ΓΔ: 2169.69 3.19% Τζίρος: 244.75 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 16:44:35
Φωτο: Shutterstock

Στενό εύρος διακύμανσης και επιλεκτικές τοποθετήσεις για το ΧΑ

Ελάχιστες μετοχές στην υψηλή κεφαλαιοποίηση με θετικό πρόσημο, μεταξύ των οποίων ξεχωρίζουν Εθνική Τράπεζα και ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ με κέρδη που ξεπερνούν το 1%.

Με ελάχιστες μετοχές στην υψηλή κεφαλαιοποίηση να εμφανίζουν θετικό πρόσημο και τους επενδυτές να εμφανίζονται απρόθυμοι για οποιαδήποτε «επιθετική» κίνηση. η αγορά συνεχίζει να κινείται με αρνητικό πρόσημο, χωρίς, όμως, εντυπωσιακή διακύμανση για τον Γενικό Δείκτη. 

Σταθεροποιητικές οι τάσεις για τις ευρωπαϊκές αγορές, μετά από πέντε εβδομάδες κερδών, καθώς κορυφαία στελέχη των ΕΚΤ και Fed σπεύδουν να «ρίξουν πάγο» στην υπερβολική, όπως τα ίδια τη χαρακτηρίζουν, αισιοδοξία των αγορών για τις μειώσεις επιτοκίων που θα καταφθάσουν το 2024. Απώλειες 0,22% εμφανίζει ο DAX, ενώ καλύτερο είναι το κλίμα για τα futures της Wall Street, με τον S&P 500 να ενισχύεται 0,23%. 

Ο Γενικός Δείκτης ξεκίνησε αρνητικά τη συνεδρίαση και παραμένει σε αυτό το μοτίβο, με το χαμηλό ημέρας να είναι στις 1.285,67 μονάδες (-0,40%), ενώ στις 14:42 εμφανίζει απώλειες 0,28% στις 1.287,14 μονάδες, με την αξία των συναλλαγών στα 41,4 εκατ. ευρώ και 44 μετοχές να ενισχύονται έναντι 72 που υποχωρούν. Κατά 0,30% υποχωρεί ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης, με τον δείκτη μέσης κεφαλαιοποίησης να κινείται 0,37% χαμηλότερα. 

Στο +0,37% ο τραπεζικός δείκτης, με τη μετοχή της Εθνικής Τράπεζας να ακολουθεί την καλύτερη πορεία και να ενισχύεται 1,22%, ενώ κέρδη 0,20% εμφανίζει η Alpha Bank. Πτώση 0,12% για τη Eurobank, με την Τράπεζα Πειραιώς να κινείται 0,31% χαμηλότερα. Σε συμβιβασμό οδηγούνται τράπεζες και Επιτροπή Ανταγωνισμού, με καταβολή συνολικού προστίμου άνω των 40 εκατ. ευρώ, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του BD, η συμφωνία θα ανακοινωθεί άμεσα, πιθανότατα εντός της εβδομάδας. 

Συνεχίζονται οι πιέσεις για τη μετοχή της Motor Oil με απώλειες 2,87%, ενώ 1,85% χαμηλότερα κινείται ο τίτλος της Ελλάκτωρ, με τους δύο ομίλου να ανακοινώνουν την πώληση πρόσθετου μεριδίου 25% της Anemos στη θυγατρική της Motor Oil, MORE. Απώλειες που ξεπερνούν το -1% εμφανίζουν οι μετοχές των Titan, Aegean, Quest, Lamda, Jumbo και Mytilineos. Πτώση 0,20% για τον ΟΠΑΠ και 0,45% για τη ΔΕΗ, ενώ στον αντίποδα κέρδη 0,19% εμφανίζει η Coca-Cola HBC και ο ΟΤΕ ενισχύεται 0,23%. Πολύ καλή πορεία και κέρδη άνω του +1% για τον τίτλο της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ

Νέα θετικά μηνύματα για την ελληνική οικονομία με τον Economist να τονίζει σε άρθρο του ότι είχε την κορυφαία πορεία μεταξύ 35 οικονομιών της υφηλίου, βάσει πέντε βασικών δεικτών. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Agores, Markets, Metoxes, Xrimatistirio, Stocks
MARKET MAKER

Τα χαρτιά που είπαν όχι στην πτώση, ιστορικά υψηλά από Motor Oil και η ΕΝ.Α

Μια συνεδρίαση για γερά στομάχια, το μάζεμα στον πανικό, οι μετοχές που είπαν το «μέχρι εδώ», η Motor Oil σπάει τα κοντέρ, το εκπληκτικό ριμπάουντ της Metlen και οι αλλαγές στην Ενναλακτική Αγορά.
Διάγραμμα χρηματιστηρίου μετοχών
ΑΓΟΡΕΣ

Γλίτωσε τα χειρότερα το Χρηματιστήριο, περιόρισε τις απώλειες στο 0,94%

Το Χρηματιστήριο Αθηνών ανέκαμψε από τις μεγάλες αρχικές απώλειες και έκλεισε στις 2.102,61 μονάδες με πτώση 0,94%, σε συνεδρίαση υψηλής μεταβλητότητας, με τις πετρελαϊκές μετοχές να ξεχωρίζουν θετικά, όπως το κατάφερε και η Metlen, παρά το αρνητικό ξεκίνημα.
πτώση χρηματιστηρίου
ΑΓΟΡΕΣ

«Μαζεύονται» οι πρωινές απώλειες στο Χρηματιστήριο, αντίδραση πολλών μετοχών

Το Χρηματιστήριο Αθηνών περιορίζει τις πρωινές απώλειες, με τον Γενικό Δείκτη στο -1,21%, ενώ στο άνοιγμα σημείωσε «βουτιά» άνω του -3%. Αγοραστική αντίδραση με επίκεντρο τα blue chips.
Χρηματιστήριο Μετοχές
ΑΓΟΡΕΣ

Φορούν «κράνη» οι επενδυτές, φόβοι για μακρά σύγκρουση και μεγάλες επιπτώσεις

Οι επενδυτές προετοιμάζονται για παρατεταμένη σύγκρουση στη Μέση Ανατολή, με το πετρέλαιο πάνω από τα 100 δολάρια. Πιέσεις στα χρηματιστήρια. Το Χρηματιστήριο Αθηνών και οι κίνδυνοι για οικονομία, τράπεζες και τουρισμό.