκίνημα κινείται πλέον πτωτικά, ευθυγραμμίζοντας την πορεία του με τις ευρωπαϊκές αγορές, όπου ο DAX υποχωρεί 0,46%, ενώ αρνητικό είναι το κλίμα και για τα futures της Wall Street, με τον S&P 500 να αποδυναμώνεται 0,26%. 

Ο Γενικός Δείκτης χάνει τον αρχικό ανοδικό του βηματισμό, καθώς έφθασε στην πρώτη ώρα της συνεδρίασης έως το υψηλό των 1.192,10 μονάδων (+1,56%) αλλά ακολούθησε μία διάθεση για  κατοχύρωση κερδών, με αποτέλεσμα στις 15:42 να κινείται στο -0,44% και τις 1.168,63 μονάδες, με την αξία των συναλλαγών να παραμένει σε χαμηλά επίπεδα στα 39,3 εκατ. ευρώ, ενώ 40 μετοχές εμφανίζουν κέρδη και 71 υποχωρούν. Πτώση 0,41% για τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, με τον δείκτη μέσης κεφαλαιοποίησης να κινείται 0,01% υψηλότερα. 

Πορεία ανάλογη με αυτή του Γενικού Δείκτη ακολουθεί και ο τραπεζικός δείκτης, ο οποίος μετά από κέρδη που ξεπέρασαν το 2% πλέον αποδυναμώνεται  κατά 0,73%, με αρνητικό γύρισμα για όλες τις μετοχές. Πτώση 0,79% για την Alpha Bank, ενώ στο -0,64% βρίσκεται η Eurobank, με την Εθνική Τράπεζα να υποχωρεί 1,25% και την Τράπεζα Πειραιώς να κινείται 0,65% χαμηλότερα. 

Πλέον ελάχιστες οι μετοχές στην υψηλή κεφαλαιοποίηση με θετικό πρόσημο, με τη ΔΕΗ στο +0,22%, τον ΟΠΑΠ να ενισχύεται 0,26%, τη Mytilineos στο +0,23%, ενώ κέρδη 0,63% έχει η Motor Oil, η Sarantis ενισχύεται 0,39%, ενώ την καλύτερη εικόνα έχει η Aegean με άνοδο 1,58%. Απώλειες 0,25% για την Coca-Cola HBC, με τον ΟΤΕ να υποχωρεί 0,95%. Πτώση που ξεπερνά το 2% για ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ElvalHalcor και Lamda και άνω του -1% για Cenergy, Ελλάκτωρ, ΕΛΠΕ, ΕΥΔΑΠ, και Quest

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Agores, Markets, Metoxes, Xrimatistirio, Stocks
MARKET MAKER

Τα χαρτιά που είπαν όχι στην πτώση, ιστορικά υψηλά από Motor Oil και η ΕΝ.Α

Μια συνεδρίαση για γερά στομάχια, το μάζεμα στον πανικό, οι μετοχές που είπαν το «μέχρι εδώ», η Motor Oil σπάει τα κοντέρ, το εκπληκτικό ριμπάουντ της Metlen και οι αλλαγές στην Ενναλακτική Αγορά.
Διάγραμμα χρηματιστηρίου μετοχών
ΑΓΟΡΕΣ

Γλίτωσε τα χειρότερα το Χρηματιστήριο, περιόρισε τις απώλειες στο 0,94%

Το Χρηματιστήριο Αθηνών ανέκαμψε από τις μεγάλες αρχικές απώλειες και έκλεισε στις 2.102,61 μονάδες με πτώση 0,94%, σε συνεδρίαση υψηλής μεταβλητότητας, με τις πετρελαϊκές μετοχές να ξεχωρίζουν θετικά, όπως το κατάφερε και η Metlen, παρά το αρνητικό ξεκίνημα.
πτώση χρηματιστηρίου
ΑΓΟΡΕΣ

«Μαζεύονται» οι πρωινές απώλειες στο Χρηματιστήριο, αντίδραση πολλών μετοχών

Το Χρηματιστήριο Αθηνών περιορίζει τις πρωινές απώλειες, με τον Γενικό Δείκτη στο -1,21%, ενώ στο άνοιγμα σημείωσε «βουτιά» άνω του -3%. Αγοραστική αντίδραση με επίκεντρο τα blue chips.