ΓΔ: 2178.76 3.62% Τζίρος: 327.76 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Χρηματιστήριο και μετοχές
Ανοδική κίνηση για το Χρηματιστήριο Αθηνών. Φωτο: Shutterstock

Κέρδη και υψηλός τζίρος στον απόηχο του road show για το Χρηματιστήριο

Παραμένουν στο επίκεντρο οι τραπεζικές μετοχές, με ιδιαίτερα υψηλό τζίρο για τον τίτλο της Εθνικής Τράπεζας. Ξεχωρίζουν ανοδικά ElvalHalcor και Ελλάκτωρ.

Με την Εθνική Τράπεζα να πρωταγωνιστεί, εκ νέου, σε επίπεδο τζίρου και το μεγαλύτερο μέρος της υψηλής κεφαλαιοποίησης να κινείται με θετικό πρόσημο, η αγορά φαίνεται να δοκιμάζει ακόμη και το επίπεδο των 1.270 μονάδων, ενώ η καλή πορεία των ευρωπαϊκών δεικτών αποτελεί έναν πρόσθετο παράγοντα στήριξης. 

Το κλίμα στην Ευρώπη, μετά από αρκετές συνεδριάσεις ήπιων απωλειών, έχει γυρίσει θετικό, λόγω καλών στοιχείων για την πορεία του πληθωρισμού σε Γερμανία - Ισπανία, με τον DAX να ενισχύεται 1,02%, ενώ σε ανοδική πορεία κινούνται και τα futures της Wall Street, με τον S&P 500 στο +0,33%. 

Ο Γενικός Δείκτης ξεκίνησε ανοδικά τη συνεδρίαση και στις 11:46 εμφανίζει κέρδη 0,37% στις 1.269,42 μονάδες, με την αξία των συναλλαγών να είναι ισχυρή και να φθάνει στα 25,6 εκατ. ευρώ, ενώ 68 μετοχές κινούνται με κέρδη, έναντι 26 που υποχωρούν. Άνοδος 0,32% για τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, με τον δείκτη μέσης κεφαλαιοποίησης να κινείται 0,43% υψηλότερα. 

Στο +0,44% ο τραπεζικός δείκτης, ενώ συνεχίζει να πρωταγωνιστεί η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας με κέρδη 0,88% και αξία συναλλαγών που διαμορφώνεται άνω των 4,4 εκατ. ευρώ. Πτώση 0,44% για την Alpha Bank, με τη Eurobank να ενισχύεται 0,06%, ενώ 1,70% υψηλότερα κινείται η Τράπεζα Πειραιώς. Με αιχμή την εξαιρετικά ευνοϊκή επιτοκιακή συγκυρία, οι τράπεζες επιτυγχάνουν μεγάλη αύξηση εσόδων, υψηλή κερδοφορία - αποδοτικότητα, ενώ παράλληλα ενισχύουν τις κινήσεις ανταμοιβής των μετόχων με διανομή μερίσματος και αγορά ιδίων μετοχών, στοιχεία που λειτουργούν σαν «μαγνήτης» για τους ξένους επενδυτές.

Με θετικό πρόσημο το μεγαλύτερο μέρος της υψηλής κεφαλαιοποίησης, με την Coca-Cola HBC να έχει κέρδη 0,59%, τον ΟΤΕ να ενισχύεται 0,84%. Αντίθετα πτώση 0,37%, μετά την εξαιρετική χθεσινή της πορεία, έχει η μετοχή της ΔΕΗ, με τον ΟΠΑΠ να βρίσκεται στο -0,27%. Κέρδη που ξεπερνούν το 1% για Ελλάκτωρ και ElvalHalcor. 

Στο road show που πραγματοποίησε η ΕΧΑΕ το ενδιαφέρον των επενδυτών για την ελληνική αγορά ήταν κάτι παραπάνω από ισχυρό, μετά και τις διαβεβαιώσεις του πρωθυπουργού ότι θα υπάρξει συνέχιση των μεταρρυθμίσεων, ενώ ταυτόχρονα η οικονομία της χώρας θα παραμείνει σε έναν ενάρετο δημοσιονομικό κύκλο. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Agores, Markets, Metoxes, Xrimatistirio, Stocks
MARKET MAKER

Τα χαρτιά που είπαν όχι στην πτώση, ιστορικά υψηλά από Motor Oil και η ΕΝ.Α

Μια συνεδρίαση για γερά στομάχια, το μάζεμα στον πανικό, οι μετοχές που είπαν το «μέχρι εδώ», η Motor Oil σπάει τα κοντέρ, το εκπληκτικό ριμπάουντ της Metlen και οι αλλαγές στην Ενναλακτική Αγορά.
Διάγραμμα χρηματιστηρίου μετοχών
ΑΓΟΡΕΣ

Γλίτωσε τα χειρότερα το Χρηματιστήριο, περιόρισε τις απώλειες στο 0,94%

Το Χρηματιστήριο Αθηνών ανέκαμψε από τις μεγάλες αρχικές απώλειες και έκλεισε στις 2.102,61 μονάδες με πτώση 0,94%, σε συνεδρίαση υψηλής μεταβλητότητας, με τις πετρελαϊκές μετοχές να ξεχωρίζουν θετικά, όπως το κατάφερε και η Metlen, παρά το αρνητικό ξεκίνημα.
πτώση χρηματιστηρίου
ΑΓΟΡΕΣ

«Μαζεύονται» οι πρωινές απώλειες στο Χρηματιστήριο, αντίδραση πολλών μετοχών

Το Χρηματιστήριο Αθηνών περιορίζει τις πρωινές απώλειες, με τον Γενικό Δείκτη στο -1,21%, ενώ στο άνοιγμα σημείωσε «βουτιά» άνω του -3%. Αγοραστική αντίδραση με επίκεντρο τα blue chips.