ΓΔ: 2244.54 1.14% Τζίρος: 252.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 16:56:43
Χρηματιστηριακά γραφήματα ανάλυσης
Φωτο: Shutterstock

ΧΑ πριν το άνοιγμα: Σταθερά στους ρυθμούς του placement η αγορά

Θετικό ξεκίνημα αναμένουν για την αγορά οι αναλυτές με τις τραπεζικές μετοχές και πρωτίστως αυτή της Εθνικής Τράπεζας να βρίσκονται σταθερά στο επίκεντρο.

Tις πλέον αισιόδοξες προβλέψεις της αγοράς επιβεβαίωσε το placement της Εθνικής Τράπεζας, με υπερκάλυψη που ξεπέρασε τις 8 φορές και τεράστιο ενδιαφέρον τόσο από εγχώριους όσο και από διεθνείς ισχυρούς επενδυτές. 

Όπως ανακοίνωσε το ΤΧΣ η υπερκάλυψη ήταν 8,04 φορές, με την τιμή στα 5,30 ευρώ, ενώ τα συνολικά έσοδα για το ελληνικό Δημόσιο θα ξεπεράσουν το επίπεδο του 1 δισ. ευρώ. Το πιο σημαντικό, όμως, έγκειται στο γεγονός ότι στο placement συμμετείχαν ορισμένα από τα πιο ισχυρά διεθνή χαρτοφυλάκια από Ευρώπη, ΗΠΑ και Ασία, αποδεικνύοντας τόσο την εμπιστοσύνη στην ίδια την τράπεζα όσο και σε ελληνική οικονομία αλλά και αγορά. 

Και στη σημερινή συνεδρίαση, όπως είναι απόλυτα φυσικό, εκτιμάται ότι θα παραμείνει στο επίκεντρο η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας αλλά και των υπόλοιπων χρηματοπιστωτικών ομίλων, αλλά και αυτή της Cenergy μετά τα ισχυρά μεγέθη 9μηνου που ανακοίνωσε.

Το κλίμα στην Ευρώπη είναι θετικό με τα προθεσμιακά συμβόλαια για τον DAX να ενισχύονται 0,22%, με τον FTSE 100 να έχει κέρδη 0,36%, ενώ 0,29% υψηλότερα κινείται ο CAC 40

Πιο προσεκτική η πορεία για τα futures της Wall Street, με τον S&P 500 να εμφανίζει άνοδο μόλις 0,04%. Στη χθεσινή συνεδρίαση της αμερικανικής αγοράς, οι επενδυτές εμφανίστηκαν αρκετά προσεκτικοί, με τον Dow Jone να έχει απώλειες 0,13% στις 34.945,47 μονάδες, τον S&P 500 να ενισχύεται 0,12% στις 4.508,24 μονάδες, ενώ κέρδη 0,10% στις 15.833,17 μονάδες εμφάνισε ο Nasdaq.

«Σήμερα τα προθεσμιακά συμβόλαια στην Ευρώπη δείχνουν θετικό άνοιγμα αν και οι επενδυτές παραμένουν σε εγρήγορση λόγω των οικονομικών κινδύνων που απορρέουν από το περιβάλλον με υψηλότερα επιτόκια και για μεγαλύτερο διάστημα», σημειώνει στο προσυνεδριακό της σχόλιο η Eurobank Equities.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χρηματιστήριο, Μετοχές, Αγορές
ΑΓΟΡΕΣ

Σε πλήρη εξέλιξη το "January Effect" στο XA, δεκάδες μετοχές σε νέα υψηλά

Το λεγόμενο January Effect είναι σε πλήρη εξέλιξη στο Χρηματιστήριο και ο Γενικός Δείκτης σημειώνει άνοδο +4,65% φτάνοντας σε νέα υψηλά 16ετίας. Πρωταγωνιστούν με +11,56% οι τράπεζες. 44 μετοχές έχουν δει τον Ιανουάριο νέα υψηλά.
ΑΓΟΡΕΣ

Σε νέα υψηλά 16 ετών το ΧΑ με τράπεζες και επιλεκτικές αγορές σε blue chips

Στις 2.219,59 μονάδες με άνοδο 0,59% έκλεισε ο Γενικός Δείκτης δεχόμενος ώθηση από τις εκθέσεις των ξένων αναλυτών. Άλμα 8% για την μετοχή της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, και κέρδη που ξεπέρασαν το 2% για Εθνική και Aktor.
Χρηματιστήριο Αθηνών
ΑΓΟΡΕΣ

Ποιες εταιρείες πρέπει να βελτιώσουν τη διασπορά τους στο Χρηματιστήριο

Συνολικά 13 εταιρείες πρέπει να βελτιώσουν την ελεύθερη διασπορά των μετοχών μετά τον έλεγχο της ΕΧΑΕ, λαμβάνοντας επιπλέον παράταση μέχρι τον Ιούνιο του 2026. Έξι εταιρείες έχουν βελτιώσει τη διασπορά.
Γραφήματα χρηματιστηρίου οθόνη
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο: Το μυστήριο των Μπαρμπάντος με πωλήσεις μετοχών 200 εκατ.

Το Μπαρμπάντος βρέθηκε απρόσμενα στην κορυφή των πωλητών του Χ.Α., με δύο κωδικούς να ρευστοποιούν μετοχές αξίας 193 εκατ. ευρώ τον Δεκέμβριο. Πωλητές και τον Δεκέμβριο οι ξένοι επενδυτές.