ΓΔ: 2178.76 3.62% Τζίρος: 327.76 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Φωτο: Shutterstock

Διεύρυνση απωλειών για το Χρηματιστήριο, με «βαρίδι» τη μετοχή του ΟΤΕ

Συνεχίζονται οι μεγάλες πιέσεις για τον τίτλο του ΟΤΕ με απώλειες που ξεπερνούν το 3%, ενώ στην αντίθετη κατεύθυνση κινείται η μετοχή της Ελλάκτωρ με κέρδη άνω του 3%.

Η μεγάλη πτώση για τη μετοχή του ΟΤΕ οδηγεί σε πορεία πτώσης και τον Γενικό Δείκτη, με το μεγαλύτερο, πάντως, μέρος της υψηλής κεφαλαιοποίησης να βρίσκεται στο «κόκκινο», ενώ σε σχετικά καλή πορεία κινείται η αξία των συναλλαγών.

Αντίθετα με θετικό πρόσημο κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές, με τα κέρδη τους να διευρύνονται και τον Stoxx 600 να εμφανίζει κέρδη 0,53%, ενώ ο DAX κινείται 0,36% υψηλότερα. Ήπια θετική κίνηση για τα προθεσμιακά συμβόλαια της Wall Street, με τον S&P 500 να έχει άνοδο 0,09%. 

Ο Γενικός Δείκτη αφού πρώτα άγγιξε το υψηλό ημέρας των 1.230,76 μονάδων (+0,28%), άρχισε σταδιακά να υποχωρεί και πλέον στις 14:26 εμφανίζει απώλειες 0,61% στις 1.219,79μονάδες, με την αξία των συναλλαγών να διαμορφώνεται στα 37,8 εκατ. ευρώ, ενώ 44 μετοχές κινούνται με κέρδη έναντι 61 που εμφανίζουν απώλειες. Πτώση 0,76% για τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, με τον δείκτη μέσης κεφαλαιοποίησης να αποδυναμώνεται 0,78%. 

Στο -0,87% ο τραπεζικός δείκτης, με την Alpha Bank να υποχωρεί 1,06%, τη Eurobank να έχει απώλειες 1,54%, την Εθνική Τράπεζα να κινείται 0,18% χαμηλότερα, ενώ η Τράπεζα Πειραιώς να αποδυναμώνεται 0,42%. Η αγορά παραμένει σταθερά προσηλωμένη στη διαδικασία αποεπένδυσης του ΤΧΣ από τις τράπεζες, με τη διαγνωστική διαδικασία για την Alpha Bank να ολοκληρώνεται, τυπικά, αύριο Παρασκευή 10/11, ενώ εκτιμάται ότι την επόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσει το placement για το 20% (εκ του 40% που έχει στην κατοχή του το Ταμείο) της Εθνικής Τράπεζας. 

Την ίδια ώρα σε έκθεσή της η NBG Securities τονίζει ότι τα μεγέθη γ' τριμήνου των τεσσάρων συστημικών τραπεζών ήταν ισχυρά και σημειώνει ότι ισχυρή ρευστότητα που διαθέτουν τους προσφέρει τη δυνατότητα συνεχίσει να επενδύεται σε περιουσιακά στοιχεία με υψηλότερες αποδόσεις.

Διόλου ευχαριστημένοι με τα μεγέθη γ' τριμήνου του ΟΤΕ οι επενδυτές με τη μετοχή να υποχωρεί 3,67% στα 13,11 ευρώ και τον τζίρο να ξεπερνά το επίπεδο των 5,5 εκατ. ευρώ, με τον όμιλο να εμφανίζει οριακή μείωση των μεγεθών του και να υπογραμμίζει ότι ο στόχος για τα μερίσματα παραμένει σταθερός. Αντίθετη εντελώς πορεία για τη μετοχή της Ελλάκτωρ, στον απόηχο και της ολοκλήρωσης της πώλησης της Ακτωρ στην Intrakat (-0,43%) με κέρδη 3,36%. Η θετική πορεία της Coca-Cola HBC με άνοδο 0,57% βοηθά την αγορά να έχει πιο συγκρατημένη πτώση, ενώ απώλειες μόλις 0,06% εμφανίζει ο ΟΠΑΠ, με τη ΔΕΗ να αποδυναμώνεται 0,55%, εν αναμονή και της ανακοίνωσης των μεγεθών γ' τριμήνου/9μηνου μετά το σημερινό κλείσιμο. Πτωτική πορεία και απώλειες 0,88% για την Intralot μετά το χθεσινό εντυπωσιακό ράλι. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Agores, Markets, Metoxes, Xrimatistirio, Stocks
MARKET MAKER

Τα χαρτιά που είπαν όχι στην πτώση, ιστορικά υψηλά από Motor Oil και η ΕΝ.Α

Μια συνεδρίαση για γερά στομάχια, το μάζεμα στον πανικό, οι μετοχές που είπαν το «μέχρι εδώ», η Motor Oil σπάει τα κοντέρ, το εκπληκτικό ριμπάουντ της Metlen και οι αλλαγές στην Ενναλακτική Αγορά.
Διάγραμμα χρηματιστηρίου μετοχών
ΑΓΟΡΕΣ

Γλίτωσε τα χειρότερα το Χρηματιστήριο, περιόρισε τις απώλειες στο 0,94%

Το Χρηματιστήριο Αθηνών ανέκαμψε από τις μεγάλες αρχικές απώλειες και έκλεισε στις 2.102,61 μονάδες με πτώση 0,94%, σε συνεδρίαση υψηλής μεταβλητότητας, με τις πετρελαϊκές μετοχές να ξεχωρίζουν θετικά, όπως το κατάφερε και η Metlen, παρά το αρνητικό ξεκίνημα.
πτώση χρηματιστηρίου
ΑΓΟΡΕΣ

«Μαζεύονται» οι πρωινές απώλειες στο Χρηματιστήριο, αντίδραση πολλών μετοχών

Το Χρηματιστήριο Αθηνών περιορίζει τις πρωινές απώλειες, με τον Γενικό Δείκτη στο -1,21%, ενώ στο άνοιγμα σημείωσε «βουτιά» άνω του -3%. Αγοραστική αντίδραση με επίκεντρο τα blue chips.