ΓΔ: 2285.92 6.58% Τζίρος: 526.43 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια

Τρέχουν σε υψηλά επίπεδα ρεκόρ οι ευρωπαϊκές αγορές

Σε ανοδική πορεία τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια που κινούνται σε επίπεδα ρεκόρ μετά την απόφαση της Κίνας να μειώσει τους δασμούς σε αμερικανικά προϊόντα αξίας 75 δισ δολαρίων.

Σε υψηλό επίπεδο ρεκόρ κινούνται οι ευρωπαϊκές μετοχές, μετά την απόφαση της Κίνας να μειώσει τους δασμούς σε αμερικανικά προϊόντα αξίας 75 δισ δολαρίων που ενίσχυσε θετικά το κλίμα ενόψει των διαπραγματεύσεων για την δεύτερη φάση της εμπορικής συμφωνίας μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας.

Τα θετικά οικονομικά αποτελέσματα πολλών εταιρειών έχουν ενισχύσει επίσης τις διεθνείς αγορές που ανακάμπτουν και καλύπτουν το χαμένο έδαφος των τελευταίων εβδομάδων.

Στις 11:42 ώρα Ελλάδος, ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημειώνει άνοδο 0,23% στις 424,58 μονάδες.

Στη Φρανκφούρτη, ο δείκτης DAX σημειώνει άνοδο 0,50% στις 13.544 μονάδες, ο FTSE 100 στο Λονδίνο σημειώνει μικρή άνοδο 0,19% στις 7.496 μονάδες και ο CAC 40 στο Παρίσι ενισχύετια κατά 0,56% στις 6.018 μονάδες.

Στον ευρωπαϊκό Νότο, ο δείκτης IBEX στη Μαδρίτη καταγράφει κέρδη 0,54% στις 9.768 μονάδες και ο MIB στο Μιλάνο σημειώνει άνοδο 0,62% στις 24.388 μονάδες.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αγορές Χρηματιστηρίου
ΑΓΟΡΕΣ

ΧΑ: Άλμα άνω του 5% με ώθηση από τράπεζες στον απόηχο της εκεχειρίας

Στις 2.253,76 μονάδες βρίσκεται ο Γενικός Δείκτης που σημειώνει άνοδο άνω του 5%, με την αξία των συναλλαγών να έχει ήδη ξεπεράσει τα 100 εκατ. ευρώ. Στο 8% τα κέρδη των τραπεζών, ξεχωρίζουν Metlen, Coca Cola HBC, ΤΙΤΑΝ, ΔΕΗ και ΟΤΕ.
Αύξηση χρηματιστηρίου κέρδη
ΔΙΕΘΝΗ

Ανάκαμψη στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια μετά την κατάπαυση πυρός στο Ιράν

Μεγάλη άνοδο σημείωσαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια μετά τη συμφωνία κατάπαυσης πυρός Ιράν-ΗΠΑ και το άνοιγμα των Στενών του Ορμούζ, προκαλώντας πτώση των τιμών πετρελαίου. Η Φρανκφούρτη ενισχύθηκε σχεδόν 5%, το Παρίσι 3,7% και το Μιλάνο 3,9%.
Χρηματιστήριο μετοχές γράφημα
ΑΓΟΡΕΣ

ΧΑ πριν το άνοιγμα: Ράλι στις αγορές μετά την εκεχειρία ΗΠΑ - Ιράν

Ράλι στις διεθνείς αγορές μετά τη συμφωνία ΗΠΑ – Ιράν για εκεχειρία, ενώ υποχωρούν οι τιμές του πετρελαίου. Αισιοδοξία και στο ΧΑ στον απόηχο της ανακοίνωσης του FTSE Russell για αναβάθμιση της Ελλάδας τον Σεπτέμβριο.
Metoxes, Agores, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

Ράλι σε ΧΑ και διεθνείς αγορές εν αναμονή του τελεσίγραφου Τραμπ στο Ιράν

Σε ανοδικούς ρυθμούς κινούνται οι διεθνείς αγορές, εν αναμονή της λήξης του τελεσίγραφου που έχει θέσει στο Ιράν ο Αμερικανός πρόεδρος Ντ. Τραμπ. Υπεραποδίδει το ΧΑ με κέρδη 1,91% στις 2.158,75 μονάδες.