ΓΔ: 2160.8 4.16% Τζίρος: 472.37 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Χρηματιστήριο και νομίσματα
Φώτο: Shutterstock

Στήριξη τραπεζών απέναντι στις πιέσεις που δέχεται ο Γενικός Δείκτης

Κέρδη για τον τραπεζικό δείκτη, ενώ στήριξη προσφέρει και η ανοδική πορεία της Coca Cola HBC και η αντίδραση του ΟΠΑΠ. Απώλειες άνω του 2% για Metlen.

Σε στενό εύρος διακύμανσης συνεχίζει να κινείται ο Γενικός Δείκτης με τις τράπεζες να προσφέρουν στήριξη στην αγορά απέναντι στις πιέσεις που ασκούνται. Παρά το θετικό το κλίμα που κυριαρχεί στις διεθνείς αγορές, στην ελληνική αγορά, οι επενδυτές προχωρούν σε διασφάλιση κερδών, μετά το 10μηνο ανοδικό ράλι του ΧΑ.

Στις 15:00, o Γενικός Δείκτης διαμορφώνεται στις 2.058,75 μονάδες, σημειώνοντας οριακές μεταβολές και την αξία των συναλλαγών να ανέρχεται στα 141,030 εκατ. ευρώ.

Ο Γενικός Δείκτης προσπαθεί να βγάλει αντίδραση μετά την πτωτική πορεία των τελευταίων δύο συνεδριάσεων, λόγω των πιέσεων που ασκήθηκαν από τις διεθνείς αγορές. Ωστόσο το κλίμα διεθνώς βελτιώνεται μετά την νέα εμπορική κόντρα ΗΠΑ-Κίνας λόγω των απειλών Τράμπ. Στη Γαλλία βρίσκεται λύση με την στήριξη των Σοσιαλιστών στην κυβέρνηση Λεκορνί καθώς μεταφέρονται οι μεταρρυθμίσεις για το συνταξιοδοτικό μετά το 2028.

Στο ταμπλό του ΧΑ, ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει οριακή άνοδο 0,08% και η μεσαία κεφαλαιοποίηση σημειώνει απώλειες 0,57%.

Στο ταμπλό της υψηλής κεφαλαιοποίησης η Metlen καταγράφει απώλειες πάνω από 2% ενώ άνω του 1% υποχωρούν οι μετοχές των Helleniq Energy, Aktor, ενώ ΔΕΗ και ΟΤΕ σημειώνουν πτώση κατά 0,35% και 0,57% αντίστοιχα. Μικρές απώλειες για Jumbo, Lamda και ΤΙΤΑΝ.

Αντιθέτως σε θετικό έδαφος βρίσκεται η μετοχή της Coca Cola HBC με κέρδη 0,57%, ενώ πάνω από 1% ενισχύονται Aegean, Cenergy και ΔΑΑ, ενώ ο ΟΠΑΠ βγάζει αντίδραση με άνοδο 0,54%.

Στο 0,59% η άνοδος για τον τραπεζικό δείκτη, με την μετοχή της Alpha Bank να σημειώνει πτώση 0,25% ενώ η Eurobank σημειώνει άνοδο 0,77%. Η μετοχή της Εθνικής ενισχύεται κατά 1,06%, και η Πειραιώς σημειώνει οριακή άνοδο 0.03%. Η Τρ. Κύπρου σημειώνει άνοδο 0,75%, ενώ η Optima ενισχύεται κατά 2,45%. 

Την ίδια ώρα στις ευρωπαϊκές αγορές, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει άνοδο 0,60% στις 567,90 μονάδες, και ο Eurostoxx 50 ενισχύεται κατά 1,31% στις 5.624 μονάδες.   

Στις επί μέρους ευρωπαϊκές αγορές, ο DAX στη Φρανκφούρτη σημειώνει οριακή άνοδο 0,12% στις 24.249 μονάδες, ενώ ο CAC 40 στο Παρίσι ενισχύεται κατά 2,28% στις 8.097 μονάδες. Ο FTSE 100 στο Λονδίνο σημειώνει πτώση 0,40% στις 9.412 μονάδες.

Στον ευρωπαϊκό Νότο, ο ΙΒΕΧ στη Μαδρίτη ενισχύεται κατά 0,61% στις 15.671 μονάδες, και ο ΜΙΒ στο Μιλάνο σημειώνει άνοδο 0,31% στις 42.206 μονάδες. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Metoxes, Agores, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

ΧΑ πρν το άνοιγμα: Σε δοκιμάσια διαρκείας οι αγορές, «βύθιση» στην Ασία

Σε κλίμα έντονης επιφυλακτικότητας ξεκινά η συνεδρίαση στο Χρηματιστήριο Αθηνών μετά τη χθεσινή πτώση άνω του 5%, και τον Γενικό Δείκτη να περνά σε αρνητικό έδαφος για το 2026. Ανησυχία για τιμές πετρελαίου και πληθωρισμό.
Xrimatistirio, Metoxes, Markets, Stocks, Stock
ΑΓΟΡΕΣ

ΧΑ πριν το άνοιγμα: Επιφυλακτικότητα υπό τον φόβο των εξελίξεων στη Μ. Ανατολή

Η ένταση στη Μ. Ανατολή και η άνοδος του πετρελαίου εντείνουν την αβεβαιότητα και τις πιέσεις στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Τι περιμένουν οι επενδυτές και το κλίμα μεταβλητότητας στις διεθνείς αγορές.
Χρηματιστήριο και αγορές
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο: Τέλος στην τριήμερη πτώση με ισχυρή τραπεζική αντίδραση

O Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 2.283,73 μονάδες, με άνοδο 1,09%, και ώθηση από τράπεζες, Metlen, ενώ κέρδη άνω του 2% σημείωσε ο ΟΤΕ. Αρνητικός πρωταγωνιστής ο ΟΠΑΠ, ο οποίος δέχθηκε σημαντική πίεση και έκλεισε στα χαμηλά 13 μηνών.
Μετοχές χρηματιστηρίου
ΑΓΟΡΕΣ

Μεταβλητότητα με υψηλό τζίρο στο ΧΑ και πιέσεις στις τράπεζες

Έντονη μεταβλητότητα καταγράφεται στο Χρηματιστήριο Αθηνών καθώς ο Γενικός Δείκτης ισορροπεί ανάμεσα στις πιέσεις που δέχονται οι τραπεζικές μετοχές και την στήριξη που προσφέρουν βαριά χαρτιά όπως ΟΤΕ, Coca Cola και ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.
Metoxes, Agores, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

ΧΑ πριν το άνοιγμα: Σε επιφυλακτικό κλίμα λόγω δασμών Τραμπ και εξελίξεων

Εν μέσω επιφυλακτικού κλίματος και με τους νέους παγκόσμιους δασμούς του Ντ. Τραμπ να κάνουν πρεμιέρα ξεκινάει η σημερινή συνεδρίαση στο ΧΑ που κατάφερε λόγω αργίας να ξεφύγει από τις χθεσινές έντονες πιέσεις στη Wall Street.