ΓΔ: 2062.73 1.10% Τζίρος: 220.38 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Agores, Markets, Metoxes, Xrimatistirio, Stocks
Φωτο: Shutterstock

Σταθεροποίηση για το ΧΑ με «κόντρα» τραπεζών και Coca-Cola HBC

Σταθερό το ράλι της Coca-Cola HBC με κέρδη άνω του 3%, ενώ υψηλότερα του 1% κινούνται Cenergy, Viohalco και Sarantis. Πιέσεις για την Alpha Bank.

Σε «μάχη» μεταξύ πωλητών στις τράπεζες και αγοραστών σε Coca-Cola HBC και ακολούθως στη Cenergy έχει μετατραπεί η σημερινή συνεδρίαση στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με τον Γενικό Δείκτη, εκ νέου, να κινείται σε στενό εύρος διακύμανσης, ενώ η αξία των συναλλαγών παραμένει υποτονική. 

Η αναβάθμιση των τιμών - στόχων (πλην της Alpha Bank) για τις τράπεζες από την JP Morgan δεν φαίνεται να συγκινεί ιδιαίτερα τους αγοραστές, ενώ την ίδια ώρα σταθερό παραμένει το αγοραστικό ενδιαφέρον για την Coca-Cola HBC, αλλά και για τη Cenergy, λόγω των ισχυρών μεγεθών της στο β' τρίμηνο αλλά και την επικείμενη ΑΜΚ των 200 εκατ. ευρώ. 

Καλύτερη από το ΧΑ η εικόνα των ευρωπαϊκών αγορών, με τους επενδυτές να περιμένουν την ανακοίνωση των μεγεθών της Nvidia σήμερα μετά το κλείσιμο της Wall Street, με τον DAX να ενισχύεται 0,8%, ενώ οριακές είναι οι μεταβολές για τα προθεσμιακά συμβόλαια της αμερικανικής αγοράς, με τον S&P 500 να κινείται μόλις 0,01% χαμηλότερα. 

Ο Γενικός Δείκτης ξεκίνησε ανοδικά τη συνεδρίαση, αλλά με ήπιο ρυθμό, γύρισε σε αρνητικό πρόσημο, λόγω των πιέσεων στις τράπεζες και στις 14:31 βρίσκεται στο -0,03% και τις 1.431,98 μονάδες, με την αξία των συναλλαγών να παραμένει καθηλωμένη στο επίπεδο των 32,5 εκατ. ευρώ, ενώ 40 μετοχές ενισχύονται, έναντι 57 που υποχωρούν. Πτώση 0,16% για τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, με τον δείκτη μέσης κεφαλαιοποίησης να κινείται 0,01% χαμηλότερα. 

Απώλειες 0,85% για τον τραπεζικό δείκτη, με τις μεγαλύτερες πιέσεις να ασκούνται στη μετοχή της Alpha Bank που υποχωρεί 1,60%, ενώ η Eurobank έχει πτώση 0,95%, η Εθνική Τράπεζα αποδυναμώνεται 0,85%, η Πειραιώς εμφανίζει απώλειες 0,18% και η Optima Bank κινείται 0,16% χαμηλότερα. 

Σταθερά σε υψηλό ρυθμό οι εντολές αγοράς στην Coca-Cola HBC με κέρδη 3,12%, ενώ 1,25% υψηλότερα κινείται η Cenergy και 1,59% είναι η άνοδος για τη Sarantis, με τη Viohalco να έχει ενίσχυση 1,22%. Απώλειες 0,40% για τον ΟΤΕ, με τον ΟΠΑΠ να υποχωρεί 0,75%, ενώ ενισχύεται 0,43% η ΔΕΗ. Στο -0,09% η Motor Oil, εν αναμονή της ανακοίνωσης των μεγεθών β' τριμήνου μετά το σημερινό κλείσιμο της αγοράς. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αγορές Χρηματιστηρίου
ΑΓΟΡΕΣ

Τρίτη ημέρα ανόδου στο ΧΑ, επιστροφή αγοραστών και κλείσιμο στο υψηλό ημέρας

Ξεπέρασε τις 2.060 μονάδες ο Γενικός Δείκτης που συνεχίζει σε ανοδική τροχιά για τρίτη συνεδρίαση. Από την υψηλή κεφαλαιοποίηση υπεραπέδωσαν οι μετοχές της Τρ. Κύπρου, Aktor, Viohalco, ΟΤΕ, ΔΕΗ ενώ ξεχώρισε και Coca Cola HBC.
Χρηματιστήριο Αθηνών
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Τα «χρυσά» μερίσματα της Alpha Trust Aνδρομέδα από τα κέρδη στο ΧΑ

Για έβδομη χρονιά η Alpha Trust Ανδρομέδα ξεπερνά τη μέση μερισματική απόδοση του ΧΑ. Με τις δύο χρηματικές διανομές φέτος προσφέρει μερισματική απόδοση 8% έναντι περίπου 4% της αγοράς. Προβληματίζει το discount της μετοχής.
Χρηματιστήριο και μετοχές
ΑΓΟΡΕΣ

Νέα κέρδη στο Χρηματιστήριο με τα blue chips στο επίκεντρο των αγοραστών

O Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 2.040,30 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 0,43%, με τις τράπεζες να συγκεντρώνουν το μεγαλύτερο συναλλακτικό ενδιαφέρον. Κέρδη άνω του 5% για Elvalhalcor και πάνω από 3% για Helleniq Energy και Viohalco.
Χρηματιστήριο και νομίσματα
ΑΓΟΡΕΣ

Σημάδια κόπωσης δείχνει ο Γενικός Δείκτης μετά το καλοκαιρινό ράλι

Ο Γενικός Δείκτης κινείται πέριξ των 2.000 μονάδων, με ενδείξεις κόπωσης μετά το καλοκαιρινό ράλι και το 15ετές υψηλό, ενώ η αγορά παρακολουθεί διεθνείς εξελίξεις. Γράφει ο Πέτρος Στεριώτης*