ΓΔ: 2126.04 -0.20% Τζίρος: 117.95 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 14:31:41
ΟΠΑΠ
Φωτο: Shutterstock

ΟΠΑΠ: Πιέσεις παρά τις αλλαγές της απόφασης για τις προνομιούχες μετοχές

Η πληρωμή αναμένεται 3-4 μήνες μετά την καταληκτική ημερομηνία για την άσκηση του δικαιώματος εξόδου με μετρητά. H Allwyn το τελευταίο διάστημα έχει αγοράσει περίπου 3 εκατ. μετοχές του ΟΠΑΠ

Ο αρχικός ενθουσιασμός στης μετοχή του ΟΠΑΠ που ενδοσυνεδριακά οδήγησε τον τίτλο μέχρι και τα 18,61 ευρώ (+1,20%) δεν είχε διάρκεια. Η άνοδος αποδόθηκε στην απόφαση της Allwyn να τροποποιήσει τη συμφωνία και να μη λάβει προνομιούχες μετοχές που θα αύξαναν τα δικαιώματα ψήφου στο 85%, αλλά να πάρει κάτι λιγότερο από 8 εκατ. νέες κοινές μετοχές και να έχει η Allwyn 78,5% στη νέα εταιρεία. 

Ωστόσο, η μετοχή άρχισε να δέχεται σημαντική πίεση και πριν από λίγο έγραψε χαμηλό στα 18,05 ευρώ (-1,85%). 
Σύμφωνα με στελέχη της αγοράς η πίεση αποδίδεται στο γεγονός πως όσοι μέτοχοι αρνηθούν τη συμφωνία και θελήσουν να πληρωθούν το δικαίωμα εξόδου των 19,04 ευρώ θα πρέπει να περιμένουν αρκετό χρονικό διάστημα ίσως και 3-4 μήνες. 

Η Piraeus Securities στο πρωινό της σχόλιο αναφέρει πως «οι μέτοχοι που έχουν ασκήσει το δικαίωμα εξόδου με μετρητά (19,04 ευρώ/μετοχή) θα έχουν τις μετοχές τους δεσμευμένες από την ημερομηνία άσκησης του δικαιώματος εξόδου με μετρητά (9 Ιανουαρίου) μέχρι την ημερομηνία πληρωμής και, ως εκ τούτου, δεν θα μπορούν να πουλήσουν ή να μεταβιβάσουν τις μετοχές τους. 

Η πληρωμή αναμένεται 3-4 μήνες μετά την καταληκτική ημερομηνία για την άσκηση του δικαιώματος εξόδου με μετρητά».

Να σημειωθεί πως η ολοκλήρωση της συναλλαγής αναμένεται το 2ο τρίμηνο του 2026, περίπου 3 μήνες μετά την έκτακτη γενική συνέλευση. 

Η πληρωμή των 0,80 ευρώ ανά μετοχή του τελικού μερίσματος θα πραγματοποιηθεί αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συναλλαγής, μόνο σε εκείνους τους μετόχους που δεν θα επιλέξουν το δικαίωμα εξόδου.

Πάντως η Allwyn το τελευταίο διάστημα έχει αγοράσει περίπου 3 εκατ. μετοχές του ΟΠΑΠ ή το 0,80% του συνόλου, στηρίζοντας τη μετοχή. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Allwyn-ΟΠΑΠ
ΑΓΟΡΕΣ

Αγορές μετοχών ΟΠΑΠ αξίας άνω των 215 εκατ. από Allwyn και η επόμενη μέρα

Η Allwyn τον τελευταίο ενάμιση μήνα είναι συνεχώς στην πλευρά των αγοραστών στο Χ.Α. στηρίζοντας τη μετοχή και απορροφώντας ένα μεγάλο μέρος της προσφοράς, έχοντας αγοράσει πάνω από 12 εκατ. μετοχές αντί 215 εκατ. ευρώ.
ΟΠΑΠ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Το αύριο της Allwyn έχει επενδύσεις, εξαγορές και δέσμευση για μέρισμα 1 ευρώ

Η διοίκηση της Allwyn επιβεβαίωσε τη δέσμευση για 1 ευρώ μέρισμα ανά μετοχή, αναφέρθηκε στις μεσοπρόθεσμες επενδύσεις που σχεδιάζει και την εξαγορά της Novibet αρχές του 2026, θέτοντας ως στόχο να είναι ο Νο 1 παίκτης της αγοράς.
Χρηματιστήριο και νομίσματα
ΑΓΟΡΕΣ

ΧΑ: Πιέσεις στις τράπεζες και στηρίγματα από επιλεγμένα blue chips

Η χρηματιστηριακή αγορά υποχωρεί ελαφρώς, περιορίζοντας τις αρχικές απώλειες. Υπεραποδίδουν οι μετοχές Viohalco, Elvalhalcor και ΟΤΕ, ενώ πιέζονται οι τράπεζες και ο ΟΠΑΠ. Ο τζίρος φτάνει τα 190,35 εκατ. ευρώ.