ΓΔ: 2513.22 0.84% Τζίρος: 242.89 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Χρηματιστηριακή κατάρρευση γράφημα
Φωτο: Shutterstock

Μικρές απώλειες στο Χρηματιστήριο με ρευστοποιήσεις στις τραπεζες

Με πτώση 0,44% στις 2.265,64 μονάδες κινείται το Χρηματιστήριο Αθηνών, παρά το θετικό κλίμα στην Ευρώπη. Στήριξη προσφέρουν οι μετοχές Viohalco, ΔΕΗ και Jumbo, με ενδοσυνεδριακό χαμηλό τις 2.260,28 μονάδες.

Ήπιες πτωτικές τάσεις καταγράφουν σήμερα οι τιμές των μετοχών στο Χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο κινείται αντίθετα από το θετικό κλίμα που επικρατεί στα κύρια ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Στήριγμα στην αγορά προσφέρουν οι μετοχές της Viohalco, της ΔΕΗ και της Jumbo, περιορίζοντας τις συνολικές απώλειες της υψηλής κεφαλαιοποίησης.

Ο Γενικός Δείκτης Τιμών στις 15:00 διαμορφώνεται στις 2.265,64 μονάδες, σημειώνοντας πτώση 0,44%. Ενδοσυνεδριακά κατέγραψε χαμηλότερη τιμή στις 2.260,28 μονάδες, υποχωρώντας έως και 0,68%.

Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 106,48 εκατ. ευρώ, με τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης να υποχωρεί κατά 0,45% και τον δείκτη μεσαίας κεφαλαιοποίησης να σημειώνει οριακή πτώση 0,08%.

Μετοχές με θετική και αρνητική πορεία

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, τη μεγαλύτερη άνοδο παρουσιάζουν οι Viohalco (+1,90%), Jumbo (+1,46%), ΔΕΗ (+1,15%) και ΟΠΑΠ (+0,81%).

Αντίθετα, τις μεγαλύτερες απώλειες σημειώνουν οι Motor Oil (-2,78%), Σαράντης (-2,77%), Εθνική Τράπεζα (-1,77%) και ΟΤΕ (-1,70%).

Όγκοι και αξίες συναλλαγών

Τον μεγαλύτερο όγκο συναλλαγών εμφανίζουν η Alpha Bank και η Eurobank, με 4.663.554 και 3.574.150 μετοχές αντίστοιχα. Η μεγαλύτερη αξία συναλλαγών καταγράφεται επίσης στις ίδιες μετοχές, με 17,25 εκατ. ευρώ για την Alpha Bank και 14,12 εκατ. ευρώ για την Eurobank.

Εικόνα της αγοράς

Συνολικά, 42 μετοχές κινούνται ανοδικά, 56 πτωτικά και 19 παραμένουν αμετάβλητες. Τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι YKNOT (+20,78%) και Χαϊδεμένος (+5,96%), ενώ τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι Minerva (-7,40%) και Προοδευτική (-4,95%).

Διεθνείς αγορές

Tην ίδια ώρα, το ανοδικό κλίμα στις ευρωπαϊκές αγορές, αποτυπώνεται στην άνοδο 0,34% που καταγράφει ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 στις 627,46 μονάδες, ενώ ο έτερος πανευρωπαϊκός δείκτης Eurostoxx 50 ανεβαίνει κατά 0,29% στις 6.077,16 μονάδες.

Στις επί μέρους ευρωπαϊκές αγορές, ο DAX στη Φρανκφούρτη σημειώνει άνοδο 0,27% στις 25.080,85 μονάδες, ενώ ο CAC 40 στο Παρίσι κινείται ανοδικά κατά 0,63% στις 8.451,69 μονάδες. Άνοδος για τον FTSE 100 στο Λονδίνο στις 10.685,90 μονάδες με 0,55%.

Στον ευρωπαϊκό Νότο, ο ΙΒΕΧ στη Μαδρίτη ανεβαίνει κατά 0,45% στις 18,074,85 μονάδες, ενώ ο ΜΙΒ στο Μιλάνο καταγράφει άνοδος 1,13% στις 46.301,50 μονάδες.  

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χαρτονομίσματα ευρώ
ΑΓΟΡΕΣ

Σταθερό άνοιγμα για τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια μετά από ισχυρή εβδομάδα

Σταθερές παρέμειναν οι ευρωπαϊκές μετοχές σήμερα, με τον STOXX 600 στις 652,84 μονάδες μετά από ισχυρή εβδομάδα. Η EasyJet εκτοξεύτηκε 11% λόγω πρότασης εξαγοράς από την Castlelake, που αποτιμά την εταιρεία έως 5,5 δισ. λίρες.
πτώση χρηματιστηρίου
ΑΓΟΡΕΣ

Πτώση στις ευρωπαϊκές μετοχές με πιέσεις στον κλάδο τεχνητής νοημοσύνης

Απώλειες κατέγραψαν σήμερα οι ευρωπαϊκές μετοχές, με τον δείκτη STOXX 600 να υποχωρεί κατά 0,1% στις 638,27 μονάδες, επηρεασμένες από τη διεθνή πτώση των μετοχών τεχνητής νοημοσύνης, κυρίως σε Ασία και Wall Street.
Οθόνη χρηματιστηρίου
ΑΓΟΡΕΣ

Πτώση καταγράφουν οι ευρωπαϊκές μετοχές στην έναρξη των συναλλαγών

Με πτώση άνοιξαν οι ευρωπαϊκές μετοχές λόγω ανησυχιών για τις συνομιλίες Ιράν-ΗΠΑ. Ο δείκτης STOXX 600 υποχώρησε 0,3% στις 639,64 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός κλάδος έμεινε στάσιμος και η ASML έχασε 1,1%.
Χρηματιστήριο και αγορές
ΑΓΟΡΕΣ

Άνοδος άνω του 1% για τις ευρωπαϊκές μετοχές στην έναρξη των συναλλαγών

Ισχυρή άνοδο κατέγραψαν οι ευρωπαϊκές μετοχές με όλους τους βασικούς δείκτες πάνω από 1%, ενώ το πετρέλαιο υποχώρησε λόγω προσδοκιών για διπλωματικές εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και αποκλιμάκωση της έντασης στο Ιράν.
χρηματοπιστωτικές αγορές γραφήματα
ΑΓΟΡΕΣ

Σταθεροποίηση στις ευρωπαϊκές μετοχές με το βλέμμα στη Μέση Ανατολή

Οι ευρωπαϊκές μετοχές ξεκίνησαν σταθερά τη συνεδρίαση, με τον δείκτη STOXX 600 να ενισχύεται 0,1% στις 619,88 μονάδες, ενώ το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στη Μέση Ανατολή και το πετρέλαιο κινείται στα 90 δολάρια μετά από εντάσεις ΗΠΑ-Ιράν.