ΓΔ: 2138.14 0.26% Τζίρος: 241.47 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02

Οι κινήσεις του Ευάγγελου Μυτιληναίου που αντιστρέφουν το κλίμα στη μετοχή

Η μετοχή της Metlen καταγράφει άνοδο άνω του 3% με την τιμή να ξεπερνά ακόμα και τα 44 ευρώ, όταν χθες είχε κλείσει στα 42,60 ευρώ. Η πορεία της μετοχής είναι σημαντική για την επενδυτική ψυχολογία.

Μόνο τυχαία δε θα πρέπει να θεωρείται η σημερινή ανοδική αντίδραση της μετοχής της Metlen σε ένα αρκετά πτωτικό κλίμα που επικρατεί σήμερα στην αγορά. 

Η μετοχή της Metlen καταγράφει άνοδο άνω του 3% με την τιμή να ξεπερνά ακόμα και τα 44 ευρώ, όταν χθες είχε κλείσει στα 42,60 ευρώ. Η πορεία της μετοχής είναι σημαντική για την επενδυτική ψυχολογία. 

Οι λόγοι της ανόδου σύμφωνα με όσα ακούγονται στην αγορά συνοψίζονται στις πρόσφατες αγορές μετοχών που έκανε ο Ευάγγελος Μυτιληναίος, τόσο από το χρηματιστήριο Αθηνών όσο και από το χρηματιστήριο του Λονδίνου, αλλά και στη χθεσινή διάθεση των μετοχών της HelleniQ Energy. Πουλήθηκε το 3,6% στα 7,55 ευρώ. 

Σύμφωνα με αναλυτές, η κίνηση της πώλησης του ποσοστού δείχνει πως δεν υπάρχει πλέον ενδιαφέρον για εξαγορά της εταιρείας, όπως είχε ακουστεί στο παρελθόν και ο Ευάγγελος Μυτιληναίος θα παραμείνει επικεντρωμένος στη Metlen. 

Πριν λίγο ανακοινώθηκε πως ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου αγόρασε από το Χ.Α. 22.390 μετοχές  και 8.000 μετοχές ακόμα από το Λονδίνο. 

Επίσης είχαν αγοραστεί άλλες 80.000 μετοχές στις προηγούμενες συνεδριάσεις. Η αγορά επίσης περιμένει την απόφαση του MSCI στις 5 Νοεμβρίου για το αν θα παραμείνει στον ΜSCI Greece ή όχι η μετοχή. 

Η πορεία της μετοχής της Metlen 25/4/2025 - 31/10/2025

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Φωτοβολταϊκό πάρκο-φωτοβολταϊκό πάνελ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

HelleniQ Energy: Λειτουργία φωτοβολταϊκών στη Ρουμανία που παρέλαβε από Metlen

Η HELLENiQ ENERGY έθεσε σε λειτουργία δύο φωτοβολταϊκά πάρκα 58 MW στη Ρουμανία, που παρέλαβε από Metlen εγκαινιάζοντας την παρουσία της στη χώρα και ενισχύοντας το χαρτοφυλάκιο ΑΠΕ άνω των 850 MW.
Ευάγγελος Μυτιληναίος - Γιώργος Στάσσης
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Τι σηματοδοτεί η συμμαχία Metlen - ΔΕΗ για έργα αποθήκευσης στη ΝΑ Ευρώπη

Πώς θα συνδυαστούν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της ΔΕΗ και της Metlen για την υλοποίηση των επενδύσεων σε έργα αποθήκευσης. Ποια τα οφέλη για κάθε Όμιλο. Γιατί επενδύουν εκτός Ελλάδας.
ΕΠΙΜΟΝΟΣ ΚΗΠΟΥΡΟΣ

Η μοναξιά του Οδυσσέα Αθανασίου, η ενεργειακή ανασφάλεια και η DBRS

Οι επενδύσεις στα ξένα από ΔΕΗ - Metlen, γιατί ανησυχεί η Scoop για την ενεργειακή ασφάλεια της Ελλάδας, η μοναξία Αθανασίου στην ενημέρωση της Lamda, πόσο θα επηρεαστούν οι τράπεζες από το Ιράν και το νέο «πολεμικό» real estate στην Κύπρο.