ΓΔ: 2011.41 -1.32% Τζίρος: 234.01 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:05
Φωτο: Shutterstock

Εμφανή τα σημάδια υπερθέρμανσης, σε ισχυρό ανοδικό κύκλο το ΧΑ

Η αγορά χωνεύει τα τρέχοντα επίπεδα τιμών, ευκαιρία για «μελέτη» και αξιολόγηση των δυνατοτήτων και προοπτικών των επιμέρους μετοχών. Γράφει ο Πέτρος Στεριώτης.

Δεν αποδίδουμε τόση σημασία στον Θερινό τζίρο των ημερών, άλλωστε η μείωση του συναλλακτικού ενδιαφέροντος αυτή την περίοδο του έτους αποτελεί «άγραφο νόμο» των Χρηματιστηρίων.

Στα θετικά, εν μέσω των χαμηλών διακυμάνσεων, είναι η απόκτηση χρόνου για... μελέτη από πλευράς Ιδιωτών Επενδυτών, σχετικά με τις όντως αξιόλογες περιπτώσεις που υπάρχουν στο Χ.Α.

Παράλληλα, δεν θα παρουσιάσουμε ένα φιλοπτωτικό σενάριο, με την αιτιολόγηση ότι το δεκαετές υψηλό το Γενικού Δείκτη δεν συνοδεύεται από αθρόα επενδυτική συμμετοχή.

Αναγνωρίζουμε, πάντως, τα σημάδια "υπερθέρμανσης" του ΓΔ, ο οποίος έχει υπερκεράσει ακόμη και το παράλληλο του ανοδικό κανάλι (βλ. γράφημα), στο οποίο αποπειράθηκε να επιστρέψει στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας. Η Αγορά παραμένει αναμφισβήτητα "ταυρική", χωρίς ασφαλώς αυτή η διαπίστωση να αποτελεί πρόβλεψη για τη συνέχεια.

Αποποίηση ευθύνης: Τα παραπάνω εκφράζουν προσωπικές απόψεις και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε κινητής αξίας.

* Ο Πέτρος Στεριώτης (steriop1@yahoo.gr) είναι διαχειριστής χαρτοφυλακίου. Κατέχει τις ανώτατες πιστοποιήσεις της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και είναι μέλος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τεχνικών Αναλυτών (IFTA) και της βρετανικής Society of Technical Analysts.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Euronext και Χρηματιστήριο
ΑΓΟΡΕΣ

Euronext: Τι φέρνει η εξαγορά για ΕΧΑΕ και τις ελληνικές εταιρείες

Η ένταξη του Χρηματιστηρίου Αθηνών στην Euronext αναμένεται να ενισχύσει τη ρευστότητα, να αυξήσει τη διεθνή προβολή των ελληνικών εταιρειών και να διευκολύνει την πρόσβασή τους σε κεφάλαια μέσω του ευρωπαϊκού δικτύου.
Γραφικό αγοράς κρυπτονομισμάτων
ΑΓΟΡΕΣ

Απότομη στροφή στο Χρηματιστήριο με ρευστοποιήσεις σε τράπεζες, blue chips

Το θετικό κλίμα από την άλλη άκρη του Ατλαντικού δεν κατάφερε να περιορίσει τις απώλειες (-1,32%) του Γενικού Δείκτη που έκλεισε στις 2.011,41 μονάδες. Πολλές μετοχές έκλεισαν στο χαμηλό ημέρας