ΓΔ: 2206.3 -0.21% Τζίρος: 281.33 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Metoxes, Agores, Xrimatistirio, Stocks
Πηγή: Shutterstock

Αυτοσυντήρηση στο Χρηματιστήριο αλλά με αυξημένη αξία συναλλαγών

«Μαζεμένες» οι κινήσεις των επενδυτών, με ήπιες μεταβολές για τις περισσότερες μετοχές στην υψηλή κεφαλαιοποίηση. Πέρασε «πακέτο» 2,2 εκατ. μετοχών της Πειραιώς.

Ήπιες μεταβολές και διστακτικές κινήσεις από τους επενδυτές χαρακτηρίζουν το ξεκίνημα του Χρηματιστηρίου Αθηνών, με τον τζίρο, όμως, να είναι αρκετά αυξημένος, λόγω και κάποιων πακέτων που έχουν περάσει. 

Καθώς εισερχόμαστε στην τελική ευθεία για το placement της Εθνικής Τράπεζας και παράλληλα ο Γεν. Δείκτης έχει κατορθώσει να ξεκολλήσει από το επίπεδο των 1.450 μονάδων, η αγορά εμφανίζεται να διαθέτει θετικό momentum, ενώ οι διαθέσεις σε διεθνές επίπεδο είναι θετικές, μετά το ράλι για τις αγορές της Κίνας και τη μεγάλη υποχώρηση του πληθωρισμού στη Γαλλία. 

Πάντως και οι ευρωπαϊκοί δείκτες δεν εμφανίζουν εντυπωσιακή άνοδο, με τον DAX να έχει κέρδη 0,2%, ενώ ιδιαίτερα ήπιες είναι οι μεταβολές και για τα προθεσμιακά συμβόλαια της αμερικανικής αγοράς, με τον S&P 500 στο -0,16%. 

Ο Γενικός Δείκτης ξεκίνησε τη συνεδρίαση με ήπια πτώση, ενώ στις 11:32 βρίσκεται στο +0,14% και τις 1.473,36 μονάδες, με την αξία των συναλλαγών να φθάνει στα 26,7 εκατ. ευρώ, ενώ 52 μετοχές ενισχύονται, έναντι 51 που υποχωρούν. Κέρδη 0,07% για τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, με τον δείκτη μέσης κεφαλαιοποίησης να κινείται 0,19% χαμηλότερα. 

Οριακές απώλειες 0,08% για τον τραπεζικό δείκτη, με σημαντικό τζίρο που ξεπερνά τα εκατ. στην Πειραιώς, καθώς πέρασε και «πακέτο» 2,2 εκατ. μετοχών, αξίας άνω των 8,6 εκατ. ευρώ, με τη μετοχή να βρίσκεται στο -0,01%. Οριακές απώλειες 0,02% για την Alpha Bank, με τη Eurobank να κινείται σταθεροποιητικά στο -0,01%, ενώ η Εθνική Τράπεζα ενισχύεται 0,05%. Απώλειες 0,40% για την Attica Bank, ενώ η Τρ. Κύπρου κινείται 0,41% υψηλότερα και η Optima Bank υποχωρεί μόλις 0,04%. 

Στασιμότητα για τις περισσότερες μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, με εξαίρεση την Τιτάν που ενισχύεται 0,75%, ενώ κέρδη 0,28% εμφανίζει η Jumbo. Πτώση 0,04% για την Coca-Cola HBC, με τον ΟΤΕ να υποχωρεί 0,03%, τον ΟΠΑΠ να έχει κέρδη 0,04% και τη ΔΕΗ να έχει απώλειες 0,02%. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χρηματιστήριο Αθηνών
ΑΓΟΡΕΣ

Ποιες εταιρείες πρέπει να βελτιώσουν τη διασπορά τους στο Χρηματιστήριο

Συνολικά 13 εταιρείες πρέπει να βελτιώσουν την ελεύθερη διασπορά των μετοχών μετά τον έλεγχο της ΕΧΑΕ, λαμβάνοντας επιπλέον παράταση μέχρι τον Ιούνιο του 2026. Έξι εταιρείες έχουν βελτιώσει τη διασπορά.
Γραφήματα χρηματιστηρίου οθόνη
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο: Το μυστήριο των Μπαρμπάντος με πωλήσεις μετοχών 200 εκατ.

Το Μπαρμπάντος βρέθηκε απρόσμενα στην κορυφή των πωλητών του Χ.Α., με δύο κωδικούς να ρευστοποιούν μετοχές αξίας 193 εκατ. ευρώ τον Δεκέμβριο. Πωλητές και τον Δεκέμβριο οι ξένοι επενδυτές.
Χρηματιστήριο μετοχών πίνακας
ΑΓΟΡΕΣ

ΧΑ: Συνεχίζεται ο καλπασμός των τραπεζών, ρευστοποιησεις σε blue chips

Στις 2.210,85 μονάδες με άνοδο 0,14% έκλεισε ο Γενικός Δείκτης. Ο τραπεζικός δείκτης ενισχύθηκε 1,31% και οι μετοχές των Alpha Bank και Eurobank έκλεισαν σε νέο υψηλό 10 ετών, ενώ η Τράπεζα Πειραιώς σε νέο υψηλό 4,5 ετών.