ΓΔ: 2122.6 -2.27% Τζίρος: 315.52 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Χρηματιστηριακά δεδομένα γραφημάτων
Φωτό: Shutterstock

Ανοδικές διαθέσεις στις ευρωπαϊκές αγορές, εν αναμονή στοιχείων ΡΜΙ

Συνεχίζουν οι προσεκτικές αγοραστικές τάσεις στις ευρωπαϊκές αγορές, με τους επενδυτές να στρέφουν την προσοχή τους στους δείκτες ΡΜΙ υπηρεσιών και μεταποίησης.

Με θετικό βηματισμό αλλά χωρίς εξάρσεις η πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας για τις ευρωπαϊκές αγορές, στον απόηχο της μείωσης κατά 0,50% από τη Fed και εν αναμονή, εντός της εβδομάδας, των στοιχείων για τους δείκτες ΡΜΙ μεταποίησης και υπηρεσιών τόσο για τις επιμέρους οικονομίες όσο και για ευρωζώνη και ΗΠΑ. 

Πρόκειται για στοιχεία που δείχνουν την υγεία των οικονομιών, ενώ το πιο σημαντικό μακροοικονομικό δεδομένο για την εβδομάδα είναι ο δείκτης προσωπικών καταναλωτικών δαπανών, PCE των ΗΠΑ, με την ανακοίνωση να γίνεται την Παρασκευή. Ο εν λόγω δείκτης παρακολουθείτε στενά από τη Fed, καθώς καθορίζει σε σημαντικό βαθμό τις τάσεις για τον πληθωρισμό. 

Κέρδη 0,14% για τον πανευρωπαϊκό Stoxx 600, με αρκετούς επιμέρους δείκτες να κινούνται με θετικό πρόσημο. Άνοδος 0,34% για τον γερμανικό DAX, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύεται 0,34%. Αντίθετα πτώση 0,29% εμφανίζει ο γαλλικός CAC 40. Μεικτές οι τάσεις για την περιφέρεια, με τον ιταλικό FTSE MIB να αποδυναμώνεται 0,15%, ενώ κέρδη 0,15% εμφανίζει ο ισπανικός ΙΒΕΧ 35

Μεικτές οι τάσεις για τα futures της Wall Street, καθώς ο Dow Jones έχει πτώση 0,06%, ο S&P 500 έχει κέρδη 0,03% και ο Nasdaq κινείται 0,15% υψηλότερα. 

Ήπια ανοδική κίνηση για την αγορά πετρελαίου, με το brent να έχει άνοδο 0,14% στα 73,79 δολάρια, ενώ το αμερικανικό αργό κινείται 0,13% υψηλότερα και φθάνει στο επίπεδο των 71,08 δολαρίων. Ισχυρά κέρδη εμφανίζει το φυσικό αέριο, με το προθεσμιακό συμβόλαιο για τον Οκτώβριο να έχει άνοδο που ξεπερνά το 2,8% και διαμορφώνεται στα 35,42 ευρώ. 

Πτωτικές οι διαθέσεις για την αγορά πολυτίμων μετάλλων, με τον άργυρο να δέχεται τις μεγαλύτερες πιέσεις και να αποδυναμώνεται άνω του -2% στα 30,83 δολάρια, ενώ ο χρυσός υποχωρεί 0,11% στα 2.643,35 δολάρια. 

Κλειστή σήμερα η αγορά της Ιαπωνίας, ενώ πτώση 0,18% εμφάνισε ο Hang Seng στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ. Αντίθετα κέρδη 0,44% είχε ο κινεζικός Shanghai Composite, μετά και το νέο πρόγραμμα στήριξης της οικονομίας, με τον ινδικό Nifty 50 να ενισχύεται 0,42%. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χρηματιστηριακό γράφημα
ΑΓΟΡΕΣ

ΧΑ πριν το άνοιγμα: Αναζητείται συνέχεια στην αντίδραση εν μέσω αβεβαιότητας

Οι αγορές κινούνται σε εύθραυστη ισορροπία λόγω της κλιμάκωσης στη Μέση Ανατολή, με άνοδο σε futures ΗΠΑ-Ευρώπης, ενώ το Χρηματιστήριο Αθηνών αναζητεί συνέχεια στην ανοδική αντίδραση.
Χρηματιστηριακή αγορά γραφικά
ΑΓΟΡΕΣ

Κοιτάει τις 2.200 μονάδες το Χρηματιστήριο Αθηνών με ώθηση από τις τράπεζες

Το Χρηματιστήριο Αθηνών συνεχίζει την ανοδική αντίδραση με τον Γενικό Δείκτη κοντά στις 2.200 μονάδες, με τις τράπεζες να οδηγούν τα κέρδη και τις διεθνείς αγορές να στηρίζουν το επενδυτικό κλίμα.
Μετοχές χρηματιστηρίου
ΑΓΟΡΕΣ

ΧΑ πριν το άνοιγμα: Αναζητείται συνέχεια της αντίδρασης εν μέσω αβεβαιότητας

Το Χρηματιστήριο Αθηνών αναζητά συνέχεια στην ισχυρή ανοδική αντίδραση που κατέγραψε μετά το sell off, με τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, το πετρέλαιο και τις διεθνείς αγορές να καθορίζουν το κλίμα.
Διάγραμμα χρηματιστηρίου μετοχών
ΑΓΟΡΕΣ

Ευρωπαϊκές μετοχές: Άνοδος ο STOXX 600, πτώση η Ισπανία μετά τις απειλές Τραμπ

Οι ισπανικές μετοχές υποχώρησαν λόγω απειλών εμπορικού εμπάργκο από τις ΗΠΑ, ενώ ο δείκτης STOXX 600 ενισχύθηκε κατά 0,6%. Τεχνολογία, ταξίδια και είδη πολυτελείας ανέκαμψαν με άνοδο 1,4%, 1,2% και 0,4% αντίστοιχα.
Metoxes, Agores, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

ΧΑ πρν το άνοιγμα: Σε δοκιμάσια διαρκείας οι αγορές, «βύθιση» στην Ασία

Σε κλίμα έντονης επιφυλακτικότητας ξεκινά η συνεδρίαση στο Χρηματιστήριο Αθηνών μετά τη χθεσινή πτώση άνω του 5%, και τον Γενικό Δείκτη να περνά σε αρνητικό έδαφος για το 2026. Ανησυχία για τιμές πετρελαίου και πληθωρισμό.