ΓΔ: 2314.88 -0.85% Τζίρος: 390.18 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:26:36
Χρηματιστήριο Αθηνών είσοδος
Η είσοδος του Χρηματιστηρίου Αθηνών με τις ηλεκτρονικές ενδείξεις αγορών.

Οριακές πιέσεις στο ΧΑ εν μέσω αρνητικού κλίματος στις διεθνείς αγορές

Με ήπιες απώλειες ξεκίνησε η σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου, καθώς ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί εν μέσω αρνητικού κλίματος στις ευρωπαϊκές αγορές.

Ήπιες πτωτικές τάσεις καταγράφουν οι τιμές των μετοχών στο άνοιγμα της σημερινής συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου Αθηνών, εν μέσω αρνητικού κλίματος στα μεγαλύτερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

O Γενικός Δείκτης στις 11:00, διαμορφώνεται στις 2.024,61 μονάδες σημειώνοντας πτώση 0,29%. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 11,58 εκατ. ευρώ. Ανοδικά κινούνται 32 μετοχές, 52 πτωτικά και 16 παραμένουν σταθερές.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 0,27%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί σε ποσοστό 0,34%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές του ΟΤΕ (+0,84%), της Metlen (+0,50%) και της Εθνικής (+0,26%).

Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Κύπρου (-3,12%), της Elvalhalcor (-1,71%), της Motor Oil (-1,38%) και της Aegean Airlines (-1,11%).

Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Τρία 'Αλφα (κ) (+10,14%) και ΕΛΒΕ (+2,80%), ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Προοδευτική (-4,46%) και Πλαστικά Κρήτης (-3,75%).

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

πτώση χρηματιστηρίου
ΑΓΟΡΕΣ

Οι διεθνείς πιέσεις σπρώχνουν κάτω από τις 2.000 μονάδες τον Γενικό Δείκτη

Αρνητικό κλίμα στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με τον Γενικό Δείκτη να υποχωρεί 0,73% στις 1.998,91 μονάδες. Τις μεγαλύτερες απώλειες σημειώνουν οι τράπεζες, ενώ η Aktor και η Coca Cola HBC κινούνται ανοδικά.
Μάνος Δροσατάκης
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Μ. Δροσατάκης: Ώθηση στις αποτιμήσεις φέρνει η αναβάθμιση του χρηματιστηρίου

Τα οφέλη της αναβάθμισης του ΧΑ σε ώριμη αγορά τονίζει σε συνέντευξή του στο BD o Διευθ. Σύμβουλος της Iolcus Investments, Μ. Δροσατάκης. Τι λέει για τις ξένες αγορές και τις νέες επενδυτικές δυνατότητες που προσφέρουν τα εναλλακτικά αμοιβαία κεφάλαια.
ηλεκτρονικός πίνακας μετοχών
ΑΓΟΡΕΣ

Ρευστοποιήσεις κερδών στο Χρηματιστήριο με κλείσιμο στο χαμηλό ημέρας

Στάση μετά το ράλι στο Χρηματιστήριο Αθηνών με κατοχύρωση κερδών. Ο ΓΔ έκλεισε στις 2.314,88 μονάδες (-0,85%) με τζίρο 390 εκατ. ευρώ, ενώ ο τραπεζικός δείκτης υποχώρησε 1,16%. Παρά τη διόρθωση, ο Ιανουάριος έκλεισε με άνοδο 9,16% και τις τράπεζες στο +17,91%, με την εβδομάδα στο +2,20%.
Πτώση χρηματιστηρίου γράφημα
ΑΓΟΡΕΣ

Διορθωτική κίνηση στο Χρηματιστήριο με ρευστοποιήσεις στις τράπεζες

Διόρθωση στο Χ.Α. μετά το ράλι, με ρευστοποιήσεις στις τράπεζες να γυρίζουν την αγορά. Ο ΓΔ έκλεισε -0,54% στις 2.334,66 μον. με τζίρο 642,3 εκατ., ενώ blue chips όπως Optima, Metlen, ElvalHalcor, ΟΠΑΠ και ΔΕΗ κράτησαν τις απώλειες.
Stocks, Markets, Xrimatistirio, Agores
ΑΓΟΡΕΣ

Χωρίς φρένο το Χρηματιστήριο: Νέα κέρδη 1,45%, «βλέπει» τις 2.400 μον. ο ΓΔ

Άνοδος 1,45 για Γενικό Δείκτη στις 2.347,23 μονάδες. Νέα μεγάλα κέρδη για τις τράπεζες. Ανοδικό ξέσπασμα για Metlen (+6,73%) που ξεχώρισε μετά από 3 μήνες συσσώρευσης, και μεγάλη ζήτηση για μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης.