ΓΔ: 2102.61 -0.94% Τζίρος: 394.48 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Φωτο: Shutterstock

Γιατί είναι κρίσιμες οι επόμενες εβδομάδες για το Χρηματιστήριο

Το ΧΑ - στο βαθμό που οι διακυμάνσεις του αποσπώνται από το διεθνές κλίμα - θα τιμολογήσει και τα επικείμενα αποτελέσματα της κάλπης. Γράφει ο Π. Στεριώτης*.

Με τις 1.500 μονάδες να εμπνέουν αλλά και να τρομάζουν τον Γενικό Δείκτη, εκτιμούμε ότι οι επόμενες εβδομάδες θα είναι ιδιαίτερα κρίσιμες για την πορεία του ΧΑ στο υπόλοιπο του έτους.

Ενώ η βασική τάση συνεχίζει ανοδική, οι δυνατότητες αλλά και ο πειρασμός για όσους θέλουν να «πάνε ταμείο» από παλιές θέσεις παραμένει.

Το ΧΑ - στο βαθμό που οι διακυμάνσεις του αποσπώνται από το διεθνές κλίμα - θα τιμολογήσει και τα επικείμενα αποτελέσματα της κάλπης, με ό,τι αυτά πιθανόν συνεπάγονται για την πορεία των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων.

Σε επίπεδο τίτλων-πρωταγωνιστών, η αφομοίωση των λογιστικών αποτελεσμάτων αλλά και οι αγοραπωλησίες από πλευράς βασικών μετόχων θα παράσχουν κρίσιμα σινιάλα για το τι μέλλει γενέσθαι στη λεωφόρο Αθηνών.

Με τον αμερικάνικο δείκτη Nasdaq σε υψηλά όλων των εποχών, οι εγχώριοι bulls αποκτούν «επιπλέον ζωές» αλλά σε κάθε περίπτωση θα πρέπει - αν μη τι άλλο - να παρακολουθούν τη βραχυπρόθεσμη συμπεριφορά του Γενικού Δείκτη σε σχέση με τις κοντινές στηρίξεις των 1.467 και 1.437 μονάδων.

* Ο Πέτρος Στεριώτης είναι Μέλος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τεχνικών Αναλυτών (IFTA).

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Διάγραμμα χρηματιστηρίου μετοχών
ΑΓΟΡΕΣ

Γλίτωσε τα χειρότερα το Χρηματιστήριο, περιόρισε τις απώλειες στο 0,94%

Το Χρηματιστήριο Αθηνών ανέκαμψε από τις μεγάλες αρχικές απώλειες και έκλεισε στις 2.102,61 μονάδες με πτώση 0,94%, σε συνεδρίαση υψηλής μεταβλητότητας, με τις πετρελαϊκές μετοχές να ξεχωρίζουν θετικά, όπως το κατάφερε και η Metlen, παρά το αρνητικό ξεκίνημα.
πτώση χρηματιστηρίου
ΑΓΟΡΕΣ

«Μαζεύονται» οι πρωινές απώλειες στο Χρηματιστήριο, αντίδραση πολλών μετοχών

Το Χρηματιστήριο Αθηνών περιορίζει τις πρωινές απώλειες, με τον Γενικό Δείκτη στο -1,21%, ενώ στο άνοιγμα σημείωσε «βουτιά» άνω του -3%. Αγοραστική αντίδραση με επίκεντρο τα blue chips.
Χρηματιστήριο Μετοχές
ΑΓΟΡΕΣ

Φορούν «κράνη» οι επενδυτές, φόβοι για μακρά σύγκρουση και μεγάλες επιπτώσεις

Οι επενδυτές προετοιμάζονται για παρατεταμένη σύγκρουση στη Μέση Ανατολή, με το πετρέλαιο πάνω από τα 100 δολάρια. Πιέσεις στα χρηματιστήρια. Το Χρηματιστήριο Αθηνών και οι κίνδυνοι για οικονομία, τράπεζες και τουρισμό.