ΓΔ: 2077.15 -2.47% Τζίρος: 307.26 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Χρηματιστηριακή κατάρρευση γράφημα
Φωτο: Shutterstock

«Κατακόκκινο» το ταμπλό, στο -3,31% οι τράπεζες και πιέσεις στα blue chips

Σε αρνητικό κλίμα η συνεδρίαση στο Χρηματιστήριο Αθηνών: ο ΓΔ στις 2.278,12 μονάδες (-2,12%) και ο τραπεζικός δείκτης στο -3,31%. Απώλειες σε ΕΤΕ, Πειραιώς, Alpha και Eurobank, ενώ υποχωρούν και ισχυρά χαρτιά της μεγάλης κεφαλαιοποίησης.

Με μεγαλύτερες απώλειες συνεχίζεται η συνεδρίαση στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με το κλίμα να παραμένει αρνητικό και στις ευρωπαϊκές αγορές, καθώς η αγορά «χωνεύει» το χθεσινό ράλι και περνά σε φάση κατοχύρωσης κερδών.

Στις 15:57, ο Γενικός Δείκτης κινείται στις 2.278,12 μονάδες με πτώση -2,12%. Πιο έντονη είναι η εικόνα στη μεγάλη κεφαλαιοποίηση, με τον FTSE/ΧΑ Large Cap να υποχωρεί -2,32% στις 5.796,81 μονάδες (15:34), ενώ ο FTSE Mid Cap καταγράφει απώλειες -1,61% στις 2.758,78 μονάδες (15:34).

Τον τόνο της διόρθωσης δίνει ο τραπεζικός κλάδος, με τον δείκτη ΔΤΡ να διολισθαίνει -3,31% στις 2.606,97 μονάδες (15:34). Στις επιμέρους μετοχές, η Εθνική διαμορφώνεται στα 14,23 ευρώ με πτώση -3,85%, η Πειραιώς στα 8,246 ευρώ με -3,49%, η Alpha Bank στα 3,776 ευρώ με -2,96% και η Eurobank στα 3,979 ευρώ με -2,52%.

Οι τράπεζες «τραβούν» και τους μεγαλύτερους όγκους, στοιχείο που δείχνει ότι η πίεση συνοδεύεται από αυξημένη συναλλακτική δραστηριότητα. Η Eurobank έχει αλλάξει χέρια 10,80 εκατ. τεμάχια, η Alpha 10,41 εκατ., η Πειραιώς 6,56 εκατ. και η Εθνική 4,68 εκατ. τεμάχια.

Στη μεγάλη κεφαλαιοποίηση, πιέσεις εμφανίζονται και σε μη τραπεζικά blue chips. Η ΔΕΗ υποχωρεί -2,95%, η Lamda -2,37%, η Aegean -2,79% και η Cenergy -3,75%, ενώ η Metlen κινείται χαμηλότερα κατά -1,50% και η Titan περιορίζει τις απώλειες στο -0,57%. Πιο ήπια πτώση καταγράφουν και τίτλοι όπως ο ΟΤΕ (-0,70%) και ο ΟΠΑΠ (-0,98%).

Στο ταμπλό της μικρότερης κεφαλαιοποίησης, τη μεγαλύτερη άνοδο εμφανίζει η Ιντεργουντ-Ξυλεμπορία, που ενισχύεται στα 0,5900 ευρώ με +9,26%. Στις απώλειες ξεχωρίζει η Λανακάμ, που υποχωρεί -8,20% στα 1,1200 ευρώ, ενώ χαμηλότερα κινείται και η Μαθιός Πυρίμαχα (-6,10%).

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Xrimatistirio, Markets, Stocks, Metoxes
MARKET MAKER

Ο νέος πήχης στο Χ.Α., η άμυνα της Titan και τα νέα υψηλά της ΕΥΔΑΠ

Το ενεργειακό κόστος ανεβαίνει ψηλά στην ατζέντα των αναλυτών, καθώς η κλιμάκωση του πολέμου ενισχύει τα πιο απαιτητικά σενάρια για την αγορά, με τη Motor Oil και τη Lavipharm να βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος.
Αγορές-Χρηματιστήρια
ΑΓΟΡΕΣ

Στο ρυθμό του πολέμου το Χρηματιστήριο Αθηνών με βαριές απώλειες -2,47%

Ισχυρές πιέσεις δέχθηκε το Χρηματιστήριο Αθηνών, με τον Γενικό Δείκτη να υποχωρεί κάτω από τις 2.100 μονάδες (-2,47%), καθώς η άνοδος του πετρελαίου και η γεωπολιτική ένταση ενίσχυσαν το αρνητικό κλίμα.
Χρηματιστήριο και νομίσματα
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο: Σε κλίμα μεταβλητότητας με στήριξη από τραπεζικές μετοχές

Το βαρύ επενδυτικό κλίμα στις διεθνείς αγορές, συμπαρασύρει το ΧΑ, με τον Γενικό Δείκτη να καταγράφει οριακές απώλειες στις 2.138 μονάδες, με τις τράπεζες να διατηρούν ήπια άνοδο στηρίζοντας την αγορά.