ΓΔ: 2636.54 -1.24% Τζίρος: 502.26 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Βαρέλια πετρελαίου σε σειρά

Άνοδος σημειώθηκε στις τιμές του πετρελαίου

Αιτία η σημαντική πρόοδος στον εμπορικό πόλεμο ΗΠΑ – Κίνας αλλά και η συμφωνία του Δεκεμβρίου μεταξύ του ΟΠΕΚ και των συμμάχων του για επιβράδυνση της παραγωγής.

Άνοδος καταγράφηκε σήμερα στις τιμές του πετρελαίου, χάρη στην πιθανότητα σημαντικής εξέλιξης στον εμπορικό πόλεμο ΗΠΑ-Κίνας και τις προσπάθειες του ΟΠΕΚ να μειώσει την παραγωγή, αν και ο όγκος συναλλαγών ήταν περιορισμένος λόγω των εορτών.

Το πετρέλαιο μπρεντ κατέγραψε νωρίτερα άνοδο κατά 28 σεντς, ή 0,4%, στα 67,48 δολάρια το βαρέλι. Το αμερικανικό αργό ενισχύθηκε κατά 25 σεντς, ή 0,4%, στα 61,36 δολάρια το βαρέλι.

«Οι τιμές του πετρελαίου συνεχίζουν να εμφανίζονται ισχυρές στα τέλη της χρονιάς, χάρη σε ένα συνδυασμό καθοριστικής προόδου στην εμπορική συμφωνία ΗΠΑ-Κίνας, της συμφωνίας του Δεκεμβρίου μεταξύ του ΟΠΕΚ και των συμμάχων του και της επιβράδυνσης της δραστηριότητας στο σχιστολιθικό πετρέλαιο», δήλωσε αναλυτής της AxiTrader. «Όλα αυτά καταδεικνύουν μια ισχυρότερη επίδοση για τις τιμές πετρελαίου το πρώτο τρίμηνο σε σχέση με ό,τι αναμενόταν πριν από μόλις δύο μήνες».

Προχθές, Τρίτη, ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι ο ίδιος και ο Κινέζος Πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ θα παρευρεθούν σε τελετή υπογραφής για την «φάση 1» της συμφωνίας για τον τερματισμό της εμπορικής τους διαμάχης, που επιτεύχθηκε νωρίτερα αυτό τον μήνα. Ο εμπορικός πόλεμος που ήδη διαρκεί περίπου 17 μήνες έχει πλήξει την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη και τη ζήτηση για πετρέλαιο, με αποτέλεσμα οι τιμές να καταγράφουν διακυμάνσεις για το μεγαλύτερο μέρος της χρονιάς.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βαρέλια πετρελαίου σε σειρά
ΔΙΕΘΝΗ

Τουρκία: Πτώση στις τιμές του πετρελαίου μετά την απελευθέρωση αποθεμάτων

Οι τιμές του πετρελαίου υποχωρούν μετά την ανακοίνωση αποδέσμευσης 100 εκατ. βαρελιών από τα παγκόσμια αποθέματα, σύμφωνα με τον επικεφαλής του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας, Φατίχ Μπιρόλ, ο οποίος εκτίμησε θετικές επιδράσεις.
Πετρέλαιο και χρήματα
ΔΙΕΘΝΗ

Η G7 αποφασίζει νέα απελευθέρωση αποθεμάτων ντίζελ

Η G7 αποφάσισε την απελευθέρωση έως 100 εκατ. βαρελιών ντίζελ και αργού πετρελαίου σε τέσσερις μήνες, χωρίς απαγόρευση εξαγωγών μεταξύ των μελών, για να μετριαστούν οι τιμές καυσίμων, σύμφωνα με δήλωση Μακρόν.
Βαρέλια πετρελαίου και γράφημα
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πτώση τιμών πετρελαίου λόγω αναμονής αποθεμάτων ντίζελ στην Ευρώπη

Οι τιμές του πετρελαίου σημειώνουν πτώση, με το Brent Δεκεμβρίου στα 99,60 δολάρια (-2,65%) και το WTI Νοεμβρίου στα 89,37 δολάρια (-3,77%), καθώς η αγορά αναμένει αποδέσμευση ευρωπαϊκών αποθεμάτων ντίζελ.
Εμανουέλ Μακρόν πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

TotalEnergies: Επένδυση 10 δισ. στην Αργεντινή – Συνάντηση Μακρόν-Μιλέι

Η TotalEnergies θα επενδύσει σχεδόν 10 δισ. δολάρια στην Αργεντινή σε τρία υπάρχοντα έργα, όπως ανακοίνωσε ο διευθύνων σύμβουλος Πουγιανέ ενώ ο πρόεδρος Μιλέι επισκέπτεται το Παρίσι για ενίσχυση διμερών σχέσεων.