ΓΔ: 2280.09 -1.11% Τζίρος: 305.68 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Stocks, Agores, Xrimatistirio, Metoxes, Markets
Φωτο: Shutterstock

Διάθεση ανοδικής αντίδρασης στο Χρηματιστήριο αλλά με υποτονικό τζίρο

Σταθερός πρωταγωνιστής ο τίτλος της ElvalHalcor, με κέρδη που ξεπερνούν το 3%, ενώ σε πολύ καλή πορεία κινούνται ΟΠΑΠ, ΔΕΗ και Alpha Bank.

Ανοδικά αντιδρά σήμερα η αγορά, μετά το μουδιασμένο ξεκίνημα, με τον Γεν. Δείκτη να κινείται πέριξ του επιπέδου των 1.420 μονάδων, αλλά την αξία των συναλλαγών να παραμένει σε μη ικανοποιητικά επίπεδα, ιδιαίτερα για να καταστήσει αυτήν την αντίδραση βιώσιμη. 

Ένα ακόμη μπαράζ θετικών εκθέσεων για τις τράπεζες, με πρώτη τη Goldman Sachs, η οποία τονίζει ότι ΕΤΕ και Eurobank έχουν όλα τα εχέγγυα για να επιτύχουν ή ακόμη και να ξεπεράσουν τους στόχους που έχουν θέσει οι διοικήσεις τους, ενώ ακολούθησε η DBRS, τονίζοντας ότι ο τραπεζικός τομέας είναι αυτός που μπορεί να εξασφαλίσει μία νέα αναβάθμιση για την ελληνική οικονομία. 

Παράλληλα η αγορά βρίσκεται εν αναμονή της αξιολόγησης από τον οίκο Moody's σήμερα το βράδυ, με σημαντικές πιθανότητες τελικά να δώσει και αυτός την επενδυτική βαθμίδα στην ελληνική οικονομία. 

Ο Γενικός Δείκτης ξεκίνησε τη συνεδρίαση πολύ προσεκτικά, ενώ διολίσθησε έως το χαμηλό ημέρας των 1.405,55 μονάδων (-0,10%), με το υψηλό να είναι στις 1.418,44 μονάδες (+0,81%) και στις 14:07 εμφανίζει κέρδη 0,55% στις 1.414,65 μονάδες. Χαμηλή παραμένει η αξία των συναλλαγών, που διαμορφώνεται στα 32,8 εκατ. ευρώ, ενώ 69 μετοχές ενισχύονται, έναντι 51 που υποχωρούν. Άνοδος 0,59% για τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, ενώ ο δείκτης μέσης κεφαλαιοποίησης, κινείται 0,35% υψηλότερα. 

Επιστρέφουν αλλά πολύ προσεκτικά στις τραπεζικές μετοχές οι αγοραστές, με την Alpha Bank να έχει άνοδο 1%, τη Eurobank να ενισχύεται 0,38%, την Εθνική Τράπεζα να έχει κέρδη 0,30%, την Πειραιώς να κινείται 0,41% υψηλότερα και την Optima Bank στο +0,31%, με αποτέλεσμα ο τραπεζικός δείκτης να έχει ενίσχυση 0,48%. 

Σταθερός πρωταγωνιστής ο τίτλος της ElvalHalcor με κέρδη που ξεπερνούν το επίπεδο του 3%, ενώ συνεχίζει την πολύ καλή πορεία της η μετοχή του ΟΠΑΠ στο +1,47% αλλά και αυτή της Cenergy με άνοδο 1,28%. Παραμένει υπό πίεση -μία από τις λίγες μετοχές στην υψηλή κεφαλαιοποίηση με αρνητικό πρόσημο- η μετοχή της Coca-Cola HBC, με απώλειες 0,66%. Άνοδος 1,44% για τη ΔΕΗ και 0,54% για τον ΟΤΕ, ενώ υψηλότερα του 1% κινείται και ο τίτλος της HelleniQ Energy. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Διάγραμμα χρηματιστηρίου μετοχών
ΑΓΟΡΕΣ

«Αναταράξεις» στο ΧΑ σήμερα με -1,11% αλλά με κέρδη +4,18% η εβδομάδα

Πτωτικό κλίμα επικράτησε σήμερα στο Χρηματιστήριο, λόγω ρευστοποιήσεων κερδών μετά από τετραήμερη άνοδο. Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 2.280,09 μονάδες με πτώση 1,11%, ενώ εβδομαδιαία ενισχύθηκε κατά 4,18%.
ΤΙΤΑΝ-Τσιμέντο
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Οι εξαγορές μεγαλώνουν την Titan, τρέχει η μετοχή με 11% σε 4 συνεδριάσεις

Οι εξαγορές σε ΗΠΑ, Τουρκία και Γαλλία ισχυροποιούν την Titan, βελτιώνουν τα μεγέθη της και προσθέτουν πάνω από 40 εκατ. ευρώ στα EBITDA. Ράλι της μετοχής σε τέσσερις συνεδριάσεις με άνοδο 11,3%.
Χρηματιστηριακό γράφημα μετοχών
ΑΓΟΡΕΣ

Παρέμεινε σε ανοδική τροχιά το ΧΑ με +0,26% και αρκετή μεταβλητότητα

Με μικρή άνοδο 0,26% και κλείσιμο στις 2.305,74 μονάδες ολοκληρώθηκε η σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου, ενώ οι ευρωπαϊκές αγορές κινούνται με ήπιες μεταβολές εν μέσω διπλωματικών προσπαθειών για τη Μέση Ανατολή.