ΓΔ: 2613.73 -0.03% Τζίρος: 242.69 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Γραφική χρηματιστηρίου πτώσης
Φωτο: Shutterstock

ΧΑ πριν το άνοιγμα: Μεταβλητότητα και διατήρηση των ανησυχιών

Παραμένουν σε εγρήγορση οι επενδυτές, κυρίως λόγω των ανησυχιών για την κόντρα μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας. Συνεχίζουν την προσπάθεια «ηρεμίας» οι αγορές.

Με τις αγορές ομολόγων να παραμένουν σε αναταραχή, τον χρυσό να κατακτά νέο ιστορικό υψηλό και τους επενδυτές να παραμένουν ανήσυχοι λόγω των κινήσεων του Ντόναλντ Τραμπ, η εγχώρια αγορά έχει αρκετά να εξετάσει στη σημερινή συνεδρίασή της. 

Το εντυπωσιακό στις αγορές ομολόγων είναι ότι τα αμερικανικά κινούνται με χειρότερη πορεία έναντι των ελληνικών, καθώς ο Ντόναλντ Τραμπ κρατά σε εγρήγορση τους επενδυτές, ενώ δυσμενή είναι τα σενάρια για την κόντρα του με την Κίνα. Μία κόντρα η οποία αποτελεί τη βασική αιτία για το νέο ιστορικό υψηλό του χρυσού, με το πολύτιμο μέταλλο να ξεπερνά και το επίπεδο των 3.200 δολαρίων στις συναλλαγές της Ασίας. 

Θετικό ξεκίνημα στη σημερινή συνεδρίαση υποδεικνύουν τα προθεσμιακά συμβόλαια της Ευρώπης, με τον Stoxx 600 να ενισχύεται 0,58%, ενώ πολύ καλύτερη είναι η εικόνα για τον DAX με άνοδο που ξεπερνά το 1%, με τον FTSE 100 να έχει κέρδη 0,65% και τον CAC 40 να κινείται 0,50% υψηλότερα. 

Ανοδική αντίδραση, μετά τη χθεσινή μεγάλη πτώση, δείχνουν τα προθεσμιακά συμβόλαια για τη Wall Street. Κέρδη 1,09% για τον Dow Jones, με τον S&P 500 να έχει ενίσχυση 1,37% και τον Nasdaq να έχει άνοδο 1,54%. 

Σε επιθετικές ρευστοποιήσεις προχώρησαν χθες οι επενδυτές στην αμερικανική αγορά. Πιο αναλυτικά, ο δείκτης Dow Jones της βιομηχανίας έκλεισε με πτώση 1,014,79 μονάδων (–2,50%), στις 39.593,66 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq, στον οποίο δεσπόζουν τίτλοι εταιρειών του τομέα της τεχνολογίας, έκλεισε με πτώση 737,66 μονάδων (–4,31%), στις 16.387,31 μονάδες. Ο ευρύτερος δείκτης S&P 500, ενδεικτικός της γενικής τάσης, έκλεισε με πτώση 188,85 μονάδων (–3,46%), στις 5.268,05 μονάδες.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δείκτες χρηματιστήρια μετοχές
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο: Συσσώρευση στις 2.600 μονάδες, ποιες μετοχές ξεχώρισαν

Συσσώρευση στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με τον Γενικό Δείκτη να υποχωρεί οριακά κατά -0,03% και να διαμορφώνεται στις 2.613 μονάδες. Στο επίκεντρο HELLENiQ ENERGY και Εθνική, μετά τις νέες τιμές-στόχους από Goldman Sachs και Citi.
Αγορές Χρηματιστηρίου
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήρια: Οριακή πτώση 0,16% για τον Γενικό Δείκτη - Μικτά πρόσημα στην Ευρώπη

Ήπιες απώλειες καταγράφει το Χρηματιστήριο Αθηνών, με τον Γενικό Δείκτη στις 2.610,48 μονάδες, ενώ μικτή τάση επικρατεί στην Ευρώπη με τους επενδυτές να αναμένουν τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ.
ΑΓΟΡΕΣ

Η Jumbο αντεπιτίθεται. Με ποιους άσσους στο μανίκι έγραψε υψηλό 7 μηνών

Το τελευταίο διάστημα, η μετοχή άρχισε να ανακάμπτει όπως άρχισαν να ανακάμπτουν και οι πωλήσεις. Έτσι μετά και την ενημέρωση του Ιουλίου, η διοίκηση της Jumbo επιβεβαίωσε το στόχο για καθαρά κέρδη 310-320 εκατ. ευρώ.