ΓΔ: 2603.34 -0.39% Τζίρος: 180.60 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Φωτο: Shutterstock

Ισχυρό ενδιαφέρον για το νέο ομόλογο Tier 2 της Εθνικής Τράπεζας

Στο 6,25% η αρχική καθοδήγηση για το επιτόκιο, με τις προσφορές να ξεπερνούν το επίπεδο των 1,25 δισ. ευρώ. Παράλληλα «τρέχει» και η πρόταση επαναγοράς ομολόγου Tier 2 λήξης 2029.

Επιβεβαιώνεται για μία ακόμη φορά το υψηλό ενδιαφέρον των επενδυτών για ελληνικά assets και κυρίως αυτά που αφορούν τις συστημικές τράπεζες, με το νέο ομόλογο Tier 2 της Εθνικής Τράπεζας να έχει προσελκύσει προσφορές που ξεπερνούν το επίπεδο των 1,25 δισ. ευρώ. 

Η αρχική καθοδήγηση για το επιτόκιο είναι στο 6,25%, ενώ το ομόλογο αναμένεται ότι θα λάβει αξιολόγηση Ba3 από τον οίκο Moody's.

Πρόκειται για ομόλογο λήξης το 2035, δηλαδή είναι 11,25 ευρώ, αλλά υπάρχει δικαίωμα ανάκλησης στα 6,25 έτη, ενώ την όλη διαδικασία «τρέχουν» οι Commerzbank, Goldman Sachs Bank Europe SE, Intesa Sanpaolo S.p.A, J.P. Morgan SE, Morgan Stanley Europe SE και Natixis.

Την ίδια ώρα έχει τεθεί σε εφαρμογή και η πρόταση της Εθνικής Τράπεζας για επαναγορά ομολόγου Tier 2 συνολικού ύψους 400 εκατ. ευρώ, το οποίο λήγει το 2029.  Η τράπεζα σε χθεσινή ανακοίνωσή της έχει τονίσει ότι οι δύο διαδικασίες, δηλαδή η πρόταση εξαγοράς και η έκδοση του νέου ομολόγου, θα πραγματοποιηθούν την ίδια ημέρα. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Υποκαταστήματα ελληνικών τραπεζών
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ανθεκτικότερες των ευρωπαϊκών οι ελληνικές τράπεζες στις πιέσεις στα ομόλογα

Περιορισμένη η επίπτωση στους κεφαλαιακούς δείκτες για τις εγχώριες τράπεζες παρά τις μεγάλες επενδύσεις σε κρατικά ομόλογα. Μόλις 6 μονάδες βάσης η εκτιμώμενη μείωση του CET1 για πτώση των τιμών κατά 1%, έναντι 15 μονάδων βάσης στην Ευρώπη.