ΓΔ: 2535.4 1.71% Τζίρος: 76.96 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 12:01:32
Χρηματιστήριο, δείκτης
Φωτο: Χρηματιστήριο, δείκτης. Credit: Shutterstock

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Άνοδο καταγράφουν οι μετοχές στο ξεκίνημα των συναλλαγών

Άνοδο σχεδόν 1% σημείωσαν οι ευρωπαϊκές μετοχές, με τον STOXX 600 να ενισχύεται κατά 0,8% λόγω αποκλιμάκωσης της έντασης ΗΠΑ-Ιράν, γεγονός που οδήγησε σε πτώση τιμών πετρελαίου και αύξηση της όρεξης των επενδυτών για ρίσκο.

Οι ευρωπαϊκές μετοχές κινούνται ανοδικά, σχεδόν κατά +1%, στην έναρξη των συναλλαγών σήμερα, καθώς η παύση στις εχθροπραξίες μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν το σαββατοκύριακο συνέβαλε στη μείωση των τιμών του πετρελαίου και ενίσχυσε τη διάθεση των επενδυτών για ανάληψη ρίσκου.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 κατέγραψε άνοδο 0,8%, φτάνοντας τις 649,34 μονάδες στις 10:06 ώρα Ελλάδας.

Παράλληλα, οι τιμές του πετρελαίου Μπρεντ σημείωσαν πτώση περίπου 6% και διαμορφώθηκαν κοντά στα 90 δολάρια το βαρέλι, με αποτέλεσμα οι μετοχές των εταιρειών ενέργειας να υποχωρήσουν κατά 2%.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γραφική χρηματιστηρίου πτώσης
ΑΓΟΡΕΣ

Διατηρούνται οι πιέσεις στον ΓΔ, απομακρύνεται από τις 2.500 μονάδες

Διευρύνει την πτώση στις 2.471,56 μονάδες ο Γενικός Δείκτης υποχωρώντας κατά 1,41%, εξαιτίας των πιέσεων που εντείνονται από τις διεθνείς αγορές. Διατηρούνται οι πιέσεις στις τραπεζικές μετοχές.
Metoxes, Agores, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

ΧΑ: Απώλειες για τον Γενικό Δείκτη μετά το 3ήμερο ράλι εν αναμονή της ΕΚΤ

Στις 2.472,63 μονάδες σημειώνοντας απώλειες 1,36% ο Γενικός Δείκτης. Ισχυρές πιέσεις στις τραπεζικές μετοχές και φόντο τη γεωπολιτική αβεβαιότητα, καθώς οι επενδυτές κατοχυρώνουν τα πρόσφατα κέρδη.
Αγορές Χρηματιστηρίου
ΑΓΟΡΕΣ

Βήμα σημειωτόν στο Χρηματιστήριο με μικρή άνοδο και επιλεκτικές κινήσεις

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με μικρή άνοδο 0,20% στις 2.506,79 μονάδες με τζίρο 286 εκατ. ευρώ. Το κλίμα στην Ευρώπη ήταν καλό παρά την αύξηση της γεωπολιτικής έντασης και των τιμών πετρελαίου.