ΓΔ: 2062.73 1.10% Τζίρος: 220.38 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Γραφική χρηματιστηρίου πτώσης
Φωτο: Shutterstock

Ανοίγει βηματισμό το Χρηματιστήριο Αθηνών – Ξεχωρίζουν τράπεζες και ενέργεια

Υπεραποδίδει το Χρηματιστήριο Αθηνών έναντι της Ευρώπης. Στο +0,64% ο Γενικός Δείκτης με οδηγό τις τράπεζες (+1,47%). Ανοδικά η Wall Street, προσδοκίες για πρόοδος με Κίνα.

Ανοίγει βηματισμό ο  Γενικός Δείκτης καταγράφοντας αυτή την ώρα, 15:25, σημαντικά κέρδη +0,64% και διαμορφώνεται στις 1.727,14 μονάδες, με τις τραπεζικές μετοχές (+1,47%) να οδηγούν την άνοδο.

Την ίδια ώρα μικτές τάσεις καταγράφονται στα futures των βασικών χρηματιστηριακών δεικτών, με τις αμερικανικές αγορές να κινούνται ανοδικά και τις ευρωπαϊκές να παρουσιάζουν ήπιες απώλειες. 

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, ο δείκτης US 30 (Dow Jones) ενισχύεται κατά 0,45% στις 41.014 μονάδες, ενώ ο US 500 (S&P 500) καταγράφει άνοδο 0,31%. 

Θετικό πρόσημο σημειώνει και ο τεχνολογικός δείκτης US Tech 100 (Nasdaq) με κέρδη 0,24%. Ακόμη πιο έντονη είναι η άνοδος στον δείκτη Small Cap 2000, ο οποίος αυξάνεται κατά 0,72%. 

Η αισιοδοξία των επενδυτών τροφοδοτείται από τις προσδοκίες για πρόοδο των εμπορικών συνομιλών με την Κίνα.

Αντιθέτως, οι ευρωπαϊκοί δείκτες κινούνται ήπια πτωτικά. Ο DAX στη Φρανκφούρτη σημειώνει μικρή πτώση 0,13%, ενώ ο CAC 40 στο Παρίσι καταγράφει απώλειες 0,57%. 

Πτωτικά κινούνται επίσης ο Euro Stoxx 50 κατά 0,28% και ο FTSE MIB στο Μιλάνο με -0,33%. Ο FTSE 100 στο Λονδίνο παραμένει σχεδόν αμετάβλητος, με οριακή υποχώρηση 0,02%.

Η εικόνα του ΧΑ

Ο Γενικός Δείκτης καταγράφει άνοδο 0,64% στις 1.727,14 μονάδες με τον τραπεζικό δείκτη να ξεχωρίζει με κέρδη +1,47% ενώ σημαντικά κέρδη καταγράφουν και εταιρείες του ενεργειακού τομέα. 

Ο δείκτης των μετοχών υψηλής κεφαλαιοποίησης ενισχύεται 0,67% ενώ ο δείκτης των εταιριών μεσαίας κεφαλαιποίησης υπεραποδίδει με +0,78%.

Οι συναλλαγές φτάνπυν τα 70 εκατ. ευρώ

Κερδισμένοι της ημέρας :

  • ΜΟΗ (Motor Oil) με άνοδο +2,53%
  • ΑΛΦΑ (Alpha Bank) με +2,67%
  • ΑΡΑΙΓ (Aegean Airlines) με +2,44%
  • ΔΕΗ με +2,32%
  • ΛΑΜΔΑ με +3,00%

Ενισχυμένες εμφανίζονται επίσης οι μετοχές των τραπεζών όπως ΠΕΙΡ (Πειραιώς) με +1,29% και ΕΤΕ (Εθνική) με +1,45%, υποδηλώνοντας θετικό κλίμα στον κλάδο.

Απώλειες καταγράφουν:

  • ΟΠΑΠ με πτώση -4% (αποκοπή μερίσματος)
  • ΕΛΧΑ με -0,90%
  • ΕΥΔΑΠ με -0,70%
  • ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ με -0,60%
  • ΑΚΤΩΡ με -0,38%

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αγορές Χρηματιστηρίου
ΑΓΟΡΕΣ

Τρίτη ημέρα ανόδου στο ΧΑ, επιστροφή αγοραστών και κλείσιμο στο υψηλό ημέρας

Ξεπέρασε τις 2.060 μονάδες ο Γενικός Δείκτης που συνεχίζει σε ανοδική τροχιά για τρίτη συνεδρίαση. Από την υψηλή κεφαλαιοποίηση υπεραπέδωσαν οι μετοχές της Τρ. Κύπρου, Aktor, Viohalco, ΟΤΕ, ΔΕΗ ενώ ξεχώρισε και Coca Cola HBC.
Χρηματιστήριο μετοχών πίνακας
ΑΓΟΡΕΣ

Η ανοδική κίνηση των διεθνών αγορών δίνει ώθηση στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Ήπια άνοδο παρουσιάζουν οι τιμές των μετοχών στην έναρξη της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου, ακολουθώντας την τάση των ευρωπαϊκών αγορών. Ο Γενικός Δείκτης διαμορφώνεται στις 2.022,25 μονάδες με άνοδο 0,24% και τζίρο 16,99 εκατ. ευρώ.
πτώση χρηματιστηρίου
ΑΓΟΡΕΣ

Ρευστοποιήσεων συνέχεια στο ΧΑ και κλείσιμο στο χαμηλό ημέρας

Στις 2.021,69 μονάδες ο Γενικός Δείκτης (-1,06%) με το αρνητικό σερί να εκτείνεται πλέον στις τέσσερις συνεδριάσεις και απώλειες κοντά στο 4%. Στο επίκεντρο των ρευστοποιήσεων παραμένουν οι τραπεζικές μετοχές.
Xrimatistirio, Markets, Stocks, Metoxes
ΑΓΟΡΕΣ

Τράπεζες και blue chips κράτησαν το ΧΑ για τρίτη ημέρα στα «κόκκινα»

Συνεχίστηκε για τρίτη ημέρα το αρνητικό σερί του Γενικού Δείκτη. Παρά τις ισχυρές πιέσεις κατάφερε να κλείσει σε απόσταση ασφαλείας από τις 2.000 μονάδες. Πτώση 1,44% για τον τραπεζικό δείκτη και 1,35% στην υψηλή κεφαλαιοποίηση.