ΓΔ: 2314.88 -0.85% Τζίρος: 390.18 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:26:36

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Νέο «πακέτο» για το 2,16% πέρασε στο Χρηματιστήριο

Η τιμή πώλησης διαμορφώθηκε στα 11,20 ευρώ, δηλαδή με premium 13,7% σε σχέση με την τρέχουσα αποτίμηση, ενώ η αξία της συναλλαγής ήταν 25 εκατ. ευρώ.

Νέο πακέτο, 2,23 εκατ. τεμαχίων διακινήθηκε στο πρώτο ημίωρο της συνεδρίασης στη μετοχή της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, στην τιμή των 11,20 ευρώ, ήτοι με premium 13,7% σε σχέση με την τρέχουσα τιμή. Το πακέτο αντιστοιχεί στο 2,16% του μετοχικού κεφαλαίου της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και ήταν αξίας 25 εκατ. ευρώ.

Παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχουν επίσημες ανακοινώσεις η νέα πώληση μετοχών φαίνεται ότι συνδέεται με τη διαδικασία «αποχώρησης» του ολλανδικού επενδυτικού fund Reggeborgh. 

Παράλληλα στα τέλη Μαρτίου υπήρξαν, επίσης, πώληση ενός σημαντικού «πακέτου» της εταιρείας. Αυτή πραγματοποιήθηκε στις 30 Μαρτίου και αφορούσε 1,3 εκατ. μετοχές της εταιρείας, δηλαδή το 1,26%, οι οποίες πωλήθηκαν με τιμή 11,20 ευρώ. Η συνολική αξία των συναλλαγών έφθασε στα 14,56 εκατ. ευρώ.  Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το premium, όπως συνέβη και στα «πακέτα» της εταιρείας που πέρασαν σε προηγούμενες συνεδριάσεις του Χρηματιστηρίου Αθηνών ήταν 12%.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αυτοκινητόδρομος
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η μεγάλη μέρα για τον ΒΟΑΚ: Ενεργοποιείται η σύμβαση παραχώρησης

Η Κρήτη μπαίνει σε νέα εποχή έργων: ενεργοποιείται η παραχώρηση του ΒΟΑΚ 1,75 δισ. με προσωρινά και «σκιώδη» διόδια. «Τρέχει» το δημόσιο για το αεροδρόμιο Καστελίου προχωρώντας στην προμήθεια των συστημάτων αεροναυτιλίας.
megalou, piraeus, bank, businessdaily
ΕΠΙΜΟΝΟΣ ΚΗΠΟΥΡΟΣ

Το 10άρι Μεγάλου, το ευρώ τρομάζει Μυτιληναίο και κρητικό μπαράζ ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ

Η ιστορικά υψηλή αποτίμηση της Τρ. Πειραιώς και ο επόμενονς στόχος του Χρ. Μεγάλου, γιατί ο Ευ. Μυτιληναίος ανησυχεί για την άνοδο του ευρώ, επενδύουν στο καζίνο Κόκκαλης - Λασκαρίδης και οι υπογραφές για δύο μεγάλα έργα της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ στην Κρήτη.
GEK TERNA
ΑΓΟΡΕΣ

Axia: Ανεβάζει τη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ στα 44,20 ευρώ, διατηρεί τη σύσταση «Αγορά»

Η Axia Alpha Finance ανεβάζει την τιμή-στόχο της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ στα 44,20 ευρώ και διατηρεί σύσταση «Αγορά», εκτιμώντας ότι η αγορά αποτιμά κυρίως τα λειτουργικά assets και όχι τα νέα έργα που περνούν σε φάση απόδοσης.