ΓΔ: 2370.13 1.00% Τζίρος: 436.89 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:26:35
Φώτο: Shutterstock

Ανοδικό ξέσπασμα σε Ευρώπη – ΗΠΑ, με κέρδη άνω του +8% τα χρηματιστήρια

Στην Νέα Υόρκη ο δείκτης Dow Jones κερδίζει 1.500 μονάδες και βρίσκεται στις 20.093 μονάδες σημειώνοντας άνοδο κατά +8,08%, ο S&P 500 ενισχύεται σε ποσοστό 7% ενώ με κέρδη +6,12% διαπραγματεύεται ο δείκτης των μετοχών υψηλής τεχνολογίας NASDAQ.

Διευρύνονται τα κέρδη των μετοχών στις διεθνείς αγορές σε ένα ράλι ανακούφισης που έρχεται μετά από την άνευ προηγουμένου βύθιση που προκάλεσε ο πανικός της πανδημίας.

Στην Νέα Υόρκη ο δείκτης Dow Jones κερδίζει 1.500 μονάδες και βρίσκεται στις 20.093 μονάδες σημειώνοντας άνοδο κατά +8,08%, ο S&P 500 ενισχύεται σε ποσοστό +7% ενώ με κέρδη +6,12% διαπραγματεύεται ο δείκτης των μετοχών υψηλής τεχνολογίας NASDAQ.

Ώθηση στην αμερικανική αγορά δίνουν και οι δηλώσεις της Νάνσυ Πελόζι ότι το Κογκρέσο βρίσκεται πολύ κοντά στο να εγκρίνει το «πακέτο στήριξης» ύψους 2 δισ. δολαρίων που έχει καταθέσει η αμερικανική κυβέρνηση και το οποίο βρέθηκε αντιμέτωπο με αρκετές αντιρρήσεις από το Δημοκρατικό Κόμμα. Υπενθυμίζεται ότι η Fed πέραν του νέου προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης που ανακοίνωσε -το ύψος και ο χρόνος διάρκειας του οποίου θα είναι απεριόριστα-  έχει προβεί σε μία σειρά συμφωνιών swaps με τις ανά την υφήλιο κεντρικές τράπεζες, προκειμένου να πάψει να υπάρχει πρόβλημα με την τροφοδοσία των αγορών με δολάρια.

Ανοδικό ξέσπασμα σημειώνεται και στην Ευρώπη. Στη Γερμανία ο DAX ενισχύεται σε ποσοστό +8,8%, στη Γαλλία ο CAC σημειώνει άνοδο +6,32%, στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχύεται σε ποσοστό 6,5% ενώ κατά 6,17% ενισχύεται ο FTSE MIB στο Μιλάνο.

Η προσοχή των επενδυτών είναι στραμμένη στη σημερινή τηλεδιάσκεψη του Eurogroup, το βασικό θέμα της οποίας είναι ο τρόπος με τον οποίο θα στηριχθεί η Ιταλία, αν και όπως όλα δείχνουν για μία ακόμη φορά η Γερμανία δεν φαίνεται πρόθυμη να κάνει ένα γενναίο βήμα πίσω, καθώς συναινεί, μεν, στην ένταξη της Ιταλίας σε πρόγραμμα του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης αλλά με την προϋπόθεση θα υπάρξει ήπιο μνημόνιο.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΓΟΡΕΣ

ΧΑ πριν το άνοιγμα: Αισιοδοξία για διατήρηση της ανόδου εν μέσω ανάκαμψης

Με αισιοδοξία για διατήρηση του ανοδικού μομέντουμ και πάνω από τις 2.350 μονάδες ξεκινά η σημερινή συνεδρίαση του ΧΑ, αξιοποιώντας τη σταθεροποίηση των αγορών και την ανάκαμψη χρυσού και ασημιού.
Χρηματιστηριακό γράφημα μετοχών
ΑΓΟΡΕΣ

Υψηλή μεταβλητότητα στις αγορές με φόντο Fed, μέταλλα και τεχνολογία

Σε περιβάλλον έντονης μεταβλητότητας, η Wall Street κινείται πτωτικά ενώ οι ευρωπαϊκές αγορές καταγράφουν κέρδη, με τους επενδυτές να μειώνουν ρίσκο εν μέσω βουτιάς σε μέταλλα και αβεβαιότητας για τη Fed.
Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
ΑΓΟΡΕΣ

Ο Τραμπ ανεβάζει την ένταση και οι αγορές πέφτουν σε περιδίνηση

Οι απειλές Τραμπ για δασμούς και η ένταση με την ΕΕ με φόντο την Γροιλανδία φέρνουν sell-off στις διεθνείς αγορές, ενώ χρυσός–ασήμι γράφουν νέα ρεκόρ. Τα νέα «επεισόδια» της σύγκρουσης και οι αντιδράσεις της ΕΕ.
Χρηματιστήριο και μετοχές
ΑΓΟΡΕΣ

Υπό πίεση οι αγορές, «κρατά» η Αθήνα μετά τις νέες απειλές Τραμπ

Σε αναταραχή οι παγκόσμιες αγορές μετά τις νέες δασμολογικές απειλές του Ντ. Τραμπ με φόντο την Γροιλανδία. Πως ετοιμάζεται να απαντήσει η ΕΕ. Διατηρεί τις άμυνές του το Χρηματιστήριο Αθηνών.