Σε κλίμα αναζήτησης ισορροπίας έχει ξεκινήσει η συνεδρίαση στο Χρηματιστήριο Αθηνών μετά τη χθεσινή σημαντική άνοδο που ήρθε σαν αντίδραση μετά το πτωτικό σερί των προηγούμενων ημερών.
Με την αβεβαιότητα να κυριαρχεί στις διεθνείς αγορές, ο Γενικός Δείκτης, στις 11:35, διαμορφώνεται στις 2.502,58 μονάδες σημειώνοντας οριακή άνοδο 0,07%, με την αξία των συναλλαγών να ανέρχεται στα 46,14 εκατ. ευρώ. Ανοδικά κινούνται 32 μετοχές, 41 πτωτικά και 15 παραμένουν σταθερές.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 0,12%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί κατά 0,34%. Οριακές μεταβολές για τον τραπεζικό δείκτη.
Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές του ΟΤΕ (+1,53%), της Viohalco (+1,51%) και των ΕΛΠΕ (+1,23%).
Αντιθέτως, τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Elvalhalcor (-3,80%), της Jumbo (-3,29%) και της Aktor (-2,22%).
Υπενθυμίζεται ότι οι μετοχές της Jumbo διαπραγματεύονται χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα 0,70 ευρώ ανά μετοχή.
Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές Αγροτικός Οίκος Σπύρου (+3,09%) και Μοτοδυναμική (+2,71%), ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές Elvalhalcor (-3,80%) και Jumbo (-3,29%).
Σε χαμηλούς τόνους κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με την προσοχή των επενδυτών στραμμένη στην κλιμάκωση της έντασης στη Μέση Ανατολή αλλά και στον κλάδο τεχνολογίας εν αναμονή της ανακοίνωσης οικονομικών αποτελεσμάτων από αμερικανικούς τεχνολογικούς κολοσσούς.