ΓΔ: 2569.75 -0.08% Τζίρος: 396.30 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Χρηματιστήριο και νομίσματα
Φώτο: Shutterstock

Άνοδος στο ΧΑ με πρωταγωνιστές ΔΑΑ, ΟΠΑΠ, Alpha Bank και Τρ. Πειραιώς

Ο Γενικός Δείκτης ενισχύεται κατά 0,27%, με τη μεγαλύτερη άνοδο σε ΔΑΑ (+1,69%), ΟΠΑΠ (+1,10%), Alpha Bank (+0,93%) και Πειραιώς (+0,84%), ενώ η αγορά εμφανίζει περιορισμένο τζίρο.

Ήπια ανοδική πορεία καταγράφουν οι μετοχές στο ξεκίνημα της σημερινής συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου Αθηνών, ακολουθώντας το θετικό κλίμα που επικρατεί στα μεγαλύτερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Στις 11:00, ο Γενικός Δείκτης Τιμών διαμορφώνεται στις 2.096,36 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 0,27%.

Ο Δείκτης Τραπεζών του Χρηματιστηρίου Αθηνών κινείται στις 2.341,29 μονάδες με άνοδο 0,47%. Η εικόνα των τραπεζικών μετοχών είναι ελαφρώς θετική, με τις περισσότερες να κινούνται ανοδικά. Η Alpha Bank (ΑΛΦΑ) βρίσκεται στα 3,4760 € σημειώνοντας άνοδο 0,93%, η Εθνική Τράπεζα (ΕΤΕ) στα 13,5250 € με άνοδο 0,56%, η Eurobank (ΕΥΡΩΒ) στα 3,4840 € με μικρή άνοδο 0,06%, ενώ η Τράπεζα Πειραιώς (ΠΕΙΡ) διαπραγματεύεται στα 7,1700 € με άνοδο 0,84%. Ελαφρώς αρνητική είναι η εικόνα μόνο για την Attica Bank (BOCHGR) η οποία υποχωρεί κατά -1,25% στα 7,8800 €. 

Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 16,94 εκατ. ευρώ, αντανακλώντας σχετικά συγκρατημένο επενδυτικό ενδιαφέρον.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης ενισχύεται κατά 0,25%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης καταγράφει άνοδο 0,43%.

Στον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, τη μεγαλύτερη άνοδο παρουσιάζουν οι μετοχές του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών (ΔΑΑ) με 1,69%, του ΟΠΑΠ με 1,10%, της Alpha Bank με 0,93% και της Τράπεζας Πειραιώς με 0,84%.

Αντίθετα, τις μεγαλύτερες απώλειες σημειώνουν οι μετοχές της Τράπεζας Κύπρου (-1,50%), της ΕΥΔΑΠ (-0,81%) και της Τιτάν (-0,56%).

Σε επίπεδο συνολικής αγοράς, 53 μετοχές κινούνται ανοδικά, 24 υποχωρούν, ενώ 22 παραμένουν αμετάβλητες.

Τη μεγαλύτερη άνοδο μεταξύ των μετοχών καταγράφουν η Βογιατζόγλου Systems (+3,54%) και η Κέκροψ (+3,43%), ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν τα Πλαστικά Κρήτης (-2,01%) και η Εφροφάρμα (-1,94%).

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κτίριο Euronext πρόσοψη
ΑΓΟΡΕΣ

Άνοδο καταγράφουν οι ευρωπαϊκές μετοχές στο ξεκίνημα των συναλλαγών

Οι ευρωπαϊκές μετοχές κατέγραψαν νέα ιστορικά υψηλά, με τον δείκτη STOXX 600 να ενισχύεται 0,9% στις 655,2 μονάδες, λόγω έντονου ενδιαφέροντος για τον τεχνολογικό κλάδο, που σημείωσε άνοδο 2,2%. Δυναμική πορεία για τέταρτο μήνα.
ηλεκτρονικός πίνακας μετοχών
ΑΓΟΡΕΣ

Πτώση καταγράφουν οι μετοχές στις πρώτες ώρες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Οι ευρωπαϊκές μετοχές υποχώρησαν στην έναρξη λόγω της νέας κλιμάκωσης μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν. Ο δείκτης STOXX 600 έχασε 0,3%, ενώ αυξάνονται οι αμφιβολίες για τη συμφωνία που αφορά το Στενό του Ορμούζ.
Χαρτονομίσματα ευρώ
ΑΓΟΡΕΣ

Σταθερό άνοιγμα για τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια μετά από ισχυρή εβδομάδα

Σταθερές παρέμειναν οι ευρωπαϊκές μετοχές σήμερα, με τον STOXX 600 στις 652,84 μονάδες μετά από ισχυρή εβδομάδα. Η EasyJet εκτοξεύτηκε 11% λόγω πρότασης εξαγοράς από την Castlelake, που αποτιμά την εταιρεία έως 5,5 δισ. λίρες.
πτώση χρηματιστηρίου
ΑΓΟΡΕΣ

Πτώση στις ευρωπαϊκές μετοχές με πιέσεις στον κλάδο τεχνητής νοημοσύνης

Απώλειες κατέγραψαν σήμερα οι ευρωπαϊκές μετοχές, με τον δείκτη STOXX 600 να υποχωρεί κατά 0,1% στις 638,27 μονάδες, επηρεασμένες από τη διεθνή πτώση των μετοχών τεχνητής νοημοσύνης, κυρίως σε Ασία και Wall Street.
Οθόνη χρηματιστηρίου
ΑΓΟΡΕΣ

Πτώση καταγράφουν οι ευρωπαϊκές μετοχές στην έναρξη των συναλλαγών

Με πτώση άνοιξαν οι ευρωπαϊκές μετοχές λόγω ανησυχιών για τις συνομιλίες Ιράν-ΗΠΑ. Ο δείκτης STOXX 600 υποχώρησε 0,3% στις 639,64 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός κλάδος έμεινε στάσιμος και η ASML έχασε 1,1%.