ΓΔ: 2726.49 1.07% Τζίρος: 327.73 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
πίνακας χρηματιστηρίου

Το αρνητικό διεθνές κλίμα συμπαρασύρει σε πτώση το Χρηματιστήριο Αθηνών

Με απώλειες ξεκίνησαν οι μετοχές στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου λόγω αρνητικού κλίματος στις ευρωπαϊκές αγορές και ανησυχιών για εντάσεις ΗΠΑ-ΕΕ.

Οι αυξανόμενες γεωπολιτικές εντάσεις που έχουν προκαλέσει οι απειλές Τραμπ με φόντο την Γροιλανδία και η νέα ένταση στις εμπορικές σχέσεις ΗΠΑ-Ευρώπης, έχουν επιβαρύνει το κλίμα στις διεθνείς αγορές, συμπαρασύροντας και τον Γενικό Δείκτη του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

O Γενικός Δείκτης στις 11:18, διαμορφώνεται στις 2.231,07 μονάδες σημειώνοντας πτώση 1,12%. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 27,36 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης υποχωρεί κατά 1,06%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση 0,76%. 

Στο ταμπλό της υψηλής κεφαλαιοποίησης, απώλειες που ξεπερνάνε το 2% σημειώνει η Elvalhalcor, ενώ πάνω από 1% σημειώνουν πτώση ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, Σαράντης, Aktor, Aegean, Viohalco, ΤΙΤΑΝ, και Jumbo. Απώλειες 0,31% για την Coca Cola HBC, και 0,71% για την Lamda, ενώ η Motor Oil υποχωρεί κατά 0,68%.

Κέρδη που ξεπερνάνε το 1% για τον ΟΠΑΠ, ενώ ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και ΟΤΕ σημειώνουν μικρή άνοδο κατά 0,13% και 0,18% αντίστοιχα. Αμετάβλητη παραμένει η μετοχή της Metlen.

Ανοδικά κινούνται 26 μετοχές, 60 πτωτικά και 16 παραμένουν σταθερές.

Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Παϊρης (+2,14%) και Μermeren (+1,69%), ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Βογιατζόγλου Systems (-3,45%) και Κέκροψ (-2,44%).

Με απώλειες 1,76% κινείται ο τραπεζικός δείκτης. Η μετοχή της Alpha Bank σημειώνει πτώση 2,07%, ενώ η Eurobank υποχωρεί κατά 2,17%. Με πτώση 1,70% κινείται η μετοχή της Εθνικής ενώ η Πειραιώς καταγράφει πτώση 1,53%. Απώλειες 2,03% για την μετοχή της Optima Bank ενώ η Τρ. Κύπρου καταγράφει απώλειες 0,47%.

Την ίδια ώρα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει πτώση 1,19% στις 599 μονάδες, και ο έτερος πανευρωπαϊκός δείκτης Eurostoxx 50 υποχωρεί κατά  1,13% στις 5.859 μονάδες.

Στις επί μέρους ευρωπαϊκές αγορές, ο DAX στη Φρανκφούρτη καταγράφει απώλειες 1,28% στις 24.640 μονάδες, ενώ ο CAC 40 στο Παρίσι υποχωρεί κατά 1,09% στις 8.023 μονάδες. Πτώση 1,34% για τον FTSE 100 στο Λονδίνο στις 10.060 μονάδες.

Στον ευρωπαϊκό Νότο, ο ΙΒΕΧ στη Μαδρίτη σημειώνει πτώση 1,47% στις 17.408 μονάδες, ενώ ο ΜΙΒ στο Μιλάνο υποχωρεί κατά 1,37% στις 44.578 μονάδες.  

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χρηματιστήριο μετοχές οθόνη
ΑΓΟΡΕΣ

ΧΑ: Αντίδραση μετά το 3ημερο πτωτικό σερί, στο +0,79% ο ΓΔ

Ανοδικά κινείται το Χρηματιστήριο Αθηνών, επιχειρώντας να ανακάμψει μετά από τρεις διαδοχικές πτωτικές συνεδριάσεις, ενώ μικτή είναι η εικόνα στις ευρωπαϊκές αγορές, ενώ παράλληλα υποχωρούν οι πιέσεις στην αγορά ομολόγων.