ΓΔ: 2247.69 1.28% Τζίρος: 314.98 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Φωτο: Shutterstock

Διεύρυνση απωλειών για το Χρηματιστήριο, με «βαρίδι» τη μετοχή του ΟΤΕ

Συνεχίζονται οι μεγάλες πιέσεις για τον τίτλο του ΟΤΕ με απώλειες που ξεπερνούν το 3%, ενώ στην αντίθετη κατεύθυνση κινείται η μετοχή της Ελλάκτωρ με κέρδη άνω του 3%.

Η μεγάλη πτώση για τη μετοχή του ΟΤΕ οδηγεί σε πορεία πτώσης και τον Γενικό Δείκτη, με το μεγαλύτερο, πάντως, μέρος της υψηλής κεφαλαιοποίησης να βρίσκεται στο «κόκκινο», ενώ σε σχετικά καλή πορεία κινείται η αξία των συναλλαγών.

Αντίθετα με θετικό πρόσημο κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές, με τα κέρδη τους να διευρύνονται και τον Stoxx 600 να εμφανίζει κέρδη 0,53%, ενώ ο DAX κινείται 0,36% υψηλότερα. Ήπια θετική κίνηση για τα προθεσμιακά συμβόλαια της Wall Street, με τον S&P 500 να έχει άνοδο 0,09%. 

Ο Γενικός Δείκτη αφού πρώτα άγγιξε το υψηλό ημέρας των 1.230,76 μονάδων (+0,28%), άρχισε σταδιακά να υποχωρεί και πλέον στις 14:26 εμφανίζει απώλειες 0,61% στις 1.219,79μονάδες, με την αξία των συναλλαγών να διαμορφώνεται στα 37,8 εκατ. ευρώ, ενώ 44 μετοχές κινούνται με κέρδη έναντι 61 που εμφανίζουν απώλειες. Πτώση 0,76% για τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, με τον δείκτη μέσης κεφαλαιοποίησης να αποδυναμώνεται 0,78%. 

Στο -0,87% ο τραπεζικός δείκτης, με την Alpha Bank να υποχωρεί 1,06%, τη Eurobank να έχει απώλειες 1,54%, την Εθνική Τράπεζα να κινείται 0,18% χαμηλότερα, ενώ η Τράπεζα Πειραιώς να αποδυναμώνεται 0,42%. Η αγορά παραμένει σταθερά προσηλωμένη στη διαδικασία αποεπένδυσης του ΤΧΣ από τις τράπεζες, με τη διαγνωστική διαδικασία για την Alpha Bank να ολοκληρώνεται, τυπικά, αύριο Παρασκευή 10/11, ενώ εκτιμάται ότι την επόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσει το placement για το 20% (εκ του 40% που έχει στην κατοχή του το Ταμείο) της Εθνικής Τράπεζας. 

Την ίδια ώρα σε έκθεσή της η NBG Securities τονίζει ότι τα μεγέθη γ' τριμήνου των τεσσάρων συστημικών τραπεζών ήταν ισχυρά και σημειώνει ότι ισχυρή ρευστότητα που διαθέτουν τους προσφέρει τη δυνατότητα συνεχίσει να επενδύεται σε περιουσιακά στοιχεία με υψηλότερες αποδόσεις.

Διόλου ευχαριστημένοι με τα μεγέθη γ' τριμήνου του ΟΤΕ οι επενδυτές με τη μετοχή να υποχωρεί 3,67% στα 13,11 ευρώ και τον τζίρο να ξεπερνά το επίπεδο των 5,5 εκατ. ευρώ, με τον όμιλο να εμφανίζει οριακή μείωση των μεγεθών του και να υπογραμμίζει ότι ο στόχος για τα μερίσματα παραμένει σταθερός. Αντίθετη εντελώς πορεία για τη μετοχή της Ελλάκτωρ, στον απόηχο και της ολοκλήρωσης της πώλησης της Ακτωρ στην Intrakat (-0,43%) με κέρδη 3,36%. Η θετική πορεία της Coca-Cola HBC με άνοδο 0,57% βοηθά την αγορά να έχει πιο συγκρατημένη πτώση, ενώ απώλειες μόλις 0,06% εμφανίζει ο ΟΠΑΠ, με τη ΔΕΗ να αποδυναμώνεται 0,55%, εν αναμονή και της ανακοίνωσης των μεγεθών γ' τριμήνου/9μηνου μετά το σημερινό κλείσιμο. Πτωτική πορεία και απώλειες 0,88% για την Intralot μετά το χθεσινό εντυπωσιακό ράλι. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χρηματιστήριο, Μετοχές, Αγορές
ΑΓΟΡΕΣ

Σε πλήρη εξέλιξη το "January Effect" στο XA, δεκάδες μετοχές σε νέα υψηλά

Το λεγόμενο January Effect είναι σε πλήρη εξέλιξη στο Χρηματιστήριο και ο Γενικός Δείκτης σημειώνει άνοδο +4,65% φτάνοντας σε νέα υψηλά 16ετίας. Πρωταγωνιστούν με +11,56% οι τράπεζες. 44 μετοχές έχουν δει τον Ιανουάριο νέα υψηλά.
ΑΓΟΡΕΣ

Σε νέα υψηλά 16 ετών το ΧΑ με τράπεζες και επιλεκτικές αγορές σε blue chips

Στις 2.219,59 μονάδες με άνοδο 0,59% έκλεισε ο Γενικός Δείκτης δεχόμενος ώθηση από τις εκθέσεις των ξένων αναλυτών. Άλμα 8% για την μετοχή της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, και κέρδη που ξεπέρασαν το 2% για Εθνική και Aktor.
Χρηματιστήριο Αθηνών
ΑΓΟΡΕΣ

Ποιες εταιρείες πρέπει να βελτιώσουν τη διασπορά τους στο Χρηματιστήριο

Συνολικά 13 εταιρείες πρέπει να βελτιώσουν την ελεύθερη διασπορά των μετοχών μετά τον έλεγχο της ΕΧΑΕ, λαμβάνοντας επιπλέον παράταση μέχρι τον Ιούνιο του 2026. Έξι εταιρείες έχουν βελτιώσει τη διασπορά.
Γραφήματα χρηματιστηρίου οθόνη
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο: Το μυστήριο των Μπαρμπάντος με πωλήσεις μετοχών 200 εκατ.

Το Μπαρμπάντος βρέθηκε απρόσμενα στην κορυφή των πωλητών του Χ.Α., με δύο κωδικούς να ρευστοποιούν μετοχές αξίας 193 εκατ. ευρώ τον Δεκέμβριο. Πωλητές και τον Δεκέμβριο οι ξένοι επενδυτές.