ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.79 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:15:02
Βαρέλια πετρελαίου σε σειρά
Πολλά βαρέλια πετρελαίου τοποθετημένα στη σειρά σε βιομηχανικό χώρο αποθήκευσης.

Άνοδος σημειώθηκε στις τιμές του πετρελαίου

Αιτία η σημαντική πρόοδος στον εμπορικό πόλεμο ΗΠΑ – Κίνας αλλά και η συμφωνία του Δεκεμβρίου μεταξύ του ΟΠΕΚ και των συμμάχων του για επιβράδυνση της παραγωγής.

Άνοδος καταγράφηκε σήμερα στις τιμές του πετρελαίου, χάρη στην πιθανότητα σημαντικής εξέλιξης στον εμπορικό πόλεμο ΗΠΑ-Κίνας και τις προσπάθειες του ΟΠΕΚ να μειώσει την παραγωγή, αν και ο όγκος συναλλαγών ήταν περιορισμένος λόγω των εορτών.

Το πετρέλαιο μπρεντ κατέγραψε νωρίτερα άνοδο κατά 28 σεντς, ή 0,4%, στα 67,48 δολάρια το βαρέλι. Το αμερικανικό αργό ενισχύθηκε κατά 25 σεντς, ή 0,4%, στα 61,36 δολάρια το βαρέλι.

«Οι τιμές του πετρελαίου συνεχίζουν να εμφανίζονται ισχυρές στα τέλη της χρονιάς, χάρη σε ένα συνδυασμό καθοριστικής προόδου στην εμπορική συμφωνία ΗΠΑ-Κίνας, της συμφωνίας του Δεκεμβρίου μεταξύ του ΟΠΕΚ και των συμμάχων του και της επιβράδυνσης της δραστηριότητας στο σχιστολιθικό πετρέλαιο», δήλωσε αναλυτής της AxiTrader. «Όλα αυτά καταδεικνύουν μια ισχυρότερη επίδοση για τις τιμές πετρελαίου το πρώτο τρίμηνο σε σχέση με ό,τι αναμενόταν πριν από μόλις δύο μήνες».

Προχθές, Τρίτη, ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι ο ίδιος και ο Κινέζος Πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ θα παρευρεθούν σε τελετή υπογραφής για την «φάση 1» της συμφωνίας για τον τερματισμό της εμπορικής τους διαμάχης, που επιτεύχθηκε νωρίτερα αυτό τον μήνα. Ο εμπορικός πόλεμος που ήδη διαρκεί περίπου 17 μήνες έχει πλήξει την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη και τη ζήτηση για πετρέλαιο, με αποτέλεσμα οι τιμές να καταγράφουν διακυμάνσεις για το μεγαλύτερο μέρος της χρονιάς.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σωληνωτές εγκαταστάσεις Κορίνθου
ΔΙΕΘΝΗ

Άρχισε ξανά η ροή πετρελαίου μέσω αγωγού Ντρούζμπα προς Σλοβακία

Ξεκίνησε ξανά η ροή ρωσικού αργού πετρελαίου στη Σλοβακία μέσω του αγωγού Ντρούζμπα, μετά από πολύμηνη διακοπή λόγω ρωσικού πλήγματος. Η επαναλειτουργία οδήγησε και στην άρση ουγγρικού βέτο σε δάνειο της ΕΕ προς την Ουκρανία.
Κτίριο Κογκρέσου ΗΠΑ
ΔΙΕΘΝΗ

Οι ΗΠΑ δικαιολογούν τη χαλάρωση κυρώσεων στο ρωσικό πετρέλαιο

Ο Σκοτ Μπέσεντ υπερασπίστηκε την απόφαση της κυβέρνησης Τραμπ να παρατείνει την αναστολή κυρώσεων στο ρωσικό πετρέλαιο ως τις 16 Μαΐου, επικαλούμενος τον αντίκτυπο του πολέμου κατά του Ιράν στις τιμές πετρελαίου.
Στενό του Ορμούζ πλοία
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Κλειστά τα Στενά του Ορμούζ όσο διαρκεί ο αμερικανικός αποκλεισμός

Το Ιράν δηλώνει πως δεν θα ανοίξει ξανά τα Στενά του Ορμούζ όσο διαρκεί ο αμερικανικός αποκλεισμός των λιμανιών του, τονίζοντας ότι πλήρης κατάπαυση πυρός προϋποθέτει την άρση των αποκλεισμών.
Δεξαμενόπλοιο στη θάλασσα
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Ο ΥΠΟΙΚ Μπέσεντ στηρίζει παράταση άρσης κυρώσεων σε ιρανικό, ρωσικό πετρέλαιο

Ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Σκοτ Μπέσεντ ανέφερε ότι η άρση περιορισμών για πώληση ρωσικού και ιρανικού πετρελαίου έγινε ύστερα από πιέσεις χωρών που επηρεάστηκαν από τον αποκλεισμό των Στενών του Ορμούζ.