ΓΔ: 2628.73 0.65% Τζίρος: 272.33 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Κυριάκος Μητσοτάκης
Φώτο: Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, Credits: Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού

Χωρίς ανακοινώσεις για τα τιμολόγια ο εορτασμός των 100 χρόνων της ΕΥΔΑΠ

Σύμφωνα με πληροφορίες η κυβέρνηση έχει δώσει το πράσινο φως για αυξήσεις 2-3 ευρώ στους λογαριασμούς, ωστόσο δεν υπήρξε κάποια σχετική αναφορά στη σημερινή εκδήλωση.

Τα 100 χρόνια της ΕΥΔΑΠ γιορτάστηκαν πριν από λίγο παρουσία του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά και του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σταύρου Παπασταύρου

Παρουσιάστηκε το μεγάλο επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 2,5 δισ. ευρώ, το οποίο ανέλυσε ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΔΑΠ, Χάρης Σαχίνης, λέγοντας πως η Ευρωπαϊκή Ένωση θα βάλει 926 εκατ. ευρώ και γίνεται προσπάθεια να αυξηθεί το ποσό αυτό, ενώ η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων θα βάλει 250 εκατ. ευρώ. 

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η κυβέρνηση έχει δώσει το πράσινο φως για αυξήσεις 2-3 ευρώ στους λογαριασμούς, ωστόσο δεν υπήρξε κάποια σχετική αναφορά στη σημερινή εκδήλωση. 

Ο κ. Σαχίνης παρέπεμψε για μία ακόμη φορά στο ρυθμιστή, ο οποίος θα διαμορφώσει τη ρυθμιζόμενη περιουσιακή βάση, και ουσιαστικά τα τιμολόγια. Το τελευταίο διάστημα υπήρχαν πληροφορίες για αύξηση των τιμολογίων με αποτέλεσμα οι τιμές των μετοχών της ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ να ανακάμψουν. 

Υπενθυμίζεται πως όταν ανακοινώθηκαν οι πρώτες κινήσεις της Κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας οι μετοχές κατέγραψαν ράλι, αλλά στη συνέχεια χάθηκε όλη η άνοδος και εσχάτως κινήθηκαν εκ νέου ανοδικά. 

Η μετοχή της ΕΥΔΑΠ έχει να δει αρνητικό πρόσημο από 17 Οκτωβρίου και σήμερα ξεκίνησε με άνοδο αλλά λόγω της απουσίας ανακοίνωσης για αύξηση τιμολογίων υποχωρεί τώρα 0,71%. 

Η ΕΥΑΘ βρέθηκε να ενισχύεται έως και 6,49% και τώρα η άνοδος είναι της τάξης του 1,89%. Τελευταία φορά που έκλεισε με απώλειες ήταν στις 16 Οκτωβρίου. Να σημειωθεί πως τα τιμολόγια των εταιρειών έχουν μείνει σταθερά για περισσότερα από 10 χρόνια και λόγω της αύξησης των τιμών ενέργειας η κερδοφορία των εταιρειών επηρεάστηκε σημαντικά. 

Σημειώνεται πάντως πως τις επόμενες εβδομάδες αναμένεται η εξειδίκευση των δράσεων από την Κυβέρνηση. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Υδραγωγείο ΕΥΔΑΠ Αχαρνές
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Πόλεμος» για το νερό: Τι φέρνει το νομοσχέδιο για την επέκταση ΕΥΔΑΠ - ΕΥΑΘ

Αντίθετοι στην υποχρεωτικότητα οι φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης, προειδοποιούν με προσφυγές οι δήμοι. Διαθέσιμα μόνο 543 εκατ. ευρώ για την υδατική θωράκιση της χώρας, όταν χρειάζονται 10 δισ. ευρώ.
Σταύρος Παπασταύρου στη Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη Βουλή το νομοσχέδιο για επέκταση αρμοδιοτήτων ΕΥΔΑΠ-ΕΥΑΘ

Ο υπουργός ΠΕΝ, Σταύρος Παπασταύρου, ανέλυσε στη Βουλή τη νέα εθνική πολιτική για το νερό, κάνοντας λόγο για δομική μεταρρύθμιση που προωθεί ενιαία διαχείριση, συντονισμό και διασφαλίζει πρόσβαση σε ποιοτικό νερό για όλους.
Άνδρας σε γραφείο
ΕΠΙΜΟΝΟΣ ΚΗΠΟΥΡΟΣ

Εκλογικά σήματα, οι αριθμοί του Ν. Τσάφου και η νέα σελίδα για τους servicers

Επίμονα σήματα για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, τα νούμερα του Ν. Τσάφου, η νέα σελίδα για τα δάνεια του νόμου Κατσέλη, τουρκική αντίδραση για το κλείσιμο σχολείων και η τελευταία στάση Γεραπετρίτη.
Σταύρος Παπασταύρου στη Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παπασταύρου: Μεγάλα έργα αποχέτευσης στην Αν. Αττική για τους πολίτες

Ευρεία σύσκεψη υπό τον υπουργό Περιβάλλοντος, Στ. Παπασταύρου, για τα έργα αποχέτευσης ΕΥΔΑΠ στην Ανατολική Αττική. Το πρόγραμμα, άνω του 1 δισ. ευρώ, αφορά 13 Δήμους και στοχεύει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής 500.000 πολιτών.