ΓΔ: 2131.82 3.23% Τζίρος: 237.97 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:31:42
Agores, Metoxes, Stocks, Xrimatistiria, Markets
Φωτο: Shutterstock

Ευθυγραμμίζεται στην πτώση με τις ευρωαγορές το Χρηματιστήριο

Χάνει εκ νέου τις 1.600 μονάδες ο Γενικός Δείκτης. Στο «κόκκινο» οι μετοχές υψηλής και μέσης κεφαλαιοποίησης. Πιέσεις για τις τράπεζες, με τον κλαδικό δείκτη να υποχωρεί άνω του -1%.

Υπό πίεση η εγχώρια αγορά σε πλήρη ευθυγράμμισε με την πτώση και στην Ευρώπη, η οποία αποδίδεται στις νέες απειλές του Ντόναλντ Τραμπ για επιβολή δασμών στην ΕΕ και την απάντηση από την Ένωση ότι θα ανταποδώσει. 

Το γεγονός αυτό οδηγεί σε νέα αναστάτωση τους επενδυτές, με τον DAX να υποχωρεί 1,06%, ενώ αντίθετα θετική είναι η εικόνα για τα προθεσμιακά συμβόλαια της αμερικανικής αγοράς, με τον S&P 500 να έχει κέρδη 0,48%. 

Με εύρος διακύμανσης άνω των 10 μονάδων ο Γενικός Δείκτης ο οποίος στις 11:34 υποχωρεί 1,04% στις 1.583,43 μονάδες, με την αξία των συναλλαγών να βρίσκεται στα 27,9 εκατ. ευρώ, ενώ 23 μετοχές ενισχύονται έναντι 81 που υποχωρούν. Πτώση 1,17% για τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, με τον δείκτη μέσης κεφαλαιοποίησης να αποδυναμώνεται 0,95% και τον τραπεζικό δείκτη να κινείται 1,44% χαμηλότερα. 

Πιέσεις για τις τράπεζες, εν αναμονή και της ανακοίνωσης των μεγεθών της Eurobank μετά το κλείσιμο της αγοράς. Πτώση 2,09% για την Alpha Bank, με τη Eurobank να υποχωρεί 1,04%, την Εθνική Τράπεζα να αποδυναμώνεται 0,87%, την Πειραιώς να κινείται 2,11% χαμηλότερα και την Optima Bank να βρίσκεται στο -1,11%. Υποχώρηση 0,85% για την Attica Bank, ενώ η Τράπεζα Κύπρου υποχωρεί 0,37%. 

Στο κόκκινο σχεδόν το σύνολο της υψηλής κεφαλαιοποίησης, με εξαίρεση το ΔΑΑ το οποίο εμφανίζει οριακά κέρδη 0,04%. Πτώση που ξεπερνά το -1% για τους τίτλους των Aegean, Viohalco, Coca-Cola HBC, ΔΕΗ, Ελλάκτωρ, HelleniQ Energy, ΕΥΔΑΠ και Metlen. Στο -0,48% κινείται ο ΟΠΑΠ, ενώ ο ΟΤΕ αποδυναμώνεται 0,48%. 

Πτωτική πορεία και για τη μέση κεφαλαιοποίηση, απώλειες άνω του -2% για Lavipharm, ενώ με πτώση που ξεπερνά το -1% κινούνται οι AustriaCard, ΑΔΜΗΕ, ΕΧΑΕ, Intralot, AutoHellas, Profile και Πλαστικά Θράκης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χρηματιστήριο και νομίσματα
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο: Διατηρεί τα ισχυρά κέρδη με αιχμή τις τραπεζικές μετοχές

Ο Γενικός Δείκτης διαμορφώνεται στις 2.136,16 μονάδες με άνοδο 3,44%, στον απόηχο της αναβάθμισης του ΧΑ από την MSCI και τις αξιολογήσεις των οίκων. Κέρδη πάνω από 4% για τις τραπεζικές μετοχές.
Γραφήματα χρηματιστηρίου οθόνη
ΑΓΟΡΕΣ

Alpha Finance-Axia: Κομβική εξέλιξη για το ΧΑ η αναβάθμιση από MSCI

Σύμφωνα με την Alpha Finance-Axia, η αναβάθμιση του ΧΑ σε ανεπτυγμένη αγορά από τη MSCI σηματοδοτεί νέα εποχή για την ελληνική κεφαλαιαγορά, με προσδοκίες για αύξηση ρευστότητας και επενδυτικού ενδιαφέροντος.
Χρηματιστηριακή αγορά ανάλυση
ΑΓΟΡΕΣ

Άλμα στο ΧΑ με ώθηση από MSCI και διεθνές κλίμα, στο επίκεντρο οι τράπεζες

Ισχυρή άνοδο 3,45% καταγράφει το ΧΑ με τον ΓΔ να διαμορφώνεται στις 2.136,75 μονάδες, και τις τράπεζες στο προσκήνιο υπεραποδίδοντας έναντι των ευρωπαϊκών αγορών. Ώθηση από την αναβάθμιση της MSCI και το θετικό διεθνές κλίμα.