ΓΔ: 2530.46 -2.22% Τζίρος: 763.98 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Μυτιληναίος

Στα 17,3 ευρώ αναβαθμίζει την τιμή – στόχο για Mytilineos η Wood

Παράλληλα ο χρηματιστηριακός όμιλος προχωρά σε αναβάθμιση κατά 21% της εκτίμησής της για τα καθαρά κέρδη της Mytilineos για φέτος, ενώ κάνει εκτενή αναφορά στη «στροφή» στις ΑΠΕ.

Σε εντυπωσιακή αύξηση της τιμής – στόχο για τη μετοχή της Mytilineos προχωρά η Wood, καθώς την τοποθετεί πλέον στα 17,3 ευρώ από 12 ευρώ πριν, διατηρώντας, όπως είναι φυσικό και τη σύσταση «αγορά». 

Όπως αναφέρεται στην έκθεση δύο είναι οι βασικές αιτίες της αναβάθμισης. Η πρώτη αφορά την «ανάγκη» να περιληφθούν βραχυπρόθεσμες εξελίξεις, όπως η άνοδος των τιμών του αλουμινίου και η δεύτερη να αποτυπωθεί η κάτι παραπάνω από θετική επίδραση που θα έχει για την εταιρεία η στροφή της στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας. 

Η Wood προχωρά σε αναβάθμιση κατά 21%  της εκτίμησής της για τα καθαρά κέρδη του ελληνικού ομίλου το τρέχον έτος, εξαιτίας των ιδιαίτερα θετικών προοπτικών στον τομέα της Μεταλλουργίας και την αύξηση που καταγράφεται στις τιμές αλουμινίου. Τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) από τη δραστηριότητα της Mytilineos στον τομέα μετάλλων εκτιμάται ότι θα αυξηθούν φέτος κατά 29% σε ετήσια βάση. 

Ακόμη πιο θετική θα είναι η στροφή της Mytilineos στις ΑΠΕ, με τη Wood να εκτιμά ότι τα EBITDA από τη συγκεκριμένη μονάδα θα φθάσουν στα 160 εκατ. ευρώ το 2024 από 39 εκατ. ευρώ το 2020. Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην έκθεση «αυτή η μεγάλη μεταμόρφωση θα τροφοδοτηθεί από την αύξηση της δυναμικότητας φωτοβολταϊκών έργων και ανεμογεννητριών τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Βασικός παράγοντας ώθησης το γεγονός ότι η συνολική δυναμικότητα των φωτοβολταϊκών στην Ελλάδα θα φθάσει στα 1,48 GW στις αρχές του 2024».

Σημειώνεται ότι σε ανάλογα ιδιαίτερα θετικές εκτιμήσεις για τη Mytilineos προχώρησε χθες και η Pantelakis Sec. σε έκθεσή της, η οποία τοποθετεί την τιμή - στόχο στα 17,4 ευρώ από 13,5 ευρώ που ήταν πριν. 

Οι εκτιμήσεις της Wood για τα μεγέθη της Mytilineos

Mytilineos, Wood


 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Νίκος Δένδιας ομιλία
ΕΠΙΜΟΝΟΣ ΚΗΠΟΥΡΟΣ

Πού είναι η Γκιλφόιλ, δυσαρέσκεια βουλευτών με Δένδια και το μπλόκο σε αιολικά

Η Γκιλφόιλ που αγνοείται, ο αντικαταστάτης της που θα αργήσει, το μπλόκο σε τρία αιολικά, η ενόχληση βουλευτών για Δένδια, επιστροφή στις... ρίζες για Τσίπρα, το ευρωομόλογο της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, η προειδοποίηση Μυτιληναίου και ο Άδωνις.
Ευάγγελος Μυτιληναίος
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Mυτιληναίος: Θα φτάναμε τα 2 GW σε μπαταρίες αν δεν υπήρχε ο κόφτης των 500 MW

Όσο αυξάνεται η συμμετοχή των ΑΠΕ, τόσο μεγαλύτερη αξία αποκτά η αποθήκευση, τόνισε ο Ευ. Μυτιληναίος στα εγκαίνια της μονάδας αποθήκευσης που ανέπτυξε η Metlen με τον Όμιλο Εταιρειών Καράτζη.
Ευάγγελος Μυτιληναίος
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Metlen - Όμιλος Καράτζη: Εγκαινιάστηκε η μεγαλύτερη αυτόνομη μπαταρία της χώρας

Εγκαινιάστηκε από Metlen και Όμιλο Εταιρειών Καράτζη η μεγαλύτερη αυτόνομη μπαταρία της χώρας και μία από τις μεγαλύτερες στη ΝΑ Ευρώπη. Όσο αυξάνονται οι ΑΠΕ, τόσο αυξάνεται η σημασία της αποθήκευσης τόνισε ο Ευ. Μυτιληναίος.