ΓΔ: 2483.46 -2.30% Τζίρος: 271.18 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 16:33:39
Τιμή πετρελαίου διακύμανση

Πετρέλαιο: Πάνω από τα 110 δολάρια WTI και Brent στις πρώτες συναλλαγές

Ανοδικά κινήθηκαν οι τιμές του πετρελαίου στις πρώτες συναλλαγές στις ΗΠΑ, με WTI και Brent να ξεπερνούν ξανά τα 110 δολάρια amid αβεβαιότητα στη Μέση Ανατολή.

Οι τιμές του πετρελαίου κατέγραψαν άνοδο το βράδυ της Κυριακής (τοπική ώρα) στις πρώτες συναλλαγές στις ΗΠΑ, με τις δύο βασικές ποικιλίες του μαύρου χρυσού να υπερβαίνουν εκ νέου το όριο των 110 δολαρίων ανά βαρέλι. 

Η αγορά συνεχίζει να επηρεάζεται έντονα από τις εξελίξεις και την αβεβαιότητα που προκαλεί ο παρατεινόμενος πόλεμος στη Μέση Ανατολή.

Η τιμή του βαρελιού της αμερικανικής ποικιλίας WTI για παράδοση τον Μάιο ενισχυόταν κατά 1,86%, στα 113,62 δολάρια, ενώ η τιμή του Μπρεντ Βόρειας Θάλασσας σημείωνε άνοδο 1,16%, διαμορφούμενη στα 110,30 δολάρια το βαρέλι.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δεξαμενόπλοιο Sounion καπνός
ΔΙΕΘΝΗ

Νέα επίθεση σε δεξαμενόπλοιο στα Στενά του Ορμούζ σε 24 ώρες

Νέο περιστατικό στα Στενά του Ορμούζ, όπου δεξαμενόπλοιο χτυπήθηκε από drone άγνωστης προέλευσης, σύμφωνα με την UKMTO. Το περιστατικό είναι το τρίτο σε 24 ώρες. Δεν υπήρξαν τραυματισμοί, ενώ σημειώθηκαν μικρές ζημιές.
Στενό του Ορμούζ πλοία
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν και Ομάν σε διάλογο για τη διαχείριση του Στενού του Ορμούζ

Το Ιράν και το Ομάν συζήτησαν για πρώτη φορά μετά το πρωτόκολλο Τεχεράνης-Ουάσινγκτον τη μελλοντική διαχείριση του Στενού του Ορμούζ, σύμφωνα με το ιρανικό ΥΠΕΞ. Η συνάντηση έγινε στη Μουσκάτ, όπως ανακοινώθηκε επίσημα.
αντλία καυσίμων πρατηρίου
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μείωση τιμών στην αμόλυβδη βενζίνη κατά 15 λεπτά σε έναν μήνα στην Ελλάδα

Οι τιμές των υγρών καυσίμων στην Ελλάδα σημείωσαν αισθητή πτώση τον τελευταίο μήνα λόγω υποχώρησης της κρίσης στη Μέση Ανατολή και της μείωσης του αργού. Η βενζίνη μειώθηκε κατά 15 λεπτά, ενώ το diesel έπεσε κατά 11 λεπτά ανά λίτρο.
Φυσικό αέριο και πετρέλαιο
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Το πετρέλαιο άντεξε, το αέριο πιέστηκε, τι μας έδειξε η κρίση στον Περσικό

Η ανθεκτικότητα του πετρελαίου χάρη σε στρατηγικά αποθέματα και εναλλακτικές διαδρομές εφοδιασμού και το ευάλωτο αέριο λόγο ακριβής μεταφοράς και δυσκολίών σε αποθήκευση. Τι μας έμαθε η κρίση στον Περσικό.
Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Πάνω από 100 εκατ. βαρέλια πετρελαίου πέρασαν τα Στενά Ορμούζ

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε πως πάνω από 100 εκατ. βαρέλια πετρελαίου και 200 τάνκερ πέρασαν με ασφάλεια τα Στενά του Ορμούζ χάρη στις ΗΠΑ, τονίζοντας ότι οι ΗΠΑ ελέγχουν την περιοχή και το Ιράν έχει ηττηθεί.