ΓΔ: 2053.08 -1.14% Τζίρος: 188.96 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Agores, Metoxes, Stocks, Xrimatistiria, Markets
Φωτο: Shutterstock

Με ΔΕΗ, Alpha, Motor Oil και Εθνική, κράτησε τις 1.260 μονάδες το Χ.Α.

Ο Γενικός Δείκτης έχοντας διακύμανση μόλις 7,53 μονάδες ή ποσοστό 0,60%, έκλεισε στις 1.264,69 μονάδες με οριακή πτώση 0,05%, ενώ είχε χαμηλό ημέρας στις 1.259,13 μονάδες (-0,49%) και υψηλό στις 1.266,66 μονάδες (+0,10%).

Την εικόνα εξισορρόπησης και περιορισμού των μεγάλων διακυμάνσεων που επικράτησαν στις περισσότερες αγορές σήμερα σε Ασία, Ευρώπη και Wall Street ακολούθησε το ελληνικό χρηματιστήριο, καταφέρνοντας όμως με σχετική ευκολία να επιβεβαιώσει την κρίσιμη ζώνη των 1.260 μονάδων, η διακράτηση της οποίας σύμφωνα με τους αναλυτές θα ανοίξει το δρόμο για υψηλότερα. 

Για ακόμη μια ημέρα οι διακυμάνσεις ήταν περιορισμένες ενώ το ενδιαφέρον εστιάστηκε σε συγκεκριμένες μετοχές της μεγάλης κυρίως κεφαλαιοποίησης, με το μίνι rotation των επενδυτών να συνεχίζεται. Ο Γενικός Δείκτης έχοντας διακύμανση μόλις 7,53 μονάδες ή ποσοστό 0,60%, έκλεισε στις 1.264,69 μονάδες με οριακή πτώση 0,05%, ενώ είχε χαμηλό ημέρας στις 1.259,13 μονάδες (-0,49%) και υψηλό στις 1.266,66 μονάδες (+0,10%). 

Ο FTSE 25 έκλεισε στις 3.084,05 μονάδες με άνοδο 0,21%, ο Mid Cap ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση στις 2.107,82 μονάδες με οριακή άνοδο 0,04% μολονότι έφτασε να κερδίζει έως 0,51%, ενώ ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε στις 1.070,77 μονάδες με άνοδο 1,23%, επίπεδα που παραπέμπουν στις 30 Αυγούστου, που σημαίνει ότι βρίσκεται σε υψηλά τριών μηνών. 

Η αξία συναλλαγών κινήθηκε περίπου στα ίδια επίπεδα με χθες, διαμορφούμενη στα 117,67 εκατ. ευρώ με το ¼ αυτής να διακινείται ξανά από την Εθνική που δέσποσε με 28,63 εκατ. ευρώ τζίρο, ενώ ισχυρές συναλλαγές έκαναν και οι ΔΕΗ με 13,77 εκατ. και Jumbo με 12,3 εκατ. ευρώ

Σήμερα υπήρξε εναλλαγή στους πρωταγωνιστές, καθώς το ενδιαφέρον των επενδυτών εστιάστηκε σε ΔΕΗ (+2,38%), Alpha Bank (+1,94%), Motor Oil (+1,89%) και Εθνική (+1,51%). Στον αντίποδα, ρευστοποιήσεις έλαβαν χώρα σε Σαράντη (έχασε 4,47% μετά το +5,59% χθες), Ελλάκτωρ (-3,26%), Cenergy Holdings (-2,73%), Lamda Development (-2,66%), ΓΕΚ Τέρνα (-1,78%), Aegean Airlines (-1,73%), ElvalHalcor (-1,47%) κ.α. 

Στον Mid Cap ξεχώρισε η ΕΥΑΘ με άνοδο 3,18%, ενώ πλέον του 1% ενισχύθηκαν οι Premia Properties και Profile Software. Αντιθέτως, πτώση άνω του 2% είχαν οι Πλαστικά Θράκης, Παπουτσάνης και AVAX. Στην ευρύτερη αγορά, ασχέτως κεφαλαιοποίησης, κινητικότητα και κέρδη παρουσίασαν μετοχές όπως Frigoglass, Προοδευτική, Εβροφάρμα, Βιοκαρπέτ, Centric, Παΐρης, ΓΕΒΚΑ και Unibios, ενώ πιέσεις δέχτηκαν τίτλοι όπως Βιοτέρ, Έλαστρον, Intralot, Intertech, Quality & Reliability, Reds κ.λπ. Στο σύνολο της αγοράς 44 μετοχές είχαν άνοδο έναντι 56 με πτώση. 
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Αλ. Εξάρχου: Η AKTOR θα ξαναγίνει η μεγαλύτερη κατασκευαστική στη χώρα

Η γενική συνέλευση ενέκρινε την απόσχιση των κλάδων κατασκευών και παραχωρήσεων. Η νέα δομή ανοίγει την πόρτα της εν καιρώ αυτόνομης εισαγωγής στο Χρηματιστήριο των spin offs του ομίλου.
Euronext
ΑΓΟΡΕΣ

Euronext: «Τρέχει» από σήμερα η δημόσια πρόταση για το 100% της ΕΧΑΕ

Ξεκινά η δημόσια πρόταση της Euronext ανταλλαγής μετοχών για το 100% της ΕΧΑΕ, εντάσσοντας την ελληνική αγορά στο μεγαλύτερο δίκτυο κεφαλαιαγορών της Ευρώπης και ενισχύοντας τη διεθνή της εμβέλεια.
Χρηματιστήριο Αθηνών κτήριο
ΑΓΟΡΕΣ

ΧΑ: Ράλι 11 μηνών με 47% άνοδο στον ΓΔ και 99% στις τράπεζες παγκοσμίως

Το Χρηματιστήριο Αθηνών διατήρησε κορυφαία παγκόσμια απόδοση στο εννεάμηνο 2025 με 11 διαδοχικούς μήνες ανόδου και συνολικά κέρδη 47,12% για τον βασικό δείκτη, ενώ η κεφαλαιοποίηση αυξήθηκε κατά 30,4 δισ. ευρώ.