ΓΔ: 2241.7 -0.27% Τζίρος: 51.52 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 11:37:41
Metoxes, Agores, Xrimatistirio, Stocks
Πηγή: Shutterstock

Στενό εύρος διακύμανσης για την Ευρώπη, εν αναμονή των κεντρικών τραπεζών

Οι αγορές προεξοφλούν ότι τόσο η ΕΚΤ όσο και η Fed θα διατηρήσουν αμετάβλητα τα βασικά τους επιτόκια, ενώ σημαντικό μερίδιο της προσοχής στρέφεται και στην ανακοίνωση των στοιχείων για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ.

Οριακές μεταβολές και προσεκτικές κινήσεις εκ μέρους των επενδυτών, καθώς αναμένουν τις συνεδριάσεις τόσο της ΕΚΤ όσο και της Fed εντός της εβδομάδας και τις εκτιμήσεις τους για την πορεία των οικονομιών ευρωζώνης και ΗΠΑ, ενώ προεξοφλούν ότι τα επιτόκια θα παραμείνουν αμετάβλητα. 

Πτώση μόλις 0,03% για τον πανευρωπαϊκό Stoxx 600, με τον γερμανικό DAX να υποχωρεί 0,04%, ενώ απώλειες 0,34% εμφανίζει ο βρετανικός FTSE 100, με τον γαλλικό CAC 40 να ακολουθεί καλύτερη πορεία και να ενισχύεται 0,28%. Πτωτική κίνηση και για τις αγορές της περιφέρειας, με τον ιταλικό FTSE MIB να υποχωρεί 0,15%, ενώ 0,02% χαμηλότερα κινείται ο ισπανικός ΙΒΕΧ 35

Περίπου ίδια είναι η εικόνα και για τα futures της Wall Street, με τον Dow Jones να υποχωρεί 0,06%, τον S&P 500 να αποδυναμώνεται 0,10% και τον S&P 500 να έχει πτώση 0,21%. 

Δυσάρεστα μηνύματα για την ευρωζώνη για το δ' τρίμηνο από τους αναλυτές, οι οποίοι σε έρευνα του Bloomberg εκτιμούν ότι στο δ' τρίμηνο του 2023 θα διολισθήσει σε ύφεση, με «βαρίδι» τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Γερμανία. 

Ήπια ανοδική κίνηση για την αγορά πετρελαίου, με το brent να ενισχύεται 0,21% στα 75,99 δολάρια, ενώ το αμερικανικό αργό κινείται 0,17% υψηλότερα στα 71,35 δολάρια. Σε κλοιό πιέσεων το φυσικό αέριο, με το προθεσμιακό συμβόλαιο Ιανουαρίου 2024 να υποχωρεί άνω του 3,6% στα 37,195 ευρώ. 

Πτωτική πορεία για την αγορά πολυτίμων μετάλλων, με τον χρυσό να υποχωρεί 0,28% στα 2.008,90 δολάρια, με τον άργυρο να αποδυναμώνεται 0,06% στα 23,262 δολάρια. 

Μεικτές οι τάσεις για τις κορυφαίες ασιατικές αγορές, καθώς ο ιαπωνικός Nikkei να εμφανίζει πολύ καλή πορεία και να ενισχύεται 1,56%, ενώ ο κινεζικός Shanghai Composite να ενισχύεται 0,74%, ενώ αντίθετα πιέσεις και απώλειες 0,84% εμφάνισε ο Hang Seng στην αγορά του Χονγκ Κονγκ. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΓΟΡΕΣ

Σε νέα υψηλά 16 ετών το ΧΑ με τράπεζες και επιλεκτικές αγορές σε blue chips

Στις 2.219,59 μονάδες με άνοδο 0,59% έκλεισε ο Γενικός Δείκτης δεχόμενος ώθηση από τις εκθέσεις των ξένων αναλυτών. Άλμα 8% για την μετοχή της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, και κέρδη που ξεπέρασαν το 2% για Εθνική και Aktor.
Χρηματιστηριακό γράφημα μετοχών
ΑΓΟΡΕΣ

ΧΑ: Οριακά ανοδικό άνοιγμα με στήριξη από τράπεζες και blue chips

Με μικρά κέρδη ξεκίνησε το ΧΑ, σε γραμμή με την ήπια άνοδο στην Ευρώπη. Στις 11:00 ο Γενικός Δείκτης ήταν στις 2.213,32 μονάδες (+0,11%), με συναλλαγές 22,35 εκατ. ευρώ. Τράπεζες και blue chips δίνουν στήριξη, με Εθνική, ΕΛΠΕ και Motor Oil σε άνοδο.