ΓΔ: 2613.23 -0.02% Τζίρος: 212.13 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Φωτο: Shutterstock

Γιατί είναι κρίσιμες οι επόμενες εβδομάδες για το Χρηματιστήριο

Το ΧΑ - στο βαθμό που οι διακυμάνσεις του αποσπώνται από το διεθνές κλίμα - θα τιμολογήσει και τα επικείμενα αποτελέσματα της κάλπης. Γράφει ο Π. Στεριώτης*.

Με τις 1.500 μονάδες να εμπνέουν αλλά και να τρομάζουν τον Γενικό Δείκτη, εκτιμούμε ότι οι επόμενες εβδομάδες θα είναι ιδιαίτερα κρίσιμες για την πορεία του ΧΑ στο υπόλοιπο του έτους.

Ενώ η βασική τάση συνεχίζει ανοδική, οι δυνατότητες αλλά και ο πειρασμός για όσους θέλουν να «πάνε ταμείο» από παλιές θέσεις παραμένει.

Το ΧΑ - στο βαθμό που οι διακυμάνσεις του αποσπώνται από το διεθνές κλίμα - θα τιμολογήσει και τα επικείμενα αποτελέσματα της κάλπης, με ό,τι αυτά πιθανόν συνεπάγονται για την πορεία των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων.

Σε επίπεδο τίτλων-πρωταγωνιστών, η αφομοίωση των λογιστικών αποτελεσμάτων αλλά και οι αγοραπωλησίες από πλευράς βασικών μετόχων θα παράσχουν κρίσιμα σινιάλα για το τι μέλλει γενέσθαι στη λεωφόρο Αθηνών.

Με τον αμερικάνικο δείκτη Nasdaq σε υψηλά όλων των εποχών, οι εγχώριοι bulls αποκτούν «επιπλέον ζωές» αλλά σε κάθε περίπτωση θα πρέπει - αν μη τι άλλο - να παρακολουθούν τη βραχυπρόθεσμη συμπεριφορά του Γενικού Δείκτη σε σχέση με τις κοντινές στηρίξεις των 1.467 και 1.437 μονάδων.

* Ο Πέτρος Στεριώτης είναι Μέλος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τεχνικών Αναλυτών (IFTA).

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

MARKET MAKER

Οι αποτιμήσεις τραπεζών, τα νέα για Bally’s Intralot και το deal της Qualco

Δύο ταχύτητες στον κλάδο της πληροφορικής, γιατί υποχωρούν οι τιμές του πετρελαίου, και η Coca Cola έβγαλε αντίδραση μετά από 3 πτωτικές συνεδριάσεις, η αποτίμηση των τραπεζών και το deal της Qualco.
Χρηματιστηριακό γράφημα
ΑΓΟΡΕΣ

Βήμα σημειωτόν για τον Γενικό Δείκτη, 9η συνεδρίαση πάνω από τις 2.600 μονάδες

Οριακή υποχώρηση σήμερα με -0,02%. Σταθερά πάνω από τις 2.600 μονάδες παραμένει το Χρηματιστήριο Αθηνών, με τη Motor Oil στο επίκεντρο λόγω MSCI και επιλεκτικές κινήσεις σε τράπεζες και blue chips.
Norges Bank Investment
ΑΓΟΡΕΣ

Norges Bank Investment: Σε ποιές ελληνικές μετοχές «ποντάρει» 1,7 δισ. δολάρια

Το Norges Bank Investment, το μεγαλύτερο κρατικό fund στον κόσμο, έχει επενδύσει περί τα 1,7 δισ. δολάρια σε 33 ελληνικές μετοχές. Eurobank, Εθνική, Πειραιώς και Alpha βρίσκονται στην κορυφή των μεγαλύτερων θέσεών του.