ΓΔ: 2603.34 -0.39% Τζίρος: 180.60 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Ομόλογα και χρήματα
Φώτο: Shutterstock

Στο 3,70% έκλεισε η απόδοση του 10ετούς ομολόγου στη δημοπρασία

Ισχυρό επενδυτικό ενδιαφέρον σημειώθηκε στη δημοπρασία 10ετούς ομολόγου, με προσφορές άνω των 500 εκατ. ευρώ. Η απόδοση αυξήθηκε στο 3,70% από 3,34% που ήταν τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με τον ΟΔΔΗΧ.

Ισχυρό επενδυτικό ενδιαφέρον και άνοδο της απόδοσης σημειώθηκε στη σημερινή δημοπρασία επανανοίγματος του 10ετούς ομολόγου του Ελληνικού Δημοσίου, σύμφωνα με ανακοίνωση του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ).

Οι προσφορές των επενδυτών ξεπέρασαν τα 500 εκατ. ευρώ, φθάνοντας τα 507 εκατ. ευρώ, έναντι των 250 εκατ. ευρώ που είχε θέσει ως στόχο το Υπουργείο Οικονομικών. Το αυξημένο ενδιαφέρον επιβεβαιώνει τη θετική στάση των αγορών απέναντι στους ελληνικούς τίτλους, παρά τη μικρή αύξηση της απόδοσης.

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου διαμορφώθηκε στο 3,70%, υψηλότερα από το 3,34% που είχε καταγραφεί στην αντίστοιχη δημοπρασία του Φεβρουαρίου, αντανακλώντας τη νέα εικόνα στις διεθνείς αγορές ομολόγων.

Το Ελληνικό Δημόσιο θα αντλήσει τελικά 250 εκατ. ευρώ από τη σημερινή διαδικασία, ενισχύοντας τη ρευστότητα και τη στρατηγική διαχείρισης του χρέους.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μετοχές, Χρηματιστήριο
ΔΙΕΘΝΗ

Πτώση 1,58% στο χρηματιστήριο Παρισιού, αύξηση γαλλικού επιτοκίου στο 4,89%

Το χρηματιστήριο Παρισιού έκλεισε με πτώση 1,58% λόγω επεισοδίων, επηρεάζοντας άλλες αγορές. Το spread 10ετών ομολόγων Γαλλίας-Γερμανίας έφτασε τις 146 μονάδες βάσης, ενώ αναμένεται περαιτέρω άνοδος λόγω πολιτικών πιέσεων.
Ελληνική οικονομία ευρώ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δημοπρασία 6μηνων εντόκων 400 εκατ. ευρώ από ΟΔΔΗΧ στις 21/10

Την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2026 το Δημόσιο θα δημοπρατήσει έντοκα γραμμάτια 26 εβδομάδων αξίας 400 εκατ. ευρώ, με λήξη 23/4/2027. Ιδιώτες μπορούν να συμμετάσχουν με μέγιστη ονομαστική αξία 15.000€ μέσω τράπεζας ή χρηματιστηριακής.
Ομόλογα επενδυτικά προϊόντα
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κάτω από το 1% έπεσε το περιθώριο των ελληνικών ομολόγων

Με μικρή άνοδο κινήθηκαν σήμερα οι τιμές των ελληνικών ομολόγων, καθώς οι αποδόσεις υποχώρησαν ακολουθώντας το κλίμα στις ευρωπαϊκές αγορές. Το spread του δεκαετούς έναντι του γερμανικού μειώθηκε στις 94 μονάδες βάσης.
Αποδόσεις
ΑΓΟΡΕΣ

Αρνητικές αποδόσεις για τα ελληνικά ομολογιακά αμοιβαία λόγω της αναταραχής

Απώλειες άνω του 5% καταγράφουν ορισμένα ελληνικά ομολογιακά αμοιβαία, καθώς ενέργεια, επιτόκια και δημοσιονομικές πιέσεις με επίκεντρο τη Γαλλία πλήττουν τις διεθνείς αγορές ομολόγων.
Κτίριο Alpha Bank
ΑΓΟΡΕΣ

Alpha Bank: Ρεκόρ ζήτησης για ομόλογο 700 εκατ. ευρώ από επενδυτές

Η Alpha Bank άντλησε 700 εκατ. ευρώ με ομόλογο διάρκειας 4,5 ετών και δυνατότητα πρόωρης εξόφλησης στα 3,5. Η ζήτηση ξεπέρασε τα 2,9 δισ. ευρώ, υπερκαλύπτοντας την έκδοση πάνω από 4 φορές και μειώνοντας το περιθώριο στις 85 μονάδες βάσης.