ΓΔ: 2171.87 0.51% Τζίρος: 381.11 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Χρηματιστήριο μετοχών πίνακας
Κοντινό σε ψηφιακό πίνακα τιμών σε διεθνές χρηματιστήριο μετοχών.

Πτωτική κίνηση στο ΧΑ, πιέσεις για τράπεζες και αυξημένος τζίρος

Σημαντικές πιέσεις για Eurobank και Alpha Bank, αλλά και για τον τίτλο του ΟΠΑΠ. Καλή εικόνα για ΔΕΗ. Συνεχίζουν την κατοχύρωση κερδών οι επενδυτές.

Με αρνητικές διαθέσεις οι επενδυτές στο Χρηματιστήριο Αθηνών, ευθυγραμμίζονται με τους «συναδέλφους» τους στην Ευρώπη, με πιέσεις για ορισμένες τραπεζικές μετοχές και σταθερά αυξημένο τζίρο. 

Οι ανησυχίες για τις πολιτικές Τραμπ συνεχίζουν να σκιάζουν τις διαθέσεις των επενδυτών στην Ευρώπη, με τον DAX να υποχωρεί 0,38%, ενώ πτωτική πορεία ακολουθούν και τα προθεσμιακά συμβόλαια της αμερικανικής αγοράς, με τον S&P 500 να αποδυναμώνεται 0,96%. 

Ο Γενικός Δείκτης παρά το θετικό ξεκίνημα γύρισε γρήγορα σε αρνητική πορεία και στις 11:43 εμφανίζει απώλειες 0,37% στις 1.621,36 μονάδες, με την αξία των συναλλαγών να φθάνει στα 34,1 εκατ. ευρώ, ενώ 37 μετοχές ενισχύονται, έναντι 55 που υποχωρούν. Υποχώρηση 0,52% για τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, με τον δείκτη μέσης κεφαλαιοποίησης να έχει πτώση 0,22%, ενώ ο τραπεζικός δείκτης βρίσκεται στο -0,86%.

Εκ νέου το μεγαλύτερο μέρος της αξίας των συναλλαγών αφορά τις τραπεζικές μετοχές, με την Alpha Bank να έχει απώλειες 2%, τη Eurobank να υποχωρεί 2,21%, την Εθνική Τράπεζα να έχει οριακά κέρδη 0,09%, την Πειραιώς στο +0,36% και την Optima Bank να κινείται 0,41% χαμηλότερα. Σε νέα αναβάθμιση των τιμών - στόχων για τις τέσσερις συστημικές τράπεζες προχωρά με έκθεσή της η Euroxx, ενώ όλα δείχνουν ότι ο κλάδος είναι έτοιμος για μία νέα 3ετή ανοδική πορεία, αν και το πολιτικό ρίσκο που επιστρέφει προκαλεί προβληματισμό. 

Επικράτηση των μετοχών με αρνητικό πρόσημο στην υψηλή κεφαλαιοποίηση, καθώς απώλειες που ξεπερνούν το -1% εμφανίζουν Τιτάν, ElvalHalcor, Motor Oil και ΟΠΑΠ. Αντίθετα κέρδη 0,73% έχει η Coca-Cola HBC, με τον ΟΤΕ να ενισχύεται 0,47%, ενώ η ΔΕΗ υποχωρεί 0,85%. 

Στη μέση κεφαλαιοποίηση ξεχωρίζει ανοδικά η ΑΒΑΞ με κέρδη 1,64%, ενώ στον αντίποδα απώλειες που ξεπερνούν το -1% εμφανίζουν οι τίτλοι των ΑΔΜΗΕ, Lavipharm και Τεχνική Ολυμπιακή. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χρηματιστήριο και μετοχές
ΑΓΟΡΕΣ

Παρέμεινε σε ανοδική τροχιά το Χρηματιστήριο παρά τη μεταβλητότητα

Έντονη μεταβλητότητα στο ΧΑ με τον Γενικό Δείκτη να κινείται από +2,45% έως -0,27% και να κλείνει τελικά με άνοδο 0,51% στις 2.171,87 μονάδες, με τζίρο 381 εκατ. ευρώ και στήριξη από τις τράπεζες ενώ πιέσεις δέχθηκαν Aegean και ΔΑΑ λόγω της έντασης στο Ιράν.
Χρηματιστηριακή αγορά γραφικά
ΑΓΟΡΕΣ

Κοιτάει τις 2.200 μονάδες το Χρηματιστήριο Αθηνών με ώθηση από τις τράπεζες

Το Χρηματιστήριο Αθηνών συνεχίζει την ανοδική αντίδραση με τον Γενικό Δείκτη κοντά στις 2.200 μονάδες, με τις τράπεζες να οδηγούν τα κέρδη και τις διεθνείς αγορές να στηρίζουν το επενδυτικό κλίμα.
Μετοχές χρηματιστηρίου
ΑΓΟΡΕΣ

ΧΑ πριν το άνοιγμα: Αναζητείται συνέχεια της αντίδρασης εν μέσω αβεβαιότητας

Το Χρηματιστήριο Αθηνών αναζητά συνέχεια στην ισχυρή ανοδική αντίδραση που κατέγραψε μετά το sell off, με τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, το πετρέλαιο και τις διεθνείς αγορές να καθορίζουν το κλίμα.