ΓΔ: 2313.62 1.49% Τζίρος: 644.53 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01

Ελινόιλ: Εγκρίθηκε η διανομή μερίσματος 0,10 ευρώ ανά μετοχή

Ημερομηνία αποκοπής μερίσματος ορίστηκε η Δευτέρα 15 Ιουλίου 2024 και η ημερομηνία έναρξης καταβολής μερίσματος ορίστηκε η Παρασκευή 19 Ιουλίου 2024.

Τη διανομή μερίσματος ποσού 2.560.954,86 ευρώ προ της παρακράτησης φόρου και εξαιρουμένων των 115.585 ιδίων μετοχών που κατέχει η εταιρία, και αντιστοιχεί σε 0,108 ευρώ ανά μετοχή ενέκρινε η γενική συνέλευση της Ελινόιλ για τη χρήση 2023. Το ποσό του μερίσματος των 0,108 ευρώ ανά μετοχή, υπόκειται σύμφωνα με το νόμο σε παρακράτηση φόρου 5% και συνεπώς το τελικώς καταβαλλόμενο ποσό του μερίσματος ανά μετοχή θα ανέλθει σε 0,1026 ευρώ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της εταιρείας:

Η Γενική Συνέλευση της Ελινόιλ ενέκρινε για τη χρήση 2023 τη διανομή µερίσµατος ποσού 2.560.954,86 ευρώ προ της παρακράτησης φόρου και εξαιρουμένων των 115.585 ιδίων μετοχών που κατέχει η εταιρία, και αντιστοιχεί σε 0,108 ευρώ ανά μετοχή.

Το ποσό του μερίσματος των 0,108 ευρώ ανά μετοχή, υπόκειται σύμφωνα με το νόμο σε παρακράτηση φόρου 5% και συνεπώς το τελικώς καταβαλλόμενο ποσό του μερίσματος ανά μετοχή θα ανέλθει σε 0,1026 ευρώ.

Ημερομηνία αποκοπής μερίσματος ορίστηκε η Δευτέρα 15 Ιουλίου 2024.

Ημερομηνία προσδιορισμού δικαιούχων μερίσματος (Record Date) ορίστηκε η Τρίτη 16 Ιουλίου 2024.

Ημερομηνία έναρξης καταβολής μερίσματος ορίστηκε η Παρασκευή 19 Ιουλίου 2024.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πλοίο LNG στη θάλασσα
ΔΙΕΘΝΗ

Το LNG βασικό καύσιμο στη ναυτιλία – Ανάγκη παγκόσμιων κανόνων

Το 2025, οι παραγγελίες πλοίων εναλλακτικών καυσίμων αυξήθηκαν σημαντικά, με το LNG να κυριαρχεί ως καύσιμο μετάβασης, αφού 188 από τις 275 νέες συμβάσεις αφορούσαν πλοία διπλού καυσίμου LNG. Έως το 2029,
Αντλίες πετρελαίου αγοράς
ΔΙΕΘΝΗ

Οι χώρες με τα μεγαλύτερα αποθέματα πετρελαίου, ποια είναι στην πρώτη θέση

Σύμφωνα με το Ετήσιο Στατιστικό Δελτίο του ΟΠΕΚ, η Βενεζουέλα διαθέτει τα μεγαλύτερα αποδεδειγμένα αποθέματα πετρελαίου παγκοσμίως, με περίπου 303 δισ. βαρέλια, όπως φαίνεται στο σχετικό γράφημα.
Πλήθος στη Λα Παζ
ΔΙΕΘΝΗ

Διαμαρτυρία στη Λα Πας κατά της διακοπής επιδότησης καυσίμων

Χιλιάδες εργαζόμενοι στη Λα Πας διαδήλωσαν ζητώντας από την κυβέρνηση να επαναφέρει την επιδότηση στα καύσιμα, που καταργήθηκε πρόσφατα, προκαλώντας οικονομική κρίση και πληθωρισμό λόγω μείωσης των αποθεμάτων δολαρίων.
Σημαία Βενεζουέλας
ΔΙΕΘΝΗ

Δεξαμενόπλοια με βενεζουελανό πετρέλαιο αναχωρούν χωρίς αναγνώριση σήματος

Περίπου δώδεκα δεξαμενόπλοια, υπό αμερικανικές κυρώσεις, αναχώρησαν πρόσφατα από τη Βενεζουέλα με απενεργοποιημένο το σύστημα παρακολούθησης, σπάζοντας το εμπάργκο και προσφέροντας ανάσα στην PDVSA, που είχε συσσωρεύσει πλωτά αποθέματα.