ΓΔ: 2013.59 -0.50% Τζίρος: 201.95 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Χρηματιστήριο μετοχών πίνακας
Κοντινό σε ψηφιακό πίνακα τιμών σε διεθνές χρηματιστήριο μετοχών.

ΧΑ πριν το άνοιγμα: Ερωτηματικό η αντίδραση μετά την αναβάθμιση Moody's

Σχεδόν προεξοφλημένη από την αγορά η αναβάθμιση από τον οίκο Moody's. Πιθανή η διάθεση για κατοχύρωση κερδών εκ μέρους των επενδυτών.

Περισσότερο χαρακτήρα πρεστίζ και λιγότερο ουσιαστική εξέλιξη αποτελεί, σύμφωνα με τους περισσότερους εγχώριους αναλυτές, η αναβάθμιση σε επενδυτική βαθμίδα της ελληνικής οικονομίας από τον οίκο Moody's

Όπως σημειώνουν, ήδη, τα ελληνικά ομόλογα έχουν δει τις αποδόσεις τους να υποχωρούν, με την κίνηση της Moody's, πάντως, να μπορεί να αποτελέσει αφορμή για είσοδο κάποιων ξένων επενδυτικών κεφαλαίων, κυρίως αυτών που ονομάζονται «παθητικά», καθώς η αγορά πληροί όλα τα κριτήρια για να τοποθετηθούν σε αυτήν. 

Οι παράγοντες της αγοράς δεν αποκλείουν στη σημερινή συνεδρίαση να υπάρξουν πιέσεις, καθώς η εξαιρετική πορεία των προηγούμενων συνεδριάσεων, δημιουργεί περιστάσεις που μπορούν να οδηγήσουν σε διάθεση για κατοχύρωση κερδών, ιδίως στις τραπεζικές μετοχές αλλά και σε ορισμένα ακόμη blue chips. 

Ο Γενικός Δείκτης παραμένει σε πολυετή υψηλά, με την αξία των συναλλαγών να αποδεικνύει το ισχυρό ενδιαφέρον για το ελληνικό χρηματιστήριο, ως εκ τούτου μία διόρθωση δεν αποτελεί κατ' ανάγκη μία αρνητική εξέλιξη, αλλά μία κίνηση που θα βοηθήσει την αγορά να πάρει ανάσες και να κινηθεί ακολούθως σε υψηλότερα επίπεδα. 

Οριακές είναι οι μεταβολές για τα προθεσμιακά συμβόλαια της Ευρώπης, με τον DAX να έχει κέρδη 0,09%, τον FTSE 100 να ενισχύεται 0,08% και τον CAC 40 να αποδυναμώνεται 0,09%.

Μεγαλύτερες είναι οι πιέσεις για τα προθεσμιακά συμβόλαια της Wall Street, με τον S&P 500 να έχει πτώση 0,61%, ενώ απώλειες 0,52% εμφανίζει ο Dow Jones και ο Nasdaq κινείται 0,67% χαμηλότερα. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χρηματιστήριο μετοχών πίνακας
MARKET MAKER

Πάνω - κάτω δείκτες και ψυχολογία, ποιες μετοχές άντεξαν και σενάρια για ΑΔΜΗΕ

Τα σενάρια για αύξηση κεφαλαίου σε ΑΔΜΗΕ, ο ΟΤΕ και η ανακούφιση από Ρουμανία, η Theon που δυστυχώς δεν είναι στο Χ.Α., τα νούμερα της Εθνικής, η υπερβολή στη Jumbo και η «βουτιά» στη Wall Street..
ηλεκτρονικός πίνακας μετοχών
ΑΓΟΡΕΣ

Εισαγόμενες πιέσεις στο Χρηματιστήριο, απώλειες -0,50% για τον Γενικό Δείκτη

Κατάφερε να κρατήσει τις 2.000 μονάδες ο Γενικός Δείκτης και με πρωταγωνίστριες τις μετοχές της ΔΕΗ, του ΟΤΕ, της Metlen και τις Aegean περιόρισε τις απώλειες στο 0,50% κλείνοντας στις 2.013,59 μονάδες.
Χρηματιστήριο μετοχές γραφήματα
MARKET MAKER

ΧΑ: Το ταμπλό βάφτηκε καταπράσινο, κλείνουν σορτ στη Metlen και η ΔΕΗ

Το ταμπλό βάφτηκε καταπράσινο με τον Γενικό Δείκτη να καταγράφει ισχυρή άνοδο, βάζοντας και πάλι το 2 μπροστά. Πολλά βαριά χαρτιά είχαν αγοραστές, είτε λόγω αποτελεσμάτων τρίτου τριμήνου ή και προσδοκιών όπως είδαμε στον ενεργειακό κλάδο.
Χρηματιστήριο μετοχές γράφημα
ΑΓΟΡΕΣ

ΧΑ: Δυναμική επιστροφή πάνω από τις 2.000 μονάδες με ενέργεια και τράπεζες

Στις 2.023,80 μονάδες με κέρδη 1,43% έκλεισε ο Γενικός Δείκτης. Το σύνθημα της ανόδου, έδωσαν οι μετοχές του ενεργειακού κλάδου με τη μετοχή της ΔΕΗ να γράφει νέα υψηλά 16 ετών με μεγάλο όγκο συναλλαγών.