ΓΔ: 2295.32 0.67% Τζίρος: 235.40 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Χρηματιστηριακά δεδομένα γραφημάτων
Φωτό: Shutterstock

ΟΤΕ και ΔΕΗ «σπρώχνουν» σε υψηλότερα επίπεδα το Χρηματιστήριο

Κέρδη που ξεπερνούν το 2% για τον ΟΤΕ, ενώ άνω του 1% κινείται τόσο η ΔΕΗ όσο και οι τίτλοι των Τρ. Πειραιώς, Τιτάν, ΕΥΔΑΠ και Jumbo. Δεν χάνει την ανοδική του δυναμική το ΔΑΑ.

Η πολύ καλή πορεία για τη μετοχή του ΟΤΕ και η παράλληλα ανάκαμψη της ΔΕΗ μετά από τις χθεσινές μεγάλες πιέσεις βοηθούν το ΧΑ να γυρίσει σε θετικό έδαφος, χωρίς, πάντως, εντυπωσιακές εξάρσεις, αλλά με τον Γενικό Δείκτη να ανακτά το επίπεδο των 1.400 μονάδων. 

Παραμένει σταθεροποιητικό το κλίμα για τις ευρωπαϊκές αγορές, με τον DAX να ενισχύεται 0,15%, με τα futures της Wall Street ακολουθούν, εκ νέου, πολύ ήπια πορεία, καθώς ο S&P 500 υποχωρεί μόλις 0,09%. 

Ο Γενικός Δείκτης παρά το ανοδικό ξεκίνημα δέχθηκε πιέσεις, με το χαμηλό ημέρας να είναι στις 1.389,66 μονάδες (-0,54%) αλλά κατόρθωσε να γυρίσει σε θετική πορεία και στις 13: 54 έχει κέρδη 0,26% στις 1.400,76 μονάδες, με την αξία των συναλλαγών να έχει καλή πορεία και να φθάνει στα 53,8 εκατ. ευρώ, ενώ 63 μετοχές εμφανίζουν άνοδο, έναντι 43 που υποχωρούν. Άνοδος 0,30% για τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, με τον δείκτη μέσης κεφαλαιοποίησης να κινείται 0,72% υψηλότερα. 

Στο +0,34% ο τραπεζικός δείκτης, με την Τράπεζα Πειραιώς να ξεχωρίζει και να ενισχύεται 1,26%. Κέρδη 0,60% για τη Eurobank, με την Εθνική Τράπεζα να έχει άνοδο 0,20%, ενώ αντίθετα πτώση 0,35% έχει η Alpha Bank

Κέρδη που ξεπερνούν το 2% για τον τίτλο του ΟΤΕ, με τη ΔΕΗ να ενισχύεται 1,33%, ενώ οριακά κέρδη 0,05% έχει η Mytilineos. Παραμένει υπό πίεση η Coca-Cola HBC με απώλειες 1,50%, ενώ ο ΟΠΑΠ αποδυναμώνεται 0,12%. Άνω του +1% κινούνται Τιτάν, ΕΥΔΑΠ και Jumbo, ενώ αντίθετα υψηλότερα του -1% υποχωρεί η Ελλάκτωρ. Σταθερή η ανοδική πορεία για το ΔΑΑ με κέρδη 1,42% τα 9,29 ευρώ. 

Ιδιαίτερα αισιόδοξη για την πορεία του ΧΑ εμφανίζεται η NBG Securities σε έκθεσή της υποστηρίζοντας ότι ο Γενικός Δείκτης - εκτός κάποιου ακραίου σοκ προερχόμενου από το εξωτερικό - θα κλείσει το 2024 σε επίπεδο υψηλότερο των 1.500 μονάδων, με τις αποτιμήσεις να συνεχίζουν να είναι ελκυστικές και τις προοπτικές τόσο της οικονομίας όσο και της εταιρικής κερδοφορίας να παραμένουν ισχυρές. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χρηματιστήριο μετοχές γράφημα
MARKET MAKER

Turbo η ΔΕΗ, ΟΤΕ χωρίς άγχος, ο χρησμός της MSCI και η αφύπνιση της Ξυλεμπορία

Την Τρίτη η MSCI δίνει τον τόνο για την ελληνική αγορά, την ώρα που οι εξελίξεις, με τον ανταγωνισμό στις τηλεπικοινωνίες, η αύξηση κεφαλαίου της Trastor και η Τράπεζα Κύπρου μπαίνουν στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος.
Διάγραμμα χρηματιστηρίου μετοχών
ΑΓΟΡΕΣ

«Αναταράξεις» στο ΧΑ σήμερα με -1,11% αλλά με κέρδη +4,18% η εβδομάδα

Πτωτικό κλίμα επικράτησε σήμερα στο Χρηματιστήριο, λόγω ρευστοποιήσεων κερδών μετά από τετραήμερη άνοδο. Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 2.280,09 μονάδες με πτώση 1,11%, ενώ εβδομαδιαία ενισχύθηκε κατά 4,18%.
ΤΙΤΑΝ-Τσιμέντο
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Οι εξαγορές μεγαλώνουν την Titan, τρέχει η μετοχή με 11% σε 4 συνεδριάσεις

Οι εξαγορές σε ΗΠΑ, Τουρκία και Γαλλία ισχυροποιούν την Titan, βελτιώνουν τα μεγέθη της και προσθέτουν πάνω από 40 εκατ. ευρώ στα EBITDA. Ράλι της μετοχής σε τέσσερις συνεδριάσεις με άνοδο 11,3%.
Χρηματιστηριακό γράφημα μετοχών
ΑΓΟΡΕΣ

Παρέμεινε σε ανοδική τροχιά το ΧΑ με +0,26% και αρκετή μεταβλητότητα

Με μικρή άνοδο 0,26% και κλείσιμο στις 2.305,74 μονάδες ολοκληρώθηκε η σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου, ενώ οι ευρωπαϊκές αγορές κινούνται με ήπιες μεταβολές εν μέσω διπλωματικών προσπαθειών για τη Μέση Ανατολή.