ΓΔ: 2571.9 1.25% Τζίρος: 338.10 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Χρηματιστήριο και νομίσματα
Φώτο: Shutterstock

ΧΑ: Ανοδικά με τράπεζες και blue chips στην τελευταία συνεδρίαση του 2025

Ήπια ανοδικά κινείται το Χρηματιστήριο Αθηνών στην έναρξη της τελευταίας συνεδρίασης του 2025. Ο Γενικός Δείκτης στις 11:00 διαμορφώνεται στις 2.125,30 μονάδες με άνοδο 0,21% και συναλλαγές 7,57 εκατ. ευρώ. Κέρδη για Elvalhalcor, ΕΛΠΕ και ΕΥΔΑΠ, απώλειες για ΟΛΠ και Aktor.

Ασθενείς ανοδικές τάσεις επικρατούν στις τιμές των μετοχών κατά την έναρξη της τελευταίας συνεδρίασης του 2025 στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Στις 11:00, ο Γενικός Δείκτης Τιμών διαμορφώνεται στις 2.125,30 μονάδες, καταγράφοντας άνοδο 0,21%.

Ο δείκτης FTSE ΧΑ Τράπεζες κινείται σχεδόν αμετάβλητος στις 2.317,98 μονάδες με οριακή άνοδο 0,05%, δείχνοντας σταθεροποιητική εικόνα στον κλάδο. Σε επίπεδο τραπεζικών μετοχών, η Τράπεζα Πειραιώς (ΠΕΙΡ) καταγράφει κέρδη 0,76% στα 6,90€, ενώ η Alpha Bank (ΑΛΦΑ) κινείται επίσης ήπια ανοδικά με 0,11% στα 3,59€. Αντίθετα, η Eurobank (ΕΥΡΩΒ) υποχωρεί κατά 0,31% στα 3,484€, ενώ η Εθνική Τράπεζα (ΕΤΕ) εμφανίζει μικρή διόρθωση 0,08% στα 13,16€.

Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 7,57 εκατ. ευρώ, αντανακλώντας περιορισμένο επενδυτικό ενδιαφέρον στο ξεκίνημα της ημέρας.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης ενισχύεται κατά 0,23%, ενώ ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί οριακά κατά 0,02%.

Στις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι Elvalhalcor (+1,72%), ΕΛΠΕ (+1,55%), ΕΥΔΑΠ (+1,54%) και Metlen (+1,20%).

Στον αντίποδα, τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι μετοχές του ΟΛΠ (-0,86%), της Aktor (-0,52%) και της Viohalco (-0,51%).

Συνολικά, 56 μετοχές κινούνται ανοδικά, 26 υποχωρούν, ενώ 22 παραμένουν αμετάβλητες.

Ξεχωρίζουν οι μετοχές της Minerva με άνοδο 3,89% και της Μαθιός Πυρίμαχα με 2,66%, ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι Τζιρακιάν (-3,45%) και Lavipharm (-2,12%).

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χρηματιστήριο Αθηνών εσωτερικό
ΑΓΟΡΕΣ

Στις 2.540,88 μονάδες με μικρή άνοδο 0,03% ο Γενικός Δείκτης

Η χρηματιστηριακή αγορά κινείται στα χθεσινά επίπεδα, ανακτώντας τις αρχικές απώλειες, με το βασικό δείκτη να φτάνει συνολικά κέρδη 3,42% σε τέσσερις ανοδικές συνεδριάσεις. Υποτονικό παραμένει το κλίμα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.
Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΥΠΕΝ-ΕΤΕπ: Συμφωνία για ενίσχυση ανθεκτικότητας κρίσιμων υποδομών

Η ΕΤΕπ προσφέρει τεχνική βοήθεια στην Ελλάδα για την ενίσχυση και προστασία κρίσιμων υποδομών, με στόχο την ανθεκτικότητα ενέργειας και νερού, συμβάλλοντας σε αξιόπιστα και βιώσιμα δίκτυα, σύμφωνα με το ΥΠΕΝ.
Σταύρος Καλαφάτης υπογράφει
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καλαφάτης: Η Ελλάδα περνά στη νέα εποχή της Διαστημικής Οικονομίας

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Σταύρος Καλαφάτης, στο 3ο Greek Space Tech Forum, μίλησε για τη μετάβαση της Ελλάδας σε παραγωγό διαστημικής τεχνολογίας, τις επιτυχίες του ESA BIC Greece και τη νέα επέκταση ενίσχυσης για startups στον χώρο.
Κυριάκος Πιερρακάκης στη Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πιερρακάκης: Ανάπτυξη της οικονομίας με επενδύσεις και δημοσιονομική πειθαρχία

Ο υπουργός Οικονομικών, Κυριάκος Πιερρακάκης, τόνισε ότι η ελληνική οικονομία υπεραποδίδει, αλλά ο δημοσιονομικός χώρος πρέπει να αξιοποιείται με πειθαρχία, επενδύσεις και μεταρρυθμίσεις.