ΓΔ: 2672.7 1.15% Τζίρος: 219.31 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 16:03:38
Ομόλογα και χρήματα
Φώτο: Shutterstock

Στο 3,70% έκλεισε η απόδοση του 10ετούς ομολόγου στη δημοπρασία

Ισχυρό επενδυτικό ενδιαφέρον σημειώθηκε στη δημοπρασία 10ετούς ομολόγου, με προσφορές άνω των 500 εκατ. ευρώ. Η απόδοση αυξήθηκε στο 3,70% από 3,34% που ήταν τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με τον ΟΔΔΗΧ.

Ισχυρό επενδυτικό ενδιαφέρον και άνοδο της απόδοσης σημειώθηκε στη σημερινή δημοπρασία επανανοίγματος του 10ετούς ομολόγου του Ελληνικού Δημοσίου, σύμφωνα με ανακοίνωση του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ).

Οι προσφορές των επενδυτών ξεπέρασαν τα 500 εκατ. ευρώ, φθάνοντας τα 507 εκατ. ευρώ, έναντι των 250 εκατ. ευρώ που είχε θέσει ως στόχο το Υπουργείο Οικονομικών. Το αυξημένο ενδιαφέρον επιβεβαιώνει τη θετική στάση των αγορών απέναντι στους ελληνικούς τίτλους, παρά τη μικρή αύξηση της απόδοσης.

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου διαμορφώθηκε στο 3,70%, υψηλότερα από το 3,34% που είχε καταγραφεί στην αντίστοιχη δημοπρασία του Φεβρουαρίου, αντανακλώντας τη νέα εικόνα στις διεθνείς αγορές ομολόγων.

Το Ελληνικό Δημόσιο θα αντλήσει τελικά 250 εκατ. ευρώ από τη σημερινή διαδικασία, ενισχύοντας τη ρευστότητα και τη στρατηγική διαχείρισης του χρέους.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κτίριο Alpha Bank
ΑΓΟΡΕΣ

Alpha Bank: Ρεκόρ ζήτησης για ομόλογο 700 εκατ. ευρώ από επενδυτές

Η Alpha Bank άντλησε 700 εκατ. ευρώ με ομόλογο διάρκειας 4,5 ετών και δυνατότητα πρόωρης εξόφλησης στα 3,5. Η ζήτηση ξεπέρασε τα 2,9 δισ. ευρώ, υπερκαλύπτοντας την έκδοση πάνω από 4 φορές και μειώνοντας το περιθώριο στις 85 μονάδες βάσης.
Ομόλογα και χρήματα
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στο 2,62% διαμορφώθηκε η απόδοση των ετήσιων εντόκων γραμματίων

Με αυξημένο επιτόκιο 2,62% διατέθηκαν τα νέα ετήσια έντοκα γραμμάτια του Δημοσίου, έναντι 2,41% προηγουμένως. Οι προσφορές έφτασαν τα 919 εκατ. ευρώ, υπερκαλύπτοντας το ζητούμενο ποσό κατά 2,3 φορές.
Ομόλογα επενδυτικά προϊόντα
ΑΓΟΡΕΣ

Ανθεκτικά τα ελληνικά ομόλογα, παρά τη δυσμενή πορεία στις διεθνείς αγορές

Τα ελληνικά ομόλογα παραμένουν ανθεκτικά παρά το παγκόσμιο «ξεπούλημα» στις αγορές, διατηρώντας χαμηλό spread και απόδοση κάτω του 4% από την αρχή της κρίσης, καλύτερα σε σύγκριση με ιταλικά και γαλλικά ομόλογα.